Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre pénz, mint ajándék?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre pénz, mint ajándék? Lakodalom nem lesz!

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó ismerősöm férjhez megy, de csak a városházán egybeadják őket. Se templomi, se lakodalom.

Hivatalosak vagyunk a férjemmel, szerinte ugyanúgy illik ajándékot adni. Először úgy volt, hogy nagy lagzi lesz, de meggondolták. Én akkor is mondtam, hogy 50.000 Ft. Férjem szerint 2 főre nagyon kevés, duplázni kell. Most, hogy kiderült nem lesz tul.kép semmi, csak fotózás… még inkább nem tudom mit tegyünk.. párom szerint ugyan úgy oda kell adni a pénzt….

2022. jan. 14. 09:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék pénzt, hanem helyette esetleg valami más ajándékot (nm nagy értékben, pl. valam jobb ital). Üres kézzel talán nem mennék.

De nálunk pl. szokás az, hogy ha van is lagzi, akkor nem hívnak meg mindenkit. És aki csak a szertartásra hivatalos, az nem visz ajándékot, vagy max. valami kisebb dolgot. Itt se csinálnám másképp.

2022. jan. 14. 12:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Esküvőkor nem szokás, csak lakodalom esetén, ahogy írták. Mondjuk voltam olyan esküvőn én is, hogy igazából nem volt lagzi, nem is itt elterjed vallású volt a pár. Teljesen más szertartás volt és azután volt egy picike összejövetel, vallási jelleggel kicsit, ott adtam ajándékot és mások is.
2022. jan. 14. 12:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk ugyanígy volt az esküvőnk, a szertartás után fotózás és még kb fél órát beszélgettünk (aztán a szűk családdal elmentünk vacsorázni). Aki csak a szertartásra jött, annak mondtuk is, hogy nem kérünk semmit, tök kellemetlen lett volna, hogy mi egy pohár vizet se adunk, ők meg hozzák a borítékot. Ettől függetlenül volt, aki hozott sütit, más egy párkapcsolatokról szóló könyvet, szóval csak valami apróságot, mert nem akartak üres kézzel jönni. De aki semmit nem hozott, az is teljesen jó volt.
2022. jan. 14. 13:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha szeretitek szórni a pénzt és megtehetitek, akkor adjatok nyugodtan, de ilyen esetben nem szokás semmit adni. Vagy max valami nagyon jelképes dolgot.

Lagzis esküvőre meg bőven jó lett volna az 50 ezer, akkor sem kellett volna duplázni.

2022. jan. 14. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi se tartunk lagzit, csak szertartást, aztán, ahogy egy korábbi válaszoló írta, a szűk családdal vacsora, iszogatás. Egyrészt, mert nem engedhetjük meg házvásárlás előtt, hogy 70-80 főre bulit tartunk, másrészt nem egyszerű a családdal vegyülni nálunk, így inkább a házavató/lagzi külön lesz barátoknak. Egyikre sem érdekel, ad-e bárki pénzt. Ha adnak, jól jön, ha nem, az se baj, sehol se tehetős a család, baráti társaság, így rosszul is érezném magam, ha kötelességnek éreznék, hogy adniuk kell bármit is. Olyan bulit tartunk, ami nem terheli meg a pénztárcánkat.

Szóval szerintem is felesleges ennyit adni, csak ceremónián nem is várja el senki, még a kaparós sorsjegyet sem.

2022. jan. 14. 14:54
 16/18 anonim ***** válasza:
9%
Pokollá teszed egy ember életét a házassága. Miért segítenék?
2022. jan. 14. 16:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Max egy jo minőségű ital, egy whisky vagy bármi. De direktbe pénzt nem adnek. Minek? Egy forintot nem költöttek ratok
2022. jan. 16. 19:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam már 3 ilyen esküvőn és nem vittem pénzt. Mégis minek? Én se vagyok milliárdos. Ennyi erővel, valakinek a szülinapja van, de nem hív meg, kívülről nézhetem az eseményt, és vigyek neki 50 ezer Ft-ot?

Ez az ajándékozás ostoba hagyomány. alapvetően onnan ered hogy az esküvő borzasztó indokolatlanul drága és valamivel kompenzálni akarják. De ha nincs lagzi akkor értelmetlen

2022. jan. 18. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!