Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő családtag szülinapján?
2021 nyarán lesz az esküvönk. A leenedö sógórnöm problémázik hogy az a dátum a lánya 6. Szülinapján lesz. Ő neki alart bulit szervezni de így minden pénz ami lagzobkra megy el a szülinap elmarad szerinte...
Válasszunk másik dátumot?
Mi úgy gondoltuk hogy maid a vacsora után külön tortát kap a szülinapos
És miért baj, ha ugyanazon a napon ünneplnek évfordulót? :D Ők távolabbi rokonok, nem is biztos, hogy amúgy ott lennének a kislány születésnapjain pont aznap.
Komolyan anyira önző dolognak tartom ezt a hozzáállást. A kérdező és a párja egy család lesznek, meglesz a saját életük a saját ünnepeivel. Ezt el kell fogadni, nem a sógornő és nem a kislánya körül forog a világ. Ettől függetlenül még nyilván meg fogják ünnepelni őt is, de hagyjátok már élni a fiatal párt..
Ha később ne adj isten ugyanarra a napra írják ki a babáját, mint amikor a sógornő valakijének a születésnapja van, akkor majd megkéri, hogy tartsa vissza, vagy indítsák el előbb a szülést? Nehogy véletlen egy napra essen, mert az milyen már??
11: de könyörgöm, a születést nem tudják arrébb rakni, de az esküvőt igen. Ha tudják, sztem szerencsés.
Tudom, milyen az, amikor vki nem kapja meg a kellő figyelmet a születésnapján - az akkor is szar, ha tényleg csak rosszul jöttek ki a dolgok. Nagyanyám öcsém születésnapján halt meg. Folyamatosan megfeledkeznek róla, mert "jaj, annyira depis voltam a nagyi halálának évfordulója miatt".
12: Látom nem sikerült megérteni a lényeget... Nyilván tudom, hogy a születést nem lehet arébb rakni, nem erről van szó, hanem a sógornő hozzáállásáról. Arról, hogy elvárja másoktól, hogy hozzájuk igazítsák életük egyik legboldogabb napját. Önző módon gondolkodik, ez a fő baj.
És nem ugyanaz, mint a te esetedben. Az évfordulót csak a kérdező és férje fogják ünnepelni, a rokonokat semmiben nem érinti, hogy az évforduló mikor van. Mellesleg mit gondolsz ez esetben a 6. születésnap hogyan lehetne emlékezetesebb? Úgy, hogy a szokásos módon ünnepelnek, vagy úgy, hogy (nagyon korrekt és szép módon!!!) róla sem feletkeznek meg egy esküvőn, hanem kap egy külön tortát, meg nyilván be lesz mondva és énekelnek neki stb. Ahol tényleg mindenki ott van full puccban, és ha nem is egész este, de biztos őt is körberajongja a násznép...
Még ha a vőlegény vagy a leendő anyós szülinapja lenne, akkor oké, ne aznapra szervezzék. De egy hatodrangú rokon miatt??
Csak gondolj bele, hogy ahol 120 fő van jelen, ott statisztikailag 1:3, hogy pont aznap van valaki születésnapja, mindegy mikor lesz az esküvő.
Nekem a tesómnak volt szülinapja az esküvőm napján. Szerencsére nekem normális a családom, és elfogadták, sőt még külön viccelődtek is vele, hogy így legalább majd tud emlékeztetni az évfordulókra. :) Délelőtt megünnepelték aztán délután jöttek az esküvőre. Én nem csináltam neki csinnadrattát, mikor félrevonultunk fotózkodni a szűk családdal, akkor adtam neki át az ajándékát.
De a tesóm amúgy 16 volt aznap. Őszintén nem látom, hogy egy 6 éves gyereket rosszul érintene, ha délelőtt lenne a babazsúr és délután az esküvő, vagy akár ha egy másik napon lenne a szülinapi buli.
Őszintén, egy 6 éves gyerek szülinapján mi kerülhet annyiba, hogy anyagiakra kelljen hivatkozni?
Másrészt, nem hiszem, hogy túl sokan emlékszünk a 6. szülinapunkra. Még ha valami közelebbi rokonnak (tehát nem ilyen huszadrangú) lenne valami kerek, pl. 50., amikor tényleg szokott lenni esetleg nagyobb családi banzáj, akkor megfontolandó. De ez itt nem a kislányról szól, hanem az anyukájáról, hogy nem fog tudni aznap kellőképp villogni.
Fel lehet köszönteni a gyereket délelőtt is, vagy előző nap estefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!