Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire illendő meghívni az unokatesók pasijait is az esküvőre?
Nem sokára elkezdjük kiosztani a meghívókat ,ígyis már 80 főn túl vagyunk és vannak másodunokatesojai a vőlegényemnek mindkettőnek van pasija .
Mi nem ismerjük őket , illendő lenne őket is meghívni ?
De ha most mindenkinek a mindenkijèt meghívnánk nem állnánk meg a 200ig föig kb..
Hát figyelj, ha auért hívjátok meg a másodunokatesókat is, mert illik, akkor a párjaikat is hívjátok meg.
Ha amúgy nem nagyon akarnátok meghívni őket, akkor őket se hívjátok meg, ne csak a párjaikat ne. Szerintem.
Szerintem ez elsősorban azon múlik, hogy azzal milyen kapcsolatban vagytok, akiket szóba kerültek meghíváskor. Tehát itt a másodunokatesók.
Ha ők fontosak, akkor fontosak a párjaik. Pl. egy nagyon jó barátnőm párját is meghívnám akkor is, ha személyesen őt nem ismerem, mert úgy adódott, hogy még nem találkoztunk, mert a barátnőm viszont fontos.
Szóval a kérdés, hogy ezek a másodunokatesók mennyire fontosak nektek, hogy egyáltalán meg kell-e őket hívni. Ha évente találkoztok, akkor szerintem nem olyan közeli, hogy feltétlen meg kéne hívni. Ha nem laknak messze, akkor még opció lehet, hogy az esketésre meghívjátok (párostul), de lagziba már nem, mert az szűk körű. Aztán vagy jönnek vagy nem.
Szerintem tök könnyen lerendezhető, nálunk legalábbis tök érthető volt. A meghívó átadásnál elmondtuk, hogy szeretettel várunk téged, vagy szeretettel várunk titeket, így elég egyértelmű volt, hogy az illetőt egy személyben várjuk, vagy párostól. Családoknál elmondtuk, hogy a meghívás x személyre szól, ha többen-kevesebben jönnének, mindenképpen szóljanak. Elég jól vette a lapot mindenki. Volt aki rákérdezett, hogy hozhat-e valakit, akkor természetesen nem utasítottuk el, de nem lett alap, hogy mindenki párostól jön.
Senkivel nem volt kellemetlen a szitu emiatt.
Szia, szerintem is ha valakivel olyan jóba vagy hogy szívesen látnád az eskuvodon, akkor párral együtt.
De én a magam részéről nem sertodtem mikor pár nélkül hívtak, de nem mentem el. Nyilván nem is a legjobb barátnőm volt az illető, hanem távoli rokon.
Szerintem tinik nem fogják hozni a párjukat. Egyfelől, ezek még általában nem azok a kapcsolatok, amikből házasság lesz. Másfelől ilyenkor illik nászajándékot adni, legalább a vacsora értékével egyezően. Egy tizenévesnek a tizenöt-húszezer forint nem kis pénz.
Ezért a családot hívnám meg a meghívón, nem az embereket sorolnám fel név szerint és mindenképp először a szülőkkel beszélnék, hogy mit szeretnének, mert valószínűleg nekik kell hozni-vinni a fiúkat is, szállást fizetni stb. így amit ők be tudnak vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!