Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az gáz ha a vőfélyek nem "vőfélyeskednek"?
nálunk a keresztapákat hívják vőfélyeknek, akik vezetik a nászmenetet, rozmaringgal van díszítve a zakójuk. Kérdésekkel meg problémákkal lehet hozzájuk fordulni.
Vőfény meg aki versel, stb. Na, olyan nekünk sem volt.
Kérdező, felétek nem így van véletlenül?
7: én nem a kérdező vagyok, de vőFÉNYről életemben nem hallottam... mielőtt elolvastam volna a kommentedet, ha meghallottam volna, azt hittem, vmi félremondta a vőfély szót.
Pesti vagyok, voltam vidéki esküvőkön is (Balaton környékén, Szegeden, Budaörsön pl.). Mindig vőfélynek nevezték a rigmusos, verselő, kurjongató "ceremóniamestereket" - a rozmaring vagy hasonló növény megvolt náluk is :), csak sokszor népviseletben voltak.
Ha nem vőfély volt, akkor ceremóniamestert láttam, aki meg sima öltönyben volt, rozmaring nélkül... nászmenet nem nagyon volt, inkább csak a násznépet irányította programokhoz, és igen, náluk lehetett kérdezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!