Régi gimis barátnő esküvőjére mennyi pénzt illik adni?
Gimiben barátnők voltunk többen, azóta nem beszéltünk, nem találkoztunk, ennek kB 5 éve. Ezzel a lánnyal csak Fb-on szoktuk lájkolgatni egymás képét, de ennyi. Múltkor írt a csapatnak, hogy szeretne minket meghívni az esküvőjére. Sajnos én nem tudok elmenni, de mondtam, hogy ajándékot szívesen küldök, vagy ha gyűjtenek valamire, beleszállok. Csak egy címet írt, szóval pénzt küldenék neki egy szép képeslappal.
Mennyit illik, 5-10 ezer forintot? Nem keresek olyan kifejezetten jól, ő is szerényebb körülmények között él, nem is lesz nagy felhajtás az esküvő, csak szertartás + vacsora, de így, hogy el sem megyek, elegendő lenne az 5 ezer?
Tavaly nyáron a kolléganőm mesélte, hogy barátnak esküvőre 10 ezer forintot adott.
Tudom, hogy kényes téma, és lehetetlen jó választ találni, csak érdekelne a véleményetek.
Köszönöm
22L
Nincs érdemi kapcsolatotok, nem tudsz elmenni, nem kell fizetni semmit.
Eszembe nem jutna az összes gimis osztálytársamat meghívni. Aki ilyent tesz, annak vagy nincs elég barátja vagy nagyon a látszatra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!