Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus vallású és református vallású emberek templomban összeházasodhatnak? Ha igen hogyan?
Figyelt kérdés
2017. aug. 21. 21:49
1/5 anonim válasza:
Igen, nem rég voltam ilyen esküvőn. Eldöntik melyik felekezet szerint szeretnének egybe kelni, elmennek a paphoz/lelkészhez és lebeszélik a dolgot. Ennyi.
3/5 A kérdező kommentje:
Azt hallottam hogy az egyik félnek átkell keresztelkednie vagy valami ilyesmi
2017. aug. 21. 22:58
4/5 anonim válasza:
Több kérdés is volt erről a napokban,kicsit pörgess lejjebb,sok válasz van. Ökomenikus szertartással lehet
5/5 anonim válasza:
Bemásolom, amit pár napja egy hasonló kérdéshez írtam:
Bármelyikben lehet. És ilyen esetekben ökumenikus házasságkötés szokott lenni (már ha mindkét félnek fontos a saját felekezete és gyakorolja a hitét). Az ökumenikus esküvő lehet bármelyik templomban, csak az a lényeg, hogy ott van a katolikus pap és a ref. lelkész is. A pár katolikus tagja a katolikus házassságkötési szöveget mondja a református meg a sajátját. Ezt mindkét felekezet elismeri érvényesnek.
Nem kell egyik félnek sem áttérnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!