Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi kell egy református esküvőhöz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi kell egy református esküvőhöz?

Figyelt kérdés

Meg vagyunk keresztelve, párom konfirmált is.

Mi szükséges még?

Illetve tudtok véleményt mondani a Szilágyi Dezső téri Református Gyülekezetről?

2020. dec. 30. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A lelkésztől tudod a leghitelesebb választ kapni.
2020. dec. 30. 12:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy lelkész egészen biztosan, meg egy imaház vagy templom.
2020. dec. 30. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
17%

Ez most valami új divat?legyünk reformátusok?

Ha vallásos vagy és komolyan gondolod akkor úgyis el fogják mondani stb...Ha csak templomi esküvőt akarsz és szrsz az egészre akkor meg lerakod a zsét a papnak és csá.

2020. dec. 30. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk annak idején a református esküvőhöz elég volt, hogy meg vagyunk keresztelve. A férjem református, őt jól ismerte a lelkész, tudta, hogy meg van keresztelve, konfirmálva, jár templomba, stb. Én katolikus vagyok, voltam elsőáldozó, bérmálkozó. Minden ezt igazoló dokumentumot kikértem a plébániáról, de a lelkész azt mondta, elég a keresztlevél. Ezen kívül egy néhány alkalmas beszélgetésen vettünk részt. Olyasmi, mint a katolikusoknál a jegyesoktatás, de itt már ugye házasokról van szó, mert református esküvő csak polgári házasságkötés után lehet. Ja igen, kellett a házassági anyakönyvi kivonat. Kellett két tanú, ők is megkereszteltek kellettek, hogy legyenek, de úgy emlékszem, ezt nem kellett igazolniuk. Egyikük református volt, a másikuk katolikus. Ők igazolták az aláírásukkal a házasságkötést, ill.magát a szertartást, mert ugye a reformátusok nem adnak össze. Nekem kicsit furcsa volt, hogy tőlünk nem kértek aláírást. Kaptunk egy dokumentumot az esküvőről a tanúk és a lelkész aláírásával. Meg egy ajándék könyvet. Külön fizetni nem kellett a szertartásért, adományokat a szokásos módon lehetett elhelyezni. Én ezt elfelejtettem mondani a katolikus rokonságomnak, akik soha nem voltak református templomban, így várták a perselyezést. Utólag kerdezték, hogy miért nem perselyeztek, így már nem tudták elhelyezni az adományokat.
2020. dec. 30. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, itt is van jegyesoktatás, ami egy néhány alkalmas felkészítő. El fogják mondani itt, hogy mi kell. A keresztség igazolása minden bizonnyal kell majd (katolikusoknál ezt keresztlevélnek hívják, reformátusoknál nem tudom a nevét), ezt onnan tudjátok kikérni, ahol anno meg voltatok keresztelve.
2021. jan. 3. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!