Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon a menyasszonyoknak nem tűnik fel, hogy az esküvőjük kockázatos a járvány terjedése szempontjából és a védekezés fontosabb, mint az ő tökéletes napjuk?
Amúgy is egy katasztrófa szerintem ami abban a csoportban zömében megy.
Nekünk nyáron volt az esküvőnk és őszintén szólva nem erőltettük volna, hogy mindenáron megtaláljuk a kiskapukat, ha akkor hasonló szabályok lettek volna. Mondták le vendégeink a vírus miatt, elfogadtuk. Az utolsó napokban a nyakamba szakadt a felelősség súlya és én esküvő után is visszaszámoltam 2 hétig a napokat. Rettegtem, hogy valaki felhív, hogy koronavírusos lett és esetleg ott kaphatta el, mindeközben igyekeztem megélni a földöntúli boldogságot is, ami a házasságunk és az egész esemény kereksége miatt bennem volt. Valljuk be, senki nem úgy akar emlékezni az esküvőjére, hogy karanténba küldte a teljes násznépét. És nem is úgy hogy 2,5 hétig olykor elkapja a pánik hangulat, hogy mi lesz, ha...
Az esküvőket nem állíthatják le, mert a turizmus mellett mégegy komplett iparág omlik össze, de a mi dj-nk pl. már nyáron mondta, hogy a szakma már nem számít az októberi esküvőkre. Beigazolódni látszik az igazuk szép lassan.
Szóval két oldalról látom a dolgot. Valahol igyekszem megérteni az elkeseredettséget, mert mi is megéltünk egy teljes átszervezést tavaszról. Ezzel együtt az életünk más területén (pl. babatervezés) is úgy voltunk, hogy ráérünk az esküvő után, vagyis ezen terveink is csúsztak. Nem történt tragédia, de az ember tervez és ezek nagy mérföldkövek az életben. Nehéz elengedni. Ha kormány döntés miatt kell átszervezni, akkor van kit hibáztatni, ujjal mutogatni. Most ez történik. Az, hogy abban a csoportban hányan tettek le csendben végleg az idei terveikről, az nem mutatkozik meg, pedig hidd el, nagyon sokan vannak. :)
Teljesen egyetértek, én is kész vagyok ettől. Főleg mikor sértődötten kiírja a menyasszony, hogy mennyien mondták le a résztvételt. Meg amikor valaki közli a kommentek között hogy "azt nem lehet elkapni, ami nem is létezik". Nagyon szomorú ez nekem. Sajnos több ismerősöm is érintett (fertőzött vagy gyanús eset), és miközben fél éve csak online kommunikálok a szűk családon kívül mindenkivel, ők nekiállnak 150 fős bulikat rendezni.
Én értem, hogy valaki évek óta szervezi az esküvőjét (bár nem tudom, mit kell azon annyit szervezni, az én köreimben mindenki 3 hónap alatt szervezte még a több száz fős eseményeket is), és emiatt nem akarja lemondani, de legalább valami óvintézkedés lenne, meg egy kis megértés, ha valaki nem megy el.
Azt ugye tudod, hogy normál esetben vőlegény is van az esküvőd? Miért csak a menyasszonyokra van kihegyezve a kérdés?
Amúgy nem értem a korona parások mit vergődnek folyton. Ha nem akarnak nem kell emberek közé menni. Akkor ők védve lesznek. Az általuk felelőtlennek tartott emberek meg max elhullanak. Na bumm.
Általában nem a vőlegények hisztiznek toporzékolva, hogy el kell halasztani, vagy át kell szervezni egy esküvőt. :D
Azért valahol érthető a probléma, aki nem az idei év bizonytalanságai között próbált esküvőt szervezni az hajlamos könnyen ítélkezni. :)
Mindenesetre szerintem nem nagy áldozat, hogy 11-kor le kell fújni a bulit.
"Nem tudom, h orvos nagyapád konzultált-e egy olasz vagy spanyol kollégájával, sztem nem. Biztos ott is csak hisztiztek, azért hullottak, mint a legyek."
Nézd, én munkámból kifolyólag az egyetemi klinikák vezető orvosaival, tanszékvezetőivel, professzoraival beszélek időnként, persze ekkor szóba kerül ez a vírusdolog is. Az egyik felük azt mondja, hogy nyugodtan csináljuk meg a konferenciákat, vizsgákat, továbbképzéseket stb., mert nem kell a hiszti, a másik felük meg aggódik. Szóval erről ennyit, az orvosok sem egységesen ebben a kérdésben. És nem azért mert vírustagadók, hanem mert máshogy ítélik meg a helyzet súlyosságát.
Szerintem felnőtt emberek el tudják dönteni, hogy mit vállalnak be és ezt tiszteletben kell tartani. Meg mindenki mögött más élethelyzet van. Én pl. úgy vagyok vele, hogy hétköznap mindennap megyek dolgozni, nincs home office, ez idő alatt tömegközlekedek tömött járműveken (általában 5 centire állunk heringként), rám tüsszent három csöves, járok vásárolni. Szóval akármennyire vigyázok, bármikor összeszedhetem. Csak az a megoldás, ha 0-24-ben otthon lennék, de ez nem kivitelezhető. És nagyon rossz volt múlt héten közeli hozzátartozóm temetésén, hogy szinte senki nem jött oda hozzánk részvétet kívánni, mert hogy covid... Pont nem érdekelt volna, ha valakitől véletlenül elkapom, mikor ugyanígy annyi más helyen is elkaphatom.
Egy esküvőnél, pláne ha nincsenek is olyan sokan, nem 100 fős lagzi, akkor nem értem miért nagyobb baj, mint a néhány ezer fős focimeccs. Kettős mérce van.
"nyugodtan csináljuk meg a konferenciákat, vizsgákat, továbbképzéseket stb."
Azért tegyük már hozzá, hogy ezek a dolgok nem a pórnépnek szólnak, akik ha fel is veszik a huszonötödjére használt egyszer használatos maszkot, akkor az orruk kilóg, vagy lenyomják az álluk alá, hanem olyan emberek számára, akik tisztában vannak az ilyen betegségek mikéntjével, a védekezéssel stb. Tehát azért egész más tészta nekik szervezni valamit, ami amúgy is egy konferencia, mint a "pórnépnek" egy vedelős ordibálós bulit. És mégis, míg így is megosztottak. Hmm. Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!