Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az gáz ha a vőfélyek nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az gáz ha a vőfélyek nem "vőfélyeskednek"?

Figyelt kérdés
Lesz házigazda felkérve, de a vőfély nem az a nagydumás valaki. Szóval mennyire gáz ha nem mond verseket, meg köszöntőt, meg amit kellene a hagyomány szerint?
2020. szept. 5. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
gáz
2020. szept. 5. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Már maga a vőfély gáz. Komolyan, undorodom tőlük!

https://www.youtube.com/watch?v=TSMU8p8xJaA

2020. szept. 5. 18:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Itt nálunk az a szokás, hogy házigazdát fogadunk aki intézi ezeket a dolgokat, de van vőfély is akitől nincsenek elvárva, hogy a leírtakat csinálja. Több vőfély is lenne, és azért kérdezem ezt most meg, hogy mennyire lenne kínos helyzetben ez miatt, még akkor is ha nincs elvárva tőle, hogy köszöntőt meg verseket mondjon. Tudva, hogy a hagyományok szerint mik lennének a teendői.
2020. szept. 5. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Az lesz, amit ti akartok. Szerintem jó ha van valaki aki vezényli a bulit, és segít a násznépet "egyben tartani".
2020. szept. 5. 20:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmi nem kötelező, úgy legyen ahogy ti szeretnétek!
2020. szept. 6. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem szimpatikusabb ez a ceremóniamester jellegűbb hozzáállás, mint a tipikus rigmusos-köszöntős-kurjongatós-pajzán vőfélykedés. Ami necces lehet, és amit meg kell beszélni előre, hogy azért igyekezzen a dolgokat kézben tartani... voltam olyan esküvőn, ahol egy visszafogottabb rokon lett felkérve házigazdának, és amikor programok voltak, nem jelentette be őket elég hangosan, és nem igyekezett túlzottan, hogy összeterelje tényleg az egész társaságot, pedig annyira messze nem ment senki... és így pl. a nagymama lemaradt a tósztokról, vmi másik rokon meg a tortavágásról a társaság felével egyetemben. Na, ez azért kicsit ciki.
2020. szept. 21. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:

nálunk a keresztapákat hívják vőfélyeknek, akik vezetik a nászmenetet, rozmaringgal van díszítve a zakójuk. Kérdésekkel meg problémákkal lehet hozzájuk fordulni.

Vőfény meg aki versel, stb. Na, olyan nekünk sem volt.

Kérdező, felétek nem így van véletlenül?

2020. okt. 4. 12:58
 8/9 anonim ***** válasza:

7: én nem a kérdező vagyok, de vőFÉNYről életemben nem hallottam... mielőtt elolvastam volna a kommentedet, ha meghallottam volna, azt hittem, vmi félremondta a vőfély szót.

Pesti vagyok, voltam vidéki esküvőkön is (Balaton környékén, Szegeden, Budaörsön pl.). Mindig vőfélynek nevezték a rigmusos, verselő, kurjongató "ceremóniamestereket" - a rozmaring vagy hasonló növény megvolt náluk is :), csak sokszor népviseletben voltak.

Ha nem vőfély volt, akkor ceremóniamestert láttam, aki meg sima öltönyben volt, rozmaring nélkül... nászmenet nem nagyon volt, inkább csak a násznépet irányította programokhoz, és igen, náluk lehetett kérdezni.

2020. okt. 8. 13:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem szeretem amit a vőfélyek leművelnek... Mintha ők lennének akit ünneplünk.
2020. okt. 25. 11:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!