Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Saját testvérem esküvőjére...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Saját testvérem esküvőjére nászajándéknak mennyit illik adni?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs, mennyit illene adnom nekik. Kb 20 rugó egy ember fogyasztása, költsége, az élettársammal megyek, így az eleve min 40 ezer.

Én olyan 100-150 ezerre gondoltam, de akár még többre is. Mennyit illik adni?

2020. aug. 20. 18:58
1 2
 11/13 stevejones ***** válasza:
7%
100 -150 ezer ft te atyaúristen! Mindenki ennyire gazdag? Ennyit mi senkitől sem kaptunk, de bizony pironkodtam volna ha valaki ilyen sok pénzzel megkínál a párom testvéreitől el se fogadtuk volna! Anyósomnak meg másfél havi nyugdíja! Ez elképesztő! 20 ezer Ft / fő, nem kapok levegőt! All incl. kaját adnak 10.000 /főnek. Ismerősömnek pl. mi csináltuk a falafelt, sógoroméknál állófogadás volt, maguk csinálták a szendvicseket. Mi éttermes esküvőt csináltunk 5 ezer/fő re kijött a leves meg a főétel. Az esküvői tortát rendeltük( nem mi sütöttük), a mienk egy burzsoá esküvőnek számított! 10 ezer ft-nál eszemben sem lenne többet adni. Neken nincs tesóm, de a párom tesói meg is sértődtek volna ha kiderül, hogy többet adtam volna( hallgathattam volna, hogy biztos megjátszom magam). Még tehetősebb családban is a 20 ezer szerintem a max!
2021. máj. 11. 11:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Én 2004-ben 100 ezret adtam a hugomnak naszajandekba és most ő ugyanennyit adott nekünk

Többi vendég is 50-100e per család adtak

Mondjuk az etel-ital volt fejenként 17e és nem a drágább ajanlatokbol választottunk...

2022. máj. 23. 14:04
 13/13 anonim ***** válasza:

11 es nem akarlak megbántani,aláírom hogy hülyeség a rongyrázás de a ti esküvőtök nagyon nem volt bourzsoá:) sőt...

Mi az ország szegényebb lenézettebb részén élünk, 100%ban magyarok vagyunk. De testvérem,unokatestvéreim,mi esküvőnk sokkal drágább volt.

150 fő

Vőfély,vendégváró falatok,saját pálinka italnagykerből bolti pia,metros olcsó ásványvíz a vonuláshoz, templom díszítés,papnak stóla díj,ami extra goospel kórus ingyen jöttek de üdítőt sütit kaptak, dj+fény es füsttechnika, 3 fogásos vacsora, ami extra selfie gép (vendégek imádták) csillagszórok gyertyák,éjfélre töltött káposzta, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, fodrász ingyen volt, gyerekeknek buborékfújó, köszönő ajándék,kűldős sütemény+doboz , próba ebéd 10 főre,szertartás vezető(polgárit sunyiban hétköznap letudtuk)...biztos kimaradt valami. És az összes baráti pár rokon lagzija ilyen volt,kivéve a falusi unoka hugomé az szerdától szerdáig tartott,iskolai tornaterem iskolai asztalok és székek,de hagyomány szerint(esső miatt pláne) a vőlegény rokonságát udvari sátorban várta a menyasszony rokonsága. Tehát sátor építés,sátor bontás egy buli,vasárnap délután az örömszülők bulija/nászok+felszolgálók bulija (az örömapák a lagziban nem isznak alkoholt)....

2022. máj. 23. 20:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!