Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kis esküvőn mennyire megszokott a vőfély?
Ne akarjátok ezt. Kivéve, ha "modern" viselkedésű, nem az a megszokott ripacs a népiesnek szánt csasztuskáival meg a mímelt földműves-paraszt viselkedéssel ami viccnek is rossz. Esetleg egy retro FKGP gyűlésen még elmenne.
Akkor már inkább egy karizmatikus jóbarát kellene a célra, hogy összetartsa a csapatot. Minden jobb, annál a bohócnál.
2020. okt. 25. 19:02
2020. okt. 25. 19:08
3/13 A kérdező kommentje:
Igen-igen, mi is olyanra gondoltunk, aki csak összefog mindenkit, de nem erőlteti az ilyeneket, meg kicsit irányítja a lagzit. Semmi cicoma. :-)
Szerintem 30-40 fős esküvőnél teljesen felesleges. Arról nem is beszélve, hogy egy vagyon.
2020. okt. 25. 19:48
Az ilyet inkább ceremóniamesternek mondanám, a vőfély az olyan, amilyennek #1 leírta (egyetértek vele, rém idegesítő). És miért ne lehetne egy kis esküvőn vőfély vagy ceremóniamester? A ti esküvőtök, ti döntitek el, hogy milyen legyen.
2020. okt. 25. 19:50
Több ekkora esküvőn voltam, ahol volt vőfély. Vagy ceremóniamester, attól függően, milyen lagzi volt. Szerintem jó, ha van valaki, aki elmondja, hogy akkor most ez vagy az következik, az ajándékokat most lehet átadni, nemsokára pedig menyasszonytánc, és nem nektek kell ezzel is foglalkozni.
2020. okt. 25. 19:51
Nekünk volt vőfélyünk a 30 fős esküvőn. Előre egyeztettünk vele mindent, milyen "játékban" vagyunk benne és miben nem, így nem akadtak kínos pillanatok. Szuperul összefogta a társaságot, a váratlan bakikra azonnal tudott frappánsan reagálni. Az fontos, hogy kapjon pontos forgatókönyvet a vőfély vagy ceremóniamester, beszéljétek át előre, mennyi szereplést vállaltok (legyen-e nyitótánc, menyasszonytánc, menyecsketánc, menyasszony rablás, stb.), és világosan tudassátok, hol van nálatok a határ a pajzánság és az ízléstelenség között.
2020. okt. 25. 20:16
Szerintem pénzkidobás. Mi a férjemmel teljesen jól elkoordináltuk a násznépet az esküvőnkön. Pont annyi extra volt hogy el kellett mondani, amiket #6 írt, de ezt szerintem bárki meg tudja csinálni, anélkül hogy tízezreket kéne fizetni érte neki. Ha ti ezt nem akarjátok, akkor valóban lehet pincér, barát, akárki.
2020. okt. 25. 20:57
Nekünk 30 fős lagzink volt,mi nem szerettünk volna vőfélyt, ezért ceremóniamesterünk volt,és nem bántuk meg,sőt. Olyan dolgokban segített és irányított a háttérben,amire a pár nem is gondolna. Össze kell hangolni sokmindent,bemond dolgokat, koordinál a konyha és zene közt,most induljon a torta zene, fotósnak szól, elsimítja az esetleges problémákat..stb . Nekünk a jobbkezünk volt az esküvőnkon,és nem mi kellett rohangasszunk ..stb. úgyhogy mindenképp egy tapasztalt (és nem ismerős vagy rokon) ceremónia mestert ajánlanék. Barátaink is azt mondták,hogy kevés fővel is hatalmas bulit csinált. Nagyon leült volna minden,ha ő nincs. Nekünk ő DJ is volt egyben egyébként.
2020. okt. 25. 21:49
Voltam már ceremóniamester többször is, és azt mondom, úgy 50 főnél már nagyon kell. 30 fős lagziban még nem voltam, de szerintem ott is hasznos lenne, mert így sokkal önfeledtebben tudtok majd bulizni.
Sokan gondolják, hogy felesleges, de ha nincs, akkor mindenki titeket nyaggat mindennel. A pincér töletek kérdezi a menetrendet, az eltévedt nagynéni titeket hívogat, hogy merre van a szállás, eközben az egyik rokon gondolja gyorsan odaadja az ajándékot, mire mindenki odatódul ajándékozni, miközben a pincérek sorbaállnak a levessel. Te meg érezd jól magad - sosem történt meg (de) :).
Szóval ennyi embernél kezelhető, de egy talpraesettebb havert azért megkérnék.
2020. okt. 25. 22:01
Kapcsolódó kérdések: