Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői meghívó, "saját kezűleg"?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői meghívó, "saját kezűleg"?

Figyelt kérdés

Van köztetek olyan, aki saját maga tervezte az esküvői meghívót és csak kinyomtattatta egy nyomdában? Milyen programmal csináltátok?

Az esküvő nem olcsó mulatság, amin lehet, szívesen spórolnék egy kicsit. A meghívót pedig úgy sem sokan őrizgetik...

2020. dec. 28. 15:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A férjem szerkesztette meg, úgy emlékszem Photoshoppal, én meg a munkahelyen kinyomtattam fényes papírra, mert ott elég jó minőségű nyomtatónk volt.
2020. dec. 28. 16:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt valami online esküvői meghívótervező honlap. Kinyomtattuk, borítékkal együtt kb. 120 ft/darabra jött ki, mert a boríték elég drága.
2020. dec. 28. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pinteresten rengeteg jó ötlet van. Én is onnan szedett ötlettel készítettem a mi meghívónkat.
2020. dec. 28. 16:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja és Kínából rendeltem az alapanyagokat, mert klasszisokkal olcsóbb minden, mint az itthoni boltokban.
2020. dec. 28. 16:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Csak még egy ötlet a spórolásra, mert bár ezzel is lehet spórolni, elég elenyésző összeg spórolható így meg.

Nem éri meg kis lagzit csinálni, ha van vőfély/ceremóniamester, felszolgálók, szakácsok, terembérlés, zenekar.

Ha az embernek szűkös a kerete és kevés vendéget akar, akkor csináljon valami svédasztalos fogadást vagy egy szimpla éttermi ebédet zenekar és ceremóniamester nélkül. Abban a pillanatban, ahogy teljes lagzit akar felhajtással, nem éri meg a vendégek számán spórolni. Ugyanis a vendégek általában annyi pénzt adnak az ifjú párnak ajándékba, ami legalább az elfogyasztott ételt fedezi, tehát attól nem lesz több a kiadás, ha plusz 50 fő jön. Mármint vőfélyes, zenekaros felhajtásnál. Viszont minél több vendéget hívtok, annál nagyobb esély van rá, hogy több pénzt adnak az étel áránál és be fog jönni a vőfély és a zenekar és a terembérlés ára.

A vendégek létszámának a csökkentésével csak akkor lehet spórolni, ha nincs zenekar, vőfély, csak egy szimpla ebéd.

2020. dec. 28. 17:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Utolsó: Igen, ebben igazad van. Nyilván a fotós, a videós, a ruha, dj/zenekar stb. akkor is annyiba kerül, ha 150 fő jön el, mint ha csak 30:)

80-90 fővel számolunk, ez szerintem egy közepes esküvő. Ceremóniamester nem lesz, megkértem az egyik barátom, akinek legalább van valami tapasztalata mikrofonba beszéléssel:) Ez az egyik spórolás. A másik, hogy DJ lesz zenekar helyett. A meghívó talán tényleg nem olyan nagy tétel (bár barátnőm esküvői listájában csaknem 130 ezer forint volt!), de az is valami.

Ami nálunk nagy tétel, hogy mindenkinek biztosítjuk a szállást, ugyanis az ország minden pontjáról van vendég. Kicsit kellemetlenül éreznénk magunkat, ha azt mondanánk a vendégeknek, hogy "van mindenkinek szállás, x ezer forint lesz":)

Így meg azért mindennel együtt közelíteni fogja a 3,5-4 milliót, pedig abszolút nem luxus esküvőt tervezünk tűzijátékkal, selfie géppel, lézershow-val meg koktélokkal.

Nagyon durva, hogy milyen összegekről van szó...

2020. dec. 28. 17:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Én a papírboltban vettem 100ftért meghívót. Tollal írtam bele a szöveget 🤷‍♀️
2020. dec. 28. 17:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Huh...nálunk 80-an voltak 8 évvel ezelőtt és olyan 1-1,5 millióból jött ki fotóssal, videóssal együtt. Inkább 1,5 lett a végére szerintem. Mi is amin csak lehet, spóroltunk. Nálunk az én rokonságomat kellett elszállásolni. Úgy emlékszem, a szállás maga nem volt túl drága, pedig elég színvonalas szállást foglaltunk egy hotelben, de mivel sokan voltak, emlékeim szerint olyan 5 ezer Ft/ fő volt. De lehet, hogy a duplája. Én már a 1,5 milliót is sokalltam. Tényleg amit lehet, mi csináltunk: a ruhám abronccsal együtt 40 ezer Ft volt Vateráról (megjegyzem, márkás volt, de nem a legújabb divat szerinti, nekem mégis álmaim ruhája volt, szerintem ilyet nem lehet kölcsönzőkben találni). A termet mi díszítettük, mert bérelt terem volt. A virágdísztől kezdve a bordó organza futóterítőn át a szalvétagyűrűig mindent én csináltam családtagokkal együtt. Amúgy lehet, hogy jobban jártunk volna, ha egy étteremben rendezzük meg, mert így meg a szakácstól kezdve a felszolgálókig mindenkinek a bérét mi fizettük, a terembérlésről nem is beszélve. Az autónkra is én csináltam a díszt organzából, bár szebb lett volna élővirágból, szerintem nem volt ízléstelen és fillérekből kihoztam. Viszont az ára az volt, hogy az esküvőm előtti este 2 órám volt aludni. Nem biztos, hogy megérte ez az ár. Bár nagyon élveztük egyébként, így sokkal jobban a magunkénak éreztük az egészet, mintha semmi más dolgunk nem lett volna, mint bevonulni a kész terembe. A zenekar pocsék volt és ahhoz képest nem is olcsó. Azt sajnálom, hogy a fotóson spóroltunk. Nem lettek olyan igaziak a képek. Pedig profi fotós volt, de nem értett hozzá művészi szinten. A lakodalomra nem kértük már a fotóst, sajnos onnan nem túl sok képem van, mert apám nem vitte túlzásba a fotózást, a barátnője meg is jegyezte, hogy a saját lányáról alig készített képet az esküvőn. Hát igen, bár ezen meg se lepődtem. De a videós végig ott volt, esküvőn és lagzin is.
2020. dec. 28. 18:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokan a Canva nevű weboldalt használják erre a célra. Egyszerű, ingyenes és rengeteg szép sablon van. Ha nagyon egyszerűt akarsz, akkor simán megformázhatod a szöveget Word-el is. Ha bonyolultabbat de egyedit, akkor vannak profibb de ingyenes képszerkesztők, pl. Gimp. Borítékot és kiegészítőket (masni, virág, stb) Kínából érdemes rendelni.
2020. dec. 28. 19:59
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát 8 év az 8 év:) Sajnos tényleg azt látom, hogy minden iszonyat sokba kerül, ha esküvőről van szó.

Étel-ital (vacsora, vendégváró, éjféli menü, korlátlan ital borokkal, sörökkel, tömény nélkül): kb. 17 ezer ft/fő, és ennél nem sok olcsóbb ajánlatot kaptam. Bár az tény, hogy nekem a helyszín fontos volt, így valóban szép helyekről kértem ajánlatot. De volt közte 26 ezer ft/fő is. Szállás 6700 ft/fő, ez szerintem nem sok, ennél olcsóbban csak a strandon lévő faházakban lett volna közös fürdővel...

Fotós...ha egész estére szeretném (készülődéstől hajnali 1-ig), akkor a legeslegolcsóbb, akinek tetszettek a képei, 160 ezer ft, de volt 290 ezres ajánlat is. A legolcsóbb highlight videó 140 ezer, a második legolcsóbb már 225! Neten talán 120 volt a legolcsóbb fotós, akit találtam, de annak a képei olyanok is voltak...

A dekor nálunk adott, mert a hely egy dekorossal dolgozik. Azon biztos sokat lehet spórolni, de nekem semmi fantáziám ehhez. Kézügyességem még csak lenne, de megtervezni biztos nem tudom úgy, hogy még ízléses is legyen.

A DJ 130-150 ezer Ft környéke. Gondoltunk arra, hogy simán összeválogatunk egy lejátszási listát és kibérelünk egy hangcuccot, az valószínűleg jóval olcsóbb lenne, de kicsit félek tőle, hogy a számok között túl nagy lenne a szünet, ha nincs egy picit "összeszerkesztve". A ceremóniamestert ugye lespóroltam, a meghívót is le fogom. Ruhát viszont szépet szeretnék:( Alapvetően nem lenne bajom a használttal se, de ahogy nézelődöm, nem igazán látok olyat az eladók között, ami tetszene. Egy normális öltöny is 220 ezer forint környéke, szóval párom se ússza meg olcsóbban. És akkor még nem volt szó a gyűrűről (bár abból tényleg a legolcsóbb, giccsmentes karikát szeretnénk és van is törtarany, amit le lehet adni), a cipőkről, a süteményekről, tortáról stb.

Egyrészt tökre várom, és nagyon hiányérzetem lenne, ha ez az egész kimaradna az életemből, de mikor írom a költségvetést, akkor azért nem őszinte a mosolyom:D

2020. dec. 28. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!