Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ismerősi, baráti körömben mára már nem egy olyan nő van, aki több éves kapcsolatban van, és szeretne házasságot, de a párja nem tesz semmit. Egyiküknél 1 éves gyerek is van, mégse! Másikuknál összeköltözni se hajlandó 8 év után... Miért van ez?
Én is nő vagyok, és nem akarok erre a sorsra jutni. Én kb. 2 és fél éve vagyok együtt a barátommal, és én is szeretnék majd házasságot, gyereket. Még nem vagyok családalapító korban, 25 vagyok, még várnék pár évet. De az tuti, hogy nem akarok ezen barátnőim és női ismerőseim sorsára jutni, akiket nem vesznek el egyszerűen. Én szeretnék megházasodni, aztán utána gyereket. Beszéltem erről a barátommal, nem is egyszer, és ő is akar házasságot. Tervezi megkérni a kezem szerintem, kb. 1 éven belül, de ezt nem részleteztem vele, mert szeretném, ha "meglepetés" lenne, és ő is szeretne "meglepetést okozni", mikor végül megtörténik a lánykérés. Nem mintha annyira meglepődnék, de értitek, ne tudjak mindent előre.
Amúgy a barátom nővére az egyik, akiről beszélek fenn a kérdésben. 5 éve van együtt a párjával, és nem veszi el őt. Szóval a barátomnak az orra előtt van a rossz példa, ugyanis a nővérét nagyon zavarja mára már a dolog... Ő az, akinél gyerek is van! Másfél éves kislány. És mégse veszi el a párja, a gyerek apukája, pedig szeretik egymást...
Ha egy nő nem akar házasságot, persze, ne házasodjon, ez oké. De ha a nő akar házasságot, és X éve együtt van valakivel, aki valamiért nem veszi el, az baromi kellemetlen szerintem. Ezen nő ismerőseimet mind zavarja, hogy nem lép a férfi. Ezért nagyon nem akarok erre a sorsra jutni, bár az előjelek szerint nem is fogok.
Miért gyakorodik ez a jelenség?
Ja igen, és említettem, egy ismerősnél 8 éve vannak együtt, és se gyerekvállalásra nem hajlandó ott a férfi fél, se házasságra, pedig szeretik egymást, támogatják egymást karrierügyben, sokat utaznak. És igen, összeköltözni se hajlandó a férfi fél, nagyon durva. Ott már konkrétan amúgy a férfi legjobb barátai is azt mondják neki, hogy pofátlan, amiért még összeköltözni se hajlandó a nőjével 8 év után. Közben meg pontosan tudom arról a csajról, nem hogy összeköltözést szeretne, de házasságot is, és nem most, hanem évekkel ezelőtti dátummal...
Az én kezemet 8 év együttlét után kérte meg a férjem. Soha nem feszegettem a témát és nem is gondolkodtam azon, hogy jó lenne már. Nekünk kellett is ez a sok idő, hogy összecsiszolódjunk és kialakuljon, hogy tényleg közös irányba halad az életünk.
Amikor előállt a kérdéssel, teljesen meg is lepett, a gyűrűt is sutyiban csináltatta - mindenki tudott róla csak én nem! =)
Szóval, vannak kapcsolatok, ahol érnie kell a dolgoknak. Szerintem egyik felet sem szabad rákényszeríteni.
Amikor viszont 8 év után még összeköltözni sem szeretne, az már elég gyanús.
#utolsó vagyok
Nekem is van egy barátnőm, aki már rég szeretne összeköltözni a barátjával (kb. 2 éves a kapcsolat) de a fiúnak mindenféle kifogása van. (A srác 30 elmúlt és az anyjával lakik vidéken, a lány beköltöztetné a fiút a pesti lakásába.) A valódi okot sajnos nem tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!