Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el itt azt, aki olyan "igazi" nagy lagzis, "filmbe illő" esküvőre vágyik?
Nem elítélem, mert igazából semmi közöm hozzá. Viszont én vendégként sem érzem túl jól magam ilyen esküvőkön. Az ilyen esküvők sokszor túl vannak tolva, vendégként sokszor úgy érzem, hogy elhúzzák: még egy kis homoköntés, még egy kis gyertyagyújtás, még egy kis galambröptetés, és egy kis lampioneregetés. Nekem fontosabb, hogy jó hangulatban legyek a barátaimmal, a többi abszolút felejtős. Az, hogy milyen ruha van a menyasszonyon engem speciel 2 percig foglalkoztat. hogy vajon ment-e a körme a szalvétához azt észre sem veszem.
Ettől függetlenül mindenki olyan esküvőt tart, amilyet szeretne és nem fogok pofákat vágni, ha meghívnak egy ilyenbe, csak szimplán nekem más a véleményem és nem tetszik.
Egyébként szerintem a kéttanúst is leszólják ugyanennyien, mert hogy "még a szüleik sem értek nekik annyit, hogy meghívják"... Csak a kéttanús esküvősöket ez nagyobb százalékban rohadtul nem érdekli, míg a puccos esküvősök milliókat és több hónapnyi szervezést ölnek az egészbe, aztán persze, hogy jobban fáj a kritika.
A vágykozást én önmagában nem ítélem el, csak a pénzügyileg rosszul meghozott döntést. Analógia: a legtöbb férfi menő sportautóra vágyik, ezért senki nem ítéli el őket. De tudják, hogy nem engedhetik meg maguknak, és olcsóbb autó ugyanúgy elviszi őket A-ból B-be. Ha mégis:
- megveszi hitelből a sportautót,
- a szüleitől kér pénzt a sportautóra, vagy
- egy olyan tartalékot költ el a sportautóra, amit fontosabb dolgokra is el lehetne költeni
...akkor már igen, elítéljük az embereket.
Ugyanez a helyzet az esküvővel: ha valaki nagy esküvőt akar és van rá pénze, és olyat is szervez, azért nem ítélik el. Akkor ítélik el, ha egy autó vagy rosszabb esetben egy lakás árát elköltik a nagy bulira, úgy hogy közben kéne nekik egy autó/lakás. Ez az elítélendő, hiszen ilyenkor egyértelmű, hogy vagy arról van szó, hogy nem tudják rendesen felmérni az anyagi helyzetüket, vagy pedig arról, hogy fontosabb nekik egy nagyobb buli, mint egy jó életminőség kialakítása és bizony egyik sem jó előjel egy házassghoz.
Másik: ugyan valóban nem az esküvőn múlik a házasság minősége, az azért látható, hogy míg egy kéttanús esküvő esetében nehéz más motivációt találni az esküvőre, mint maga a házasságkötés, egy fényűzőbb eskövőnél simán el lehet képzelni, hogy csak a nagy felhajtásra vágyik a jegyespár, de még nem feltétlenül állnak készen a házasságra. Egyik kedvenc észrevételem ezen a honlapon ebben a kategóriában, hogy amikor felteszik a kérdést, hogy "aki megbánta hogy megházasodott, az miért/mi történt" akkor mindig van legalább egy-két válasz, amiben szerepel az "azt akartam, hogy végre mindenki nekem gratuláljon". Sajnos tudat alatt sokan annyira vágynak a nagy esküvőre, hogy másodlagos szemponttá válik számukra, hogy mit jelent maga a házasság. Te is pl. a buliról beszélsz a #3-as hozzászólásodban, nem mondjuk arról, ami amúgy egy jó érv lehet egy nagyobb esküvő mellett, hogy azt akarod, hogy minden ismerősöd részese lehessen annak amikor összekötöd az életed a szerelmeddel. Ha bulizni akarsz, tarts bulit, de ahhoz nem kell összeházasodni. Mellesleg készült tanulmány, ami az esküvő árát veti össze a házasság sikerességével és ugyanezt igazolja: [link]
Azokat szokták elítélni, akiknek nincs pénze erre, de azért nekik KELL a nagy lagzi. Csak mivel csórók, ezt úgy oldják meg, hogy hitelt vesznek fel, a szüleiket pumpolják, vagy a meghívóba írnak cukiskodó koldulóverseket, hogy a násznép adja össze a lagzi árát. Na az ilyenek emberek osotbák és szánalmasok, őket ítélik el.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eskuv..
Pl ez a kérdés, itt is a szegény szülőjét akarja lehúzni az egyik házasulandó. De van még ezer ilyen.
És mellesleg van kutatás arról, hogy a nagy lagzisok általánosságban hamarabb válnak, de nyilván ez nem aranyszabály.
Azért ítélik el, mert sokan vannak akik magára az esküvőre vágynak. Szép ruhára, nagy felhajtásra, és hogy mindenki őket ünnepelje. Annyira vágynak erre, hogy nem gondolják át, mi lesz utána, nem törődnek vele, hogy a házasság szürke hétköznapokat és a másik hosszútávú elviselését jelenti. Az ilyen pároknak maga az esküvő számít, és ezért sokszor előfordul, hogy néhány éven belül elválnak.
Szinte mindenki ismer ilyen párt, ezért a nagy esküvő kapcsán mindenkinek az jut eszébe először, hogy biztosan többet fektetnek az egy napos ünneplésbe, mint a házasságba fognak. Ez nem mindenkire igaz, de az emberek szeretnek mások viselkedésén felháborodni. Ha két tanús esküvőt szeretnél, akkor azzal gyanúsítanának, hogy biztosan csak a CSOK miatt, vagy mert jön a gyerek. Ha visszafogott vacsorát szűk körben, akkor azzal, hogy elvárod a nászajándékot de cserébe nem futja egy rendes ünneplésre a 10 éve nem látott rokonokkal. Bármit csinálsz, lesz akinek nem tetszik.
Attól függ.
Igen, vannak akik irigységből, mert ők is erre vágynának, csak nem tehetik meg (nincs pénzük, kiterjedt baráti körük vagy úgy egyáltalán, nincs férj/feleség jelölt a láthatáron, vagy olyannal vannak együtt, akinek eszében sincs velük összeházasodni).
De inkább az a gyakoribb, hogy két olyan ember rendez luxus esküvőt, aki nem tehetné meg, de ha ennek vagy annak a celebnek, vagy a szomszéd újgazdag Juliskának fényes lakodalma volt, ez neki is JÁR. Teljesen mindegy, milyen áron; vesznek fel hitelt, kisírja a szülőktől a kuporgatott pénzüket stb. Na, ezeket szokták lenézni és elítélni.
De egyébként ugyanígy elítélik azt, aki két tanúval házasodik.
Elítélik babavárósékat.
Kiröhögik azt a nőt, akin végigment a fél város, mégis hercegnőnek öltözve bohóckodik a templomban.
Sok helyen még mindig kibeszélik azt, aki felkoppintva megy férjhez. Főleg ha csak a terhesség miatt veszik el.
Az emberek szeretnek a másikról beszélni, és még jobban szeretnek rosszakat mondani.
Én csak speciális, kivételes esetekben ítélem el azt, ha vkinek klasszikusabb, grandiózusabb esküvője vagy lagzija van... mert amúgy mindenkinek szíve joga olyan esküvőt rendezni, amilyet szeretne, mindenkinek más az ízlése.
Ami szerintem gáz:
- amikor konkrétan adósságba löki a párját vagy a szüleit valaki csak azért, mert kihisztizi a Disney-pompás esküvőt, amikor neki nem telik rá / főleg ha a párjának ez nem annyira fontos
- az ízléstelen rongyrázás / pazarlás... pár éve volt egy kérdés itt, amin dobtam egy hátast... hogy oké-e, ha úgy hozzák be őt, a menyasszonyt az esküvő helyszínére, hogy egy csilivili korona van a fején és egy trónon ül (a trónt meg viszi pár pasas)... na már most ez szerintem akármennyire Disney-rajzfilm mániás valaki, és akármennyire hercegnő akart lenni kislány korában. ez ízléstelen, és baromi egós konnotációi vannak... azt érzékelteti, hogy a násznép a plebs :S
de hasonló kategória az életnagyságú jégszobor, az egzotikuslepke-eregetés (olvastam olyan sztorit Amerikából, amikor lepkeeregetés lett volna a terv, viszont a dobozon, amiben a pillangókat szállították, nem volt lyuk, és mind döglött volt, mire kinyitották...)
- amikor azokat vegzálják a lagzin, akik nem akarnak "bulizni" meg "táncolni"
- amikor ez átmegy abba, hogy dicsekszel, hogy az unokatesódat meg a szomszéd csajt kóstolgatod, hogy neked több volt, jobb volt, csicsásabb volt, tübb vendég volt, puccosabb volt a kaja, ismertebb volt a sztárvendég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!