Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik manapság naszajandekba adni?
Ez nem elvárás szerintem senki részéről. Illetve hazudok, mert volt ahol én is kellemetlenül éreztem magam, mert a pár már a szervezés elejétől panaszkodott mennyire drága lesz ez és remélik jó része visszajön. Szerintem így ciki nekikezdeni. Mi úgy voltunk vele, hogyha senki nem hoz semmit is megérte ezt a pénzt. Erre szántuk, szerencsére nem hiányzik a családi kasszából, nem azért várjuk a vendégeinket, hogy tejeljenek. Aztán persze nyilván senki nem jött üres kézzel és bevallom, őszintén meghatott, hogy mennyi pénzt dobtak össze nekünk a szeretteink. Még egy kicsit pityeregtem is pont azért, mert nem voltak elvárásaink, így nem is számítottam erre.
Mi mostanában sok esküvőn járunk, illetve a miénk sem volt rég. Nagyjából a helyből lehet következtetni arra, hogy mennyibe kerülhet egy pár vendégül látása. Egy batyus lagzit nyilván nem lehet összehasonlítani egy 5 csillagos szállodával. A miénk valahol a kettő közti kategória volt. 1 fő vacsorája korlátlan italfogyasztással 15 ezer forintba került. A családnak mi álltuk a szállást, így ők 21 ezer forintunkba kerültek fejenként.
Mi a helyből és a saját tapasztalatainkból kiindulva, ha távolabbi pár esküvőjére megyünk, akkor 50-60 ezret szoktunk vinni, ha közelire, akkor 100 körül. Attól is függ, hogy szállást kell-e fizetnünk, vagy a pár állja, esetleg haza tudunk jönni utána. Mi úgy érezzük helyesnek, hogy ne csak a fogyasztásunkat dobjuk a kalapba, hanem picit többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!