Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem volt nektek ijesztő a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem volt nektek ijesztő a házasság gondolata?

Figyelt kérdés

Július 31.-én jöttünk össze a legjobb barátommal. A barátságunk még 7 éve kezdődött és 3 éve élünk együtt, mert együtt kezdtük el az egyetemet. A helyzet az, hogy a párom a hétvégén megkérte a kezem. Elmondta, hogy szerinte ennyi idő után már tényleg megismertük egymást, ő szeret és elfogad a bolondériáimmal együtt és velem szeretné leélni az életét. Ez kölcsönös a részemről is, de kicsit megijedtem. A szüleim nem házasok, együtt élnek már jó rég óta, de mindig azt mondták, hogy fiatalon ne jusson eszembe férjhez menni, mert abból szerintük java részt csak válás lesz. Én kicsinek sem gondolkodtam sokat azon, hogy milyen lesz a lagzim és most feje tetejére állt a világ. Ti hogy voltatok ezzel? Velem madarat lehetne fogatni, de kicsit megijedtem. Elmondtam én is a páromnak, hogy imádom és ő a legfontosabb, de a házasság gondolatával még barátkoznom kell és megígértem, hogy a hét végéig mindenképpen válaszolok.

Kíváncsi lennék a véleményetekre! Mik a tapasztalataitok?

Köszönöm a válaszokat, előre is!

Szép estét mindenkinek!

2010. aug. 24. 20:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A beszélgetéssel sosem volt gond. Sokszor volt/van olyan, hogy már rég aludnunk kéne, mert másnap kelni kell, de mégiscsak végigbeszélgettük az estét.
2010. aug. 24. 21:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Én 5 éve ismertem a férjem és 3 éve jártunk, mikor megkérte a kezem. Ami nem lenne durva, de ha azt mondom, hogy addig kb. 1 hónapot töltöttem Magyarországon (amerikai születésű svéd vagyok), akkor gondolhatod, hogy féltem. De őt szerettem, Magyarország jó helynek tűnt, hát igent mondtam. Ez volt 2005-ben, rá egy évre összeházasodtunk, már van három kislányunk, most "dolgozunk" a negyedik gyereken, hátha összejön egy kisfiú...

Visszagondolva örülök, hogy igent mondtam, sőt ,azt hiszem ez volt életem legjobb döntése.

2010. aug. 24. 22:58
 13/18 A kérdező kommentje:

Valahogy így érezheti magát a párom is... Ő már évek óta Magyarországon él, de a szülei Angliából költöztek ide néhány évre, csak ő itt maradt, mikor a szülők visszaköltöztek. Kicsit más kultúra...

Mindenesetre nagyon szurkolok egy kisfiúért ;) És jó volt olvasni a happy end-et!

2010. aug. 24. 23:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Sok lány vágyna egy ilyen párra (már feltéve, hogy amúgy érzelmileg nem analfabéta). A házasság pár jogi előnytől és az elköteleződés gesztusától eltekintve azonos az együttéléssel. ha az utóbbitól nem parázol, akkor ettől sem kell. Azt, hogy ki mit gondol rólad/rólatok, azt nyilván a párod is fogja alakítani. ha rám bárki rosszat mondana a vőlegényem előtt, akkor ő arra minimum kielégítő magyarázatot kérne az illetőtől és egy hosszú beszélgetés (esetleg vita) lenne belőle az illetővel. Szerintem ő meg fog téged védeni.
2010. aug. 25. 10:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem mással is megesik,hogy kicsit "beparázik",de ezzel semmi gond nincs.Ha szereted és vele szeretnél lenni,élni továbbra is akkor szerintem mondj igent.Írtad,hogy a beszélgetéssel nem volt gondotok,ez jó,mert ha bármi kétséged van akkor beszéld meg vele.Meg fog érteni és szerintem te is megnyugszol:) az az értékes ajándékos dolog meg szintén nem egyedi eset,sokan ezzel is azt akarják kifejezni hogy mennyire fontos a kedvesük, ő éreztetni akarja veled hogy mindent megakar és megtud adni. Én 3 év után kaptam meg a gyűrűt:)Igent mondtam,de néha kicsit elgondolkozom és talán meg is ilyedek,de aztán mindig rájövök,hogy szeretjük egymást,nincs komoly gondunk,nincs mitől félnem. Remélem sikerül mérlegelned mindent és jól döntesz:)

2010. aug. 25. 12:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Tudod, mikor összejöttem a párommal, két hónap múlva megkérte a kezem (még nem volt 18)! Nekem csak az járt a fejemben, hogy még csak két hónapja ismerem és nagyon fiatalok vagyunk, így nem lett esküvő. Most 30 vagyok, szültem neki 2 gyereket és lassan szeretnék én is egyszer fehér ruhába bújni, de most épp nem akar elvenni, mert most Ő ijedt meg.

Szóval menj hozzá, amikor el akar venni!!!!!

Sok Boldogságot!

2010. aug. 26. 08:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Az eltérő kultúra miatt ne aggódj!

Most voltam egy sváb-magyar lány és egy angol-skót fiú esküvőjén. Irtó jó volt! Mindenki remekül érezte magát, pedig az angolok magyarul szót se, mi meg angolul vagy semmit, vagy keveset és vegyes nemzetiségű asztalok voltak. De hidd el én még ilyen jó esküvőn nem voltam!!!!!

2010. aug. 26. 08:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Úgy próbáljuk majd kiküszöbölni a problémát, hogy majd a pap illetve az anyakönyvvezető angolul is el fogja mondani a szöveget. De úgy tudom, hogy mivel a párom nem magyar állampolgár, el is kell mondatni.
2010. aug. 26. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!