Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő lagzi nélkül. Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő lagzi nélkül. Hogy "ússzuk meg" a lagzit?

Figyelt kérdés

Szeretnénk polgári és egyházi esküvőt, amire a rokonságot (60 fő) meg szeretnénk hívni. Viszont nem vagyunk azok a bulizós arcok, és produkálni sem akarjuk magunkat, így egy hagyományos lagziban mi nem éreznénk jól magunkat.

Eddigi ötletünk, hogy egy termet kibérelünk, és hidegtálak lesznek, pezsgő, torta, álló fogadás (?) és kötetlen beszélgetés. Tart ameddig tart (3-4 óra), aztán megy mindenki haza. A termet kidíszíthetjük.

Ezzel a problémám, hogy az országon belül sokan messzebbről jönnek, illetve 1-2 családtag külföldről. Kicsit kínosnak érzem, hogy lagzi nélkül ide hívom őket "pár órára".

Ehhez a tervhez keresek további jó ötleteket, vagy alternatívát.

Előre is köszi!

2020. júl. 14. 08:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is így csináltuk. A férjem budapesti, én Tolna megyei vagyok. Budapesten tartottuk az esküvőt, majd elmentünk vacsizni egyet a Trófeába, ott kibéreltünk egy leválasztott részt. Az esküvőn kb. 100an, a vacsorán 50en voltunk. Asszem 6ra mehettünk az étterembe, kb. 11ig voltunk ott, ettünk, beszélgettünk, semmi lakodalom feeling, csak egy nagyobb családi összejövetel. Én a közeli rokonokat hívtam meg, apám öccse a családjával Pécsről jött fel Pestre, apa huga meg Németországból. Nem sajnálták h nincs világra szóló lakodalom, felfogták h ez a nap nem róluk, hanem rólunk szól.
2020. júl. 14. 13:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi is hasonlót tervezünk, végül külön választottuk a családot és a barátokat. A szertartásra és az utána lévő ebédre csak a család van meghívva, este meg egy kibérelt helyen buli és pizza a barátokkal (de nem lagzi).

Itt is lesz olyan rokon, aki az ország másik feléből jön pár óra miatt, ráadásul nálunk csak polgári lesz. Az ő döntésük, nyilván tudják mérlegelni, hogy nekik megér-e ez ennyit. Ha nem, azt is teljesen megértem. Nem gáz, hogy ti "csak" ennyit terveztek, csak ez legyen egyértelműen jelezve, és akkor mindenki maga el tudja dönteni, hogy részt vesz-e rajta. (Nincsenek kitiltva amúgy a rokonok az esti buli részéről sem, de akiket eddig kérdeztünk nem szeretnének arra már jönni, érzik, hogy ott inkább a fiataloké lesz a terep.)

2020. júl. 14. 14:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ciki meghívni messziről rokonokat ilyenfajta "lagzira", eseményre. Nekik megvan a lehetőségük, hogyha ez nekik nem oké, akkor visszautasítsák a meghívász, vagy akkor csapjanak a helyszínen egy hosszú hétvégét, szervezzenek maguknak vmi programot. Én ilyen esetben pl. fizetnék vmilyen szállóban egy estét, és a "buli" után elmennék moziba, színházba, bulizni, múzeumba (ha még nyitva van), családtagokkal szabadulószobába stb., vagy csak simán várost nézni.
2020. júl. 14. 18:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ezt csináltuk, viszont nálunk utána ott lehetett aludni, ami segített a távolról érkező vendégeken. :) Illetve mi is úgy fogalmaztunk a meghívóban, hogy "Szeretettel várunk a szertartáson és az azt követő vacsorán."
2020. júl. 15. 09:43
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is OK így, nekünk is hasonló volt, ráadásul nálunk férjem külföldi, így a vendégsereg egy része hosszúhétvégés városnézéssel kötötte egybe az esküvőt. De volt angol haverunk, aki kb 24 órára jött le Pestre, 1 éjszakára megszállt egy hostelben (nem engedte fizetni) majd maradt késő du-ig, és éjszakai géppel ment is haza.

Nekünk napközbeni esküvőnk volt, pont mert nekem se tetszik a klasszikus lagzi.

Reggel kb 8-10-ig fényképeszkedtünk, 11 körül szertartás, utána fotók, majd egy ebéd (szervírozott + svédasztal, torta), kis tánc és du 5-kor már zártuk is a bulit.

Ráadásul ez 1 helyszínen volt, egy belvárosi nagy villát béreltünk, 40 fő.

Mindenki jól érezte magát pedig kinn extrém eső és hideg volt.

Nem volt tömény, csak sör, bor, meg mindenféle alkoholmentes ital. Nagyon visszafogott, de barátságos hangulatú, lazább esküvő volt. Sokszor emlegetik hogy azóta se voltak ilyenen és milyen jó volt, semmi erőltetettség.

Szóval szerintem hajrá!

2020. júl. 16. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem akartunk lagzit, nem tudok táncolni és nem is akartunk táncos esküvőt. Mi is 60-an voltunk, a Trófeában béreltünk külön termet. Ettünk, ittunk, beszélgettünk. Mindenki jól érezte magát. Nálunk is voltak rokonok, akik vidékről jöttek fel, az ő elszállásolásukat családon belül megoldottuk.
2020. júl. 21. 14:23
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!! Mind hasznos volt.

Még annyi, hogy ugye így rájöttünk egy rakás pénzt, mindenkit meghívunk egy vacsorára, ami itallal együtt alaphangon 15 000/fő, majdnem ugyanazt a pénzt ráköltjük, mint egy "normális" lagzin (talán kivéve a zenészeket), és a menyasszonytánc elmarad, ahol visszaadnák a meghívást.

Csődbe megyünk így anyagilag. 😆

Nem akarok anyagiak lenni, de álszent se vagyok, átlag lagzin a befektetett pénz jelentős része vissza szokott jönni.

2020. júl. 28. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!