Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ismerősi, baráti körömben mára már nem egy olyan nő van, aki több éves kapcsolatban van, és szeretne házasságot, de a párja nem tesz semmit. Egyiküknél 1 éves gyerek is van, mégse! Másikuknál összeköltözni se hajlandó 8 év után... Miért van ez?
Én is nő vagyok, és nem akarok erre a sorsra jutni. Én kb. 2 és fél éve vagyok együtt a barátommal, és én is szeretnék majd házasságot, gyereket. Még nem vagyok családalapító korban, 25 vagyok, még várnék pár évet. De az tuti, hogy nem akarok ezen barátnőim és női ismerőseim sorsára jutni, akiket nem vesznek el egyszerűen. Én szeretnék megházasodni, aztán utána gyereket. Beszéltem erről a barátommal, nem is egyszer, és ő is akar házasságot. Tervezi megkérni a kezem szerintem, kb. 1 éven belül, de ezt nem részleteztem vele, mert szeretném, ha "meglepetés" lenne, és ő is szeretne "meglepetést okozni", mikor végül megtörténik a lánykérés. Nem mintha annyira meglepődnék, de értitek, ne tudjak mindent előre.
Amúgy a barátom nővére az egyik, akiről beszélek fenn a kérdésben. 5 éve van együtt a párjával, és nem veszi el őt. Szóval a barátomnak az orra előtt van a rossz példa, ugyanis a nővérét nagyon zavarja mára már a dolog... Ő az, akinél gyerek is van! Másfél éves kislány. És mégse veszi el a párja, a gyerek apukája, pedig szeretik egymást...
Ha egy nő nem akar házasságot, persze, ne házasodjon, ez oké. De ha a nő akar házasságot, és X éve együtt van valakivel, aki valamiért nem veszi el, az baromi kellemetlen szerintem. Ezen nő ismerőseimet mind zavarja, hogy nem lép a férfi. Ezért nagyon nem akarok erre a sorsra jutni, bár az előjelek szerint nem is fogok.
Miért gyakorodik ez a jelenség?
Ja igen, és említettem, egy ismerősnél 8 éve vannak együtt, és se gyerekvállalásra nem hajlandó ott a férfi fél, se házasságra, pedig szeretik egymást, támogatják egymást karrierügyben, sokat utaznak. És igen, összeköltözni se hajlandó a férfi fél, nagyon durva. Ott már konkrétan amúgy a férfi legjobb barátai is azt mondják neki, hogy pofátlan, amiért még összeköltözni se hajlandó a nőjével 8 év után. Közben meg pontosan tudom arról a csajról, nem hogy összeköltözést szeretne, de házasságot is, és nem most, hanem évekkel ezelőtti dátummal...
Félnek attól, hogy a nő házasságkötés után megváltozik, illetve félnek a válástól is.
"Ha minden jó most ahogy van, minek házasodni, nem akarom hogy rosszabb legyen" - kb ilyesmi logika.
Én 8 évet biztosan nem "járogatnék" senkivel. 1-2 év után ha még összeköltözni sem hajlandó, akkor annyi.
Ahol pedig gyerek is van - beszéltek róla még baba előtt, hogy ki szeretne házasodni és ki nem?
Nekem fura, hogy ha a nő kinyilvánítja, hogy neki fontos és szeretné, akkor a hapsi miért csinál úgy, mintha kegyet gyakorolna és ő márpedig nem hajlandó? Gyereket hajlandó volt csinálni? Az sokkal nagyobb kötöttség mint a házasság és a baba fix, hogy örökre szól.
Nálunk pl azért van, mert addig nem vagyok hajlandó férjhez menni, amíg nem olyan az esküvőm, amilyennek megálmodtam. :D
Nagyjából 3 év jegyességbe(az már megvolt egy év után is) fog telni, mire meglesz a keret az esküvőre úgy, hogy utána nagyobb lakást is tudjunk venni közvetlenül. Addig meg gyűjtünk ezerrel.
Szerintem amúgy erről érdemes korán beszélni. Én már az első néhány randik egyikén felhoztam, hogy nem maradok olyannal, aki nem hajlandó elvenni 10 év kapcsolat után sem és úgy akarok házas lenni, hogy sosem lesz gyerekem. Elég nehéz kombó, aztán mégis találtam erre alkalmas embert. Érdemes az ilyesmit tisztázni, mint utána mosolyogni a másik arcába és magadban toporzékolni, mint egy idióta, hogy ma sem kérte meg a kezed.
Azért van ez, mert az emberek nem képesek kommunikálni egymással, és élnek bele a vakvilágba lesz, ami lesz alapon, aztán 10 év múlva csodálkoznak... és hagyják, hogy megtegyék velük. Ki tartott pisztolyt az ismerősöd fejéhez, hogy ne szakítson a pasival azután, hogy 1 év után nem költöztek össze? Nyilván kérdés, hány évesen jöttek össze, ha 15, akkor azért belefér az a 8 év, ha 18 felett, akkor baromi gáz. És ki tartott pisztolyt a párod nővére fejéhez, hogy gyereket vállaljon házasság előtt? Én biztos nem szülnék, amíg a párom el nem vesz, és nincs egy tisztázott jogi helyzet.
A pasiknak meg kényelmes így, nem kell erőfeszítést tenni, áldozatot hozni, némelyik (NEM MIND!) talán az igazira vár, és addig is van kit dugni.
De ha ezt meg tudod beszélni a barátoddal, akkor miért félsz? Nem bízol a szavában, szándékaiban? Vagy csak ez a sok rossz példa lomboz le?
Akkor mondok olyat, hogy az én baráti társaságomban, meg nem ez a jellemző. Egyik pár: 29, 27 évesek most volt az egy éves házassági évforduló.
Másik pár: 29, 28 évesek, mindjárt két éve házasok.
Harmadik pár: 28, 30 évesek, együtt vannak 13 éve, jegyesek, és csak azért nem házasodtak még össze, mert először felépítik a házukat, abba vannak benne már több, mint másfél éve.
Negyedik pár 28, 28 évesek, 3 éve házasok.
Ötödik pár: megbeszélték, hogy nem szeretnének megházasodni.
Aztán ott vagyok én is, 28, barátnőm 26, szeptemberben leszünk együtt 1 éve, október körül tervezem megkérni, aztán egy éven belül elvenni.
Lehet amúgy nem a környezetedben kell keresni a hibát, hanem azt kell nézni, hogy te mennyire vagy biztos a párkapcsolatodban.
honnan veszed, hogy az osszes nonek ennyire fontos a hazassag ezek kozul? siman lehet, hogy hazassag nelkul is jobb a kapcsolatuk, mint akik osszehazasodtak, mert azt ‘ugy kell’ meg nehogymar a szomszed megszolja oket, kozben meg egy szar kapcsolatban sinylodnek, de legalabb elvertek tobb millio forintot az eskuvore.
ha egy nonek meg annyira fontos a hazassag, es a pasi megsem akarja elvenni, akkor szakitani kell es kesz. de egy amugy jo kapcsolatot nem erdemes eldobni CSAK emiatt. ezer oka lehet, hogy valaki nem akar eskuvot.
te meg inkabb a sajat kapcsolatodd fogalalkozz, ne masoken csamcsogj. olyan visszataszito ez a ‘nem akarok az o sorsukra jutni’ hiszti. akkor ne juss, de nem biztos, hogy oket kene szanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!