Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért ítélik el itt azt, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el itt azt, aki olyan "igazi" nagy lagzis, "filmbe illő" esküvőre vágyik?

Figyelt kérdés
Ha senkinek egy szava nem lehet arra, aki csak szoknyakosztümben elmegy a közjegyzőhöz, akkor a másik végletet miért kell mindig ekézni?
2021. jan. 21. 13:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem csak abban az esetben szoktak kritizálni, ha az illető nagyon nem olyan korbol származik.

Szerintem felső osztalybeli családoknál, hasonló körökben mozgó rokonsaggal egyáltalán nem kirívó és megszokott dolog egy nagy szervezett esküvő menő menusorral és dekorral mint a filmekben.

Egy átlagember meg ha az unokahúga hozzamegy egy jómódú férfihoz és meghívják egy neki teljesen idegen protokolláris és szokatlanul grandiozus eseményre, ahol már az egy szem oltonyevel is kiri a környezetből, neki nem fog tetszeni.

De szerintem a kettanus meg babavaro hiteles esküvőket is pont ugyanúgy megszoljak.

2021. jan. 21. 14:21
 2/20 anonim ***** válasza:
66%

nem biztos, hogy az "elítélés" a megfelelő szó, inkább idegen sokunk számára, mert

1 a felszínről szól (szemernyit sem lesz tőle jobb a kapcsolatod)

2 émelyítően giccses

3 rohadt sok energia összehozni

4 rohadt drága összehozni

5 divat, illetve mesterségesen gerjesztett fogyasztói mánia (avagy beléd van ültetve az érzés, hogy kimaradsz/lemaradsz, ha neked nincs hatalmas esküvőd)

és azokról még nem is beszéltünk, akik alapvetően egyetértenek a felsoroltakkal, de mégis bevállalják, mert hát különben mit gondolna a család, meg úgy mindenki.

2021. jan. 21. 14:22
 3/20 A kérdező kommentje:
Az megvan, hogy nem az esküvőn múlik a házasság és a kapcsolat minősége, ugye? Valamiért a minimalista esküvőknél mindig ezzel érvelnek, de ha az ember meg akarja adni a módját, mert hozzá közelebb áll a népes ünneplés, akkor egyből megy a "kirakat" meg "felszínes" duma. Ekkora baj, ha valaki egy hatalmasat akar bulizni a szeretteivel és úgy emlékezni arra a napra, mint valami fesztiválra?
2021. jan. 21. 14:27
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Én sem ítélem el,csak felesleges dolognak tartom.

Én már a második férjemet "fogyasztom",mindkét típusú esküvőben volt részem,így a tapasztalat beszél belőlem.

Az tuti, hogy soha nem lenne még egy "rongyrázós".

Nagyon sok stresszel jár, nagyon sok pénzbe kerül, és nehéz összehozni úgy, hogy mindkét családnak jó legyen.

Én úgy csinálnám, ha tehetném és fiatal lennék, hogy szépen kisminkelve, szép fehér ruhában szűk körű vacsi-oda meghívnám a nagyon szűk körű családot- és esetleg, ha tág a baráti kör, egy batyus bulit is rendeznék később.(oda valami hozott kaja , vagy pia lenne a belépő).

A nagy családot értesíteném az eseményről, és ha valaki szeretné "támogatni" az új családot mindenképp megmondanám, mire gyűjtünk.

Semmi szükség a 26. törölközőre, és a 42. kávéfőzőre.

Én egy klassz utazást vállalnék be, olyan felejthetetlent, a sok, lagzira elszórt millióból.

2021. jan. 21. 14:31
 5/20 anonim ***** válasza:
21%

#3 hát ha a párod lennék, nem biztos, hogy szívesen szánnék kétmillió forintot és másfél év szervezést egyetlen bulira (ami ráadásul sokaknak inkább egy fárasztó, túlélnivaló nap, sokkal inkább a násznép szórakozásáról szól)

más életeseményekhez képest egy aránylag visszafogott esküvő is hatalmas buli.

2021. jan. 21. 14:32
 6/20 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, kíváncsi voltál mások hogy látják: a 2-es ilyennek latja. Ezen ne haborodj fel, nem fog a te esküvődon felállni a közepén hogy "tiltakozom".

Engem egyáltalán nem zavar, hogyha valaki bulizni akar a szeretteivel.

Csak ne kéne előtte a sok sallang meg az unalmas szertartás :D

2021. jan. 21. 14:33
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Szokás kèrdèse szerintem.

Aki úgy nőtt fel, hogy szűk családi körben tartanak egy ebédet és ennyi, annak fura lesz a nagy esküvő és nem èrti.

Aki meg folyton nagy dínomdánomos esküvőkön nőtt fel, annak az első opció nem is lagzi:))

Én erdèlyi vagyok, itt mindig az volt a szokás, hogy a falubeli fiatalokat meghívják a lagzira, így kb 200-400 személy is együtt ünnepelt. Utcán felvonulás, èneklès,templomi szertartás majd utána hajnalig tartó ünnepség. Ilyenkor mindenki "szól" azaz pènzt ad az új párnak.

Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Hátrány szerintem az, hogy mivel mindenkitől kaptál pénzt az esküvőn, téged is vissza fognak hívni és vissza kell add, szóval egyfèle kölcsön. Elég drága megszervezni, sokan bámulnak, talán olyan személyek is, akiket nem annyira kedvelt/ismersz, de vissza kellett hivnod mert annó adtál nekik pénzt.

Egyetlen előnye van az én szemszögemből, hogy elég szép összeg gyűl össze és nagy segítség az új párnak.

Ezen kívül szerintem csak nyűg, feszelyezve érzem magam ha sokan bámulnak, nem tudnèk nyugodtan ünnepelni. Csak sajna már mi is bele kerültünk ebbe az 'ördögi körbe', nagyon sok párnak voltunk az esküvőjén eme szokás miatt, és ha nem akarjuk, hogy kárba vesszen az a sok pénz, kénytelenek vagyunk mi is hívni őket.

2021. jan. 21. 14:42
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sokan nem elitelik, egyszeruen csak nem ertik es feleslegesnek tartjak. ezen kivul meg benne van az is, hogy butabb korokben konnyen atcsaphat az egesz ilyen versenges jellegu dologba: kinek volt tobb vendege, kinek volt dragabb a ruhaja, szebb a a sminkje, puccosabb a menusora stb, es ez a fszmeregetes igencsak szanalmas tud lenni.

illetve az is benne lehet, hogy sokan utolso kis felretett penzuket verik el az eskuvore es inkabb sporolgatnak evekig, csak hogy mehessen facebookon a rongyrazas a nemtom milyen borkurias naplementes giccses kepekkel. ez szinten visszatetszo.

2021. jan. 21. 14:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

7-es az utolsó mondatod jól leírja miért nem járunk már lagzikra/eskuvokre.

Én tudtam, hogy nekunk nagyon nem lesz lagzira keret, viszont ha masera negyünk akkor meg kell perkalni...

2021. jan. 21. 14:49
 10/20 anonim ***** válasza:
71%
Ha van miből akkor hajrá... De ha utána ez miatt kell törleszteni a hitelt meg erre arra nem telik akkor felvágás csak az egész..
2021. jan. 21. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!