Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre pénz, mint ajándék? Lakodalom nem lesz!
Figyelt kérdés
Egy nagyon jó ismerősöm férjhez megy, de csak a városházán egybeadják őket. Se templomi, se lakodalom.
Hivatalosak vagyunk a férjemmel, szerinte ugyanúgy illik ajándékot adni. Először úgy volt, hogy nagy lagzi lesz, de meggondolták. Én akkor is mondtam, hogy 50.000 Ft. Férjem szerint 2 főre nagyon kevés, duplázni kell. Most, hogy kiderült nem lesz tul.kép semmi, csak fotózás… még inkább nem tudom mit tegyünk.. párom szerint ugyan úgy oda kell adni a pénzt….
Jó az üzleti érzéke a párnak :D Sztem az 50 ezer elég. Nem rokon, csak barát.
2022. jan. 14. 09:54
2/18 anonim válasza:
Ha nincs semmi vendéglátás, buli, ergo semmibe nem kerültök a párnak, akkor jelképes ajándékon kívül nem kell adni semmit. Minek? Valszeg régóta együtt élnek, nem ezzel segítetek nekik elindulni az életben. Ha nagyon akartok adni valamit, én max. kettőnkre egy tizest adnék, de többet biztos nem. Biztos, hogy ti is hasznát vennétek annak a pénznek...
2022. jan. 14. 09:54
3/18 anonim válasza:
Nem adnék semmit.
2022. jan. 14. 09:58
4/18 anonim válasza:
50 000-et lagzi esetén se adtam volna, irritálóan sok. Így meg pláne nem adnék semmit.
2022. jan. 14. 09:58
5/18 anonim válasza:
Ha megtehetitek...
2022. jan. 14. 09:59
6/18 anonim válasza:
Lagzi esetén 2 főre az 50 000 teljesen oké lett volna.
Ha nincs lagzi, csak a szertartás, nem kell pénzt adni.
2022. jan. 14. 10:20
7/18 anonim válasza:
Nálunk csak lagzi esetén van pénzadás. Konkrétan a menyecsketánckor. Ha nincs menyecsketánc, nincs pénz sem.
2022. jan. 14. 10:52
8/18 anonim válasza:
Régen ezt úgy volt, ha rendeztek lakodalmat, akkor annyit minimum illett "visszaadni", amennyibe a meghívott étele, itala került. Ha nincs lakodalom, akkor ebből a szempontból egyikőtök sem "fogyaszt" semmit, tehát annyit adsz ajándékba amennyit gondolsz. Ismerősnek 50 ezret adni szerintem sok (ha megteheted adjál). Más az ha valakinek a testvére házasodik és arra ad több pénzt, de itt csak ismerősről és nem rokonról van szó.
2022. jan. 14. 11:05
9/18 anonim válasza:
Ha nincs lakodalom, akkor semmit nem kell adni.Örüljenek, ha elmentek.Nektek kerül ez csak időbe, energiába.
Ajándékot/pénzt csak a lakodalomban szokás adni, minimum annyit, ami fedezi a fogyasztásotokat.
Ha lenne lagzi, lévén hogy nem rokon, 40 000 is elég lenne.Ha pluszt is akartok akkor 50, de az a plafon.
Így, hogy csak az esküvői szertartás lesz, semmit nem kell adni.Ők sem adnak nektek semmit.
2022. jan. 14. 11:16
10/18 anonim válasza:
A lakodalom szokott drága lenne és arra adnak pénzt, meg egy kicsit pluszba. Én is ilyen 50 ezret adnék. Azonban így, hogy semmi nem lesz. Hááát vagy semmit vagy az 50 ezret. Persze csak ha amúgy van pénzetek és nem csap a padlóra a hiánya. De ennél többet neeee.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!