Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha meghívtak egy közeli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha meghívtak egy közeli rokonom szűkebb esküvőjére, illik ajándékot adnom?

Figyelt kérdés

Mostohatestvéremnek lesz az esküvője nyáron.

Én 21 éves vagyok, még egyetemre járok. Nem dolgozom egyáltalán. Ami pénzem van, az a szüleimtől jön. Igaz, hogy több időt töltök Budapesten, de azért 2-3 hetente hazajárok 4-5 napokra.

Viszont meghívót is külön kaptam... Én szeretnék nászajándékot adni (ajándékot, nem pénzt). Az anyám szerint viszont nem kell, mert hogy nem dolgozom és ők úgyis adnak a férjével ajándékot és pénzt, nem kell nekem külön.

48-an leszünk, család + szűkebb baráti kör.

Utazást szeretnék adni, nyilván velük leegyeztetve. Ők amúgy is aktívabb pár, most a covid alatt is bátran mentek több helyre.

2021. márc. 2. 14:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem a pénzt sajnálom tőlük, hanem azt nem szeretek adni. Mert számomra személytelen és amikor én kapok azt ajándékba, nem örülök neki.
2021. márc. 2. 15:01
 12/22 anonim ***** válasza:
94%
De ha kicsi a lakásuk, pl lehet hogy akkor lakásra gyűjtenek vagy bővítésre. 🤷‍♀️ mondjuk nem szeretsz pénzt kapni de csak utazgatsz belőle ide-oda amivel nincs baj de akkor ne kukacoskodj.
2021. márc. 2. 15:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Ti kukacoskodtok és próbáljátok kifordítani minden egyes mondatomat. AJÁNDÉKBA nem szeretek pénzt kapni.
2021. márc. 2. 15:07
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

Mindig ilyen ideges leszel a semmin?

Minek kérdezel, ha nem jó amit írnak? Adj nekik utazást, mi akkor a kérdés? Adhatsz nekik bármit, ígyis-úgyis anyádék pénzéből lesz, szóval teljesen mindegy hogy mit adsz, lényegében a szülők adják, nem te.

2021. márc. 2. 15:48
 15/22 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem iszonyat nagy prosztóság csóróként, a szüleid pénzéből utazással mint ajándékkal nagyzolni - most komolyan azt gondoltad, hogy "anyuuuu, én utazást akarok adniiiiii, perkálj le nekem ide x10 ezer forintot..."... én szégyellem magam helyetted. Ha adsz vmit, arra gyűjtsd össze te a pénzt... elég egy szép üdvözlőlap, minőségi lekvár / bonbon / tea.
2021. márc. 2. 15:58
 16/22 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok ideges, csak nem értem, miért kell belekötni szinte minden mondatomba. Nem ez az oldal lényege, úgy gondolom.

Nem vagyok csóró továbbra sem. Van lakásom, autóm, megtakarításom. Nyilván az ajándékot én adnám, nem külön kérnék rá pénzt. :)

2021. márc. 2. 16:04
 17/22 anonim ***** válasza:
94%
De nem azt szokás adni, amit te szeretnél kapni, hanem amit az ajándékozott.
2021. márc. 2. 16:57
 18/22 A kérdező kommentje:

Jó, akkor ne értsétek a dolgot.

További szép napot nektek, több választ nem szeretnék a kérdés alá! Túl lett tárgyalva a téma.

2021. márc. 2. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
Ez a megoldás, nem adnak igazat és bedurcázol :D nyaffnyaff, hisztigép
2021. márc. 2. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

A mostohatestvér elég közeli rokon, és az esküvő sem lesz nagy. Én a helyedben, vagy a szüleid helyében egészen egyszerűen megkérdezném, hogy mire van szükségük. Lehet, hogy van olyan tárgy, amit mostanában szeretnének megvenni. Az is lehet, hogy tényleg utazásra vágynak, de ezt mindenképpen egyeztesd velük. Lehet, hogy szerinted személytelen a pénz, de attól még nem véletlen, hogy a legtöbben azt adnak. Ha nem tudod mire vágyik a pár, így jössz ki a legjobban, mert ezzel lehetőséget adsz, hogy a kedvük szerint költsék el. Ha valami drágábbra gyűjtenek, akkor sokkal praktikusabb a pénz, mint 20 porcelán készlet és 10 háztartási gép, vagy éppen 10 utazás. Neked is jobb, mert így biztosan ki tudják használni teljesen, amit rájuk szánsz, és nem megy kárba. Pénzen kívül mást csak akkor adj, ha biztosan tudod, hogy azt szeretnék.

Ha a szüleiddel mész, akkor elég a közös ajándék. Ha viszel magaddal valakit, akkor inkább adjátok külön.

2021. márc. 3. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!