Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőn az ifjú párnak szánt pénzt hogyan és milyen formátumban illik odaadni? (2012-ben voltam utoljára esküvőn és akkor is elég fiatal voltam)
Egy szép borítékban, egy kedves kísérőlevéllel.
Személyesen, akár az esküvői vacsora helyszínén,
a vacsora után.
Általában leírják a programba, vagy elmondják az esküvőn. Ha vam vőfély vagy ceremóniamester, tájékoztatni fogja a násznépet. Van, hogy van erre kijelölt idő, de kisebb esküvőkön gyakori, hogy vacsora után bármikor oda lehet menni a párhoz vele. Ezt is elmondják ott.
A legegyszerűbb módja az átadásnak egy borítékban egy képeslap kíséretében, amire írhatsz jókívánságokat. Ha nem vagy jó ebben, válassz egy szép idézetet, majd írd alá.
Ha szeretnél, persze kreatívkodhatsz is. Rengeteg ötlet van a pénz átadására magyar oldalakon is, de főként külföldi oldalakon találhatsz ritkán látottakat. Ha nem beszélsz angolul az sem baj, elég a képekből ihletet meríteni.
Én szeretek személyesebben ajándékozni a borítéknál. Tök jó kreatív ötletek vannak, amit a pár ízléséhez, vagy egy-egy közös élményhez lehet igazítani. A legegyszerűbb viszont tényleg a boríték.
A jó ceremóniamester/vőféj elmondja az elején mikor van itt az ajándékozás ideje. Ha nem, akkor érdemes rákérdezni. Már nem igazán szokták ketté bontani, ha pénzt visz a vendég, nincs értelme, így leggyakrabban úgy van, hogy a menyecske táncnál leteszik/bedobják az ajándékot/borítékot és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!