Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha terhesen két tanúval gyorsan szeretnénk összeházasodni, mit kell tennem?
Nem így terveztük, és smucig vagyok, mert intéztük volna az apaságit, szülés után nyugisan szerettünk volna esküdni, viszont most az anyakönyvvezető olyan papírkupacot olyan áron sorolt el, hogy a párom a második gyerekét is a nevére vehesse, hogy köszönjük nem kérünk belőle.
És igen, második baba, viszont az esküvő nem két tanúval, hanem a fél faluval nem egy olcsósági hullám, a pénz meg másra kellett... A második kicsi meg nem kérdezte "jókor jövök, ugye nem baj, hogy törölni kell az esküvőt", és evidens, hogy baba nem esküvő.
Nálam így volt:
bementem az anyakönyvvezetőhöz, adott egy időpontot (kb 1 hét múlvára) és összeadott minket. Előre veszik a babásokat úgy tudom.
Sok boldogságot!:)
Annyira nem sürgős, hogy ne tudjuk kivárni a türelmi időt se, még jócskán van időnk, csak fura volt, hogy a nemterheseknek 30napokat kell minimum várni, hogy egybekeljenek, a terhes kismamáknak meg 1-2napot, hetet.
Az anyakönyvvezető nem tudja hivatalból megkérni az igazolást, hogy hajadon, nőtlen a pár? Ez is ritka furcsa, hogy nem látják egymás rendszerét.
Amúgy nálunk aranyos az anyakönyvvezető, ismerjük, és már "megvan" a házassági okmányunk, csak arra vár, hogy bemenjünk érte, ezért is piszkál mindennel, hátha rávesz minket az esküvőre. És mivel Ő dönt, nem kekeckedhetünk vele, persze az utcán csípkelődünk, hogy mégis.
Szia! Anyakönyvvezető nem lát be más életébe, rendszerébe, de nem is kell. A delikvens köteles ezt magának elintézni, hogy tudja magát igazolni, elvált, vagy hajadon/nőtlen. A 30 nap várakozási idő nem is olyan rossz, mert van aki meggondolja magát idő közben. A rövidebb várakozási időt kérelem alapján jegyző ítéli meg. Van buta kérés, hogy miért akarnak hamarabb házasodni, de ez igen ritka. Szerintem egyszerűbb összeházasodni, mint egy rakat papírt azért kitölteni hogy a gyerek az apa nevére kerüljön.
Szerintem ha bemész az anyakönyvvezetőhöz elmond neked mindent. :)
Azért furcsa, mert ugye az anyakönyvvezető adja össze a párokat, elvileg az örök papír, rávezetődik ha elválnak a párok, érvénytelen már, látja a válásokat így. Plusz rajta keresztül futnak élők holtak, így nem értem, hogy ha hajadon vagyok, nincs papíron párom azt ő miért nem látja a rendszerben, csak az önkormányzat és fordítva...
Mert pl az apeh és az oep, onyf össze tudott dolgozni akkor ezek a népesség "nyilvántartok" miért nem tudnak.
Persze elintézi az ember magának, elmegyek érte, bár vicces lesz egy napig ülni a kicsivel meg a nagypocival... Nálunk nem csipkedik magukat... Míg ha a rendszerük látná egymást neki csak az illetéket kéne elkérni, meg nyomtatni. Annyira megtudják bonyolítani, amit lehetne egyszerűbben és gyorsabban is csinálni.
Levélben is el lehet intézni. Kérelmet írsz, illetéket csatolsz, feladod a postán, kb ennyi.
Én továbbra is fenntartom azt, hogy intézze magának az ügyfél. Bár van olyan, hogy két anyakönyvvezető egyeztet. Azért is jó rendszer -az amerikaival ellentétben- mert nem szokott megtörténni a bigámia.
Na, megkérdeztem az itteni, de egy másik hölgyet: Nálunk elviekben csak a szemig, lakcím, szül kiv kell a polgárihoz, minden mást hivatalból ő intéz.
Az apaságihoz ő nem kérne semmi mást, csak amit az esküvőhöz kérnek, mert hivatalból ő ellenőrzi a családi állapotokat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!