Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszélhetek még az esküvő napján az anyakönyv
vezetővel, hogy hagyjon ki egy részt?
Figyelt kérdés
Számomra érthetetlen módon, miután visszautasítottam hogy nem szeretnénk fogadalmat mondani a polgári szertartáson mégis belevette a szerevező.
Ma írtam neki, hogy határozottan visszautasítom.
Ha mégis benn hagyná a menetrendben, aznap még kérhetjük az anyakönyv vezetőt , hogy hagyja ki?
Semmiképpen nem szeretném ha a szánkba rágnának egy fogadalmat, amit egyikőnk sem szeretne elmondani.
A megbeszélésen kicsit úgy jött le , mintha kötelező eleme lenne a szertatásnak, de itthon utánaolvastam és úgy látom hogy egyáltalán nem az.
Szertartás? Dehogy ez egy jogi procedúra. Én sem értem hogy holmi állami tisztségviselő mit akar spirituálkodni vagy mi , az nem az ő asztala
2021. aug. 23. 21:24
2/13 anonim válasza:
Szerintem igen!!! Maximum annyival rövidebb lesz. De csak fogadalom lett volna, homok öntés/gyertya gyújtás/ ..
Nem??
Vagy arra gondolsz amit mond az anyakönyv vezető, hogy "Én....fogadom" és ti megismétlitek mert még nem voltam olyan házasságkötésen amin ne lett volna.
2021. aug. 23. 21:26
3/13 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam , hogy egyedül az igen kimondása és az aláírás kötelező.
A többi választható.
Egyszerűen nem szeretnénk fogadalmat mondani.
Egy sablon szöveg , amit előtte megkaptunk és az anyakönyvvezető után kellene mondani.
2021. aug. 23. 21:31
4/13 anonim válasza:
Nekunk nem volt fogadalmunk,de fel sem merült. Csak az igen-igen volt es aláírás. (Meg homokontes,de ugye az sem kotelezo). Szerintem nyugodtan meg lehet beszelni,bar az anyakönyvvezetővel mi aznap márcsak az esküvő alatt talalkoztunk,elotte nem
2021. aug. 23. 21:45
5/13 anonim válasza:
Hát aznap már necces, meg van ahol iszonyat pörgés van, el se éred.
2021. aug. 23. 23:04
6/13 anonim válasza:
Tényleg nincs ilyen kötelező rész. De én nem az esküvő napján, hanem azért előtte szólnék valamikor.
2021. aug. 24. 11:22
7/13 anonim válasza:
Persze, hogy beszélhettek, de én inkább felhívnám mostanában. Az esküvő napján hidd el, nem fog hiányozni még ez a plusz stressz is, ráadásul lehet, hogy nem is lesz rá idő, mert más problémák is felmerülnek. Nálunk sem voltak fogadalmak, nem is értem, miért erőltetik, főleg, ha nem is ti írtátok. Ha esküvőszervezőtök van, elbeszélgetnék vele, mert ti fizettek neki azért, hogy nektek tetsző dolgokat intézzen, és ne pluszmunkát sózzon még a nyakatokba.
2021. aug. 24. 14:20
8/13 anonim válasza:
Anyakonyvvezető vagyok, de sosem erőltetnék rá a párra fogadalmat, ez amúgy kissé amerikai stílusú. Itt csak az igen kötelező, ezen kívül mást nem kötelező mondanotok. Említsd meg ha nem is aznap,de inkább még előtte az anyakonyvvezetőnek, akihez bementetek a hivatalba felvenni a jegyzőkönyvet, hogy ti ezt nem szeretnétek és akkor már aznapra úgy készül. Nálam volt aki tenyleg cska a kötelezőt kérte, gyűrűhuzas és csók nélkül. Hát ha valaki így, akkor így én nem erőltetem..
2021. aug. 24. 18:31
9/13 anonim válasza:
Amúgy szervező alatt kit értesz? Az hogy ti hogy szeretnétek vagy nem a polgári szertartást, az a ti döntesetek, nem az övé. Ahogy általában a többi szolgáltató is normál esetben ha valamit nem szeretnétek, nem csinálja.
2021. aug. 24. 18:32
10/13 anonim válasza:
Te jóég ez a "megcsókolhatod a menyasszonyt tényleg nem csak a szirupos filmekben van?!". Mintha még pucéran se látták volna egymást🤪
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!