Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire illendő meghívni az unokatesók pasijait is az esküvőre?
Nem sokára elkezdjük kiosztani a meghívókat ,ígyis már 80 főn túl vagyunk és vannak másodunokatesojai a vőlegényemnek mindkettőnek van pasija .
Mi nem ismerjük őket , illendő lenne őket is meghívni ?
De ha most mindenkinek a mindenkijèt meghívnánk nem állnánk meg a 200ig föig kb..
Esküvőre valahogy alapértelmezett, hogy mindenki visz párt/kísérőt. Ez így kb még konkrét meghívás nélkül is így működik, szóval ha te odaadod a meghívót Julcsinak, akkor nem is kell mondani, egyből tudja mindenki, hogy Julcsi pasijának is szól a meghívás. Főleg, hogy ha unokatesókról van szó, akik ráadásul még csak nem is a legtávolabbi csücske a családfának. Legalábbis szerintem, de lehet én gondolkodom rosszul.
Ha nem akarjátok az ő párjaikat meghívni, akkor úgy lenne fair, hogy a közeli barátaitoknak a párjai sem jöhetnek meg igazából senki sem hozhat kísérőt.
Én meg azon a véleményen vagyok hogy a pár azt hív meg/nem hív meg akit akar.
Azért a másodunokatestvér nem annyira közeli.
Másrészt nem evidens hogy akkor akkor párostul megy a sztori. Legalábbis szerintem praktikusabb megemlíteni hogy akkor hozz magaddal valakit akit akarsz, de sok esetben látni/olvasni hogy nem párostul vannak az emberek meghívva főleg ha ilyen pár hónapos kapcsolatokról van szó. Praktikusabb tisztázni.
De lenyeg a lenyeg sztem ezen a napon joga van a párnak eldönteni kit akarnak/nem akarna. Persze a másiknak is van joga dönteni hogy így elmegy/nem megy.
igen neked szólt. 5. vagyok :)
hmm hát érdekes, ilyen lagziban nem voltam még, de őszintén nem is mennék el :D akkor sem, ha a párom nem jöhet, mert mit csináljak egyedül, másrészt a párom se menne el, ha engem nem hívna a családja.
Természetesen értem az első kommentelő álláspontját is , épp ezért kérdezem. Mert nem tudom mitèvő legyek ez ügyben.
De viszont a 4. Kommentelővel is egyet értek , ezeket a másodunokatesókat jobb ha 2 évente látjuk 1x nem tartjuk a kapcsolatot.
18 és 20 éves lányról van szó , és mi sem találkoztunk soha a párokkal, vagy hogy addigra meglesznek e mèg de ugye nekünk lassan le kell adni az étterem felé majd a létszámot is most azért nem mindegy hogy 5 hely kimarad az ilyen tingli tangli pasik miatt mert az ellátásuk ki lesz fizetve .
De az 5ös kommentelőnek is igaza van hogy ez borzalmasan kellemetlen helyzet.
Szer3ki kellene deríteni, hogy mióta van barátnőjuk. Ha csak pár hónapja, akkor a családot hívjátok meg barátnők nélkül. De ha már régebb óta, akkor illik a lányokat is. Én tavaly voltam egy olyan esküvőn, ahol kifejezetten nem szólt a meghívás a kiseroknek. Ami nekem nem volt gáz, mert szingli voltam akkor, de az ismerőseim se hozhattak a párjukat, akivel egy éve voltak kapcsolatban, sem a férjeket. Nagyon sz*r esküvő volt. De tényleg! El sem tudtam képzelni, hogy egy esküvő ennyire bena tud lenni.
A poén, hogy most az egyik lány, aki akkor nem hozhatta a párját, most megy férjhez. És ők úgy döntöttek, hogy csak olyat hívnak, akinek a párját is beleszamoljak a buliba és azt a csajt, aki tavaly pár nélkül hívott minket az eskuvojere, nem hívták meg.
Akkor először is megèrdeklődjük hogy mi a helyzet.
Aztán eldöntjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!