Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen értékben adtál ajándéko...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen értékben adtál ajándékot és mennyi volt a öltözéked?

Figyelt kérdés

Most hallottam egy házasulandó hölgytől, hogy szerinte ugyanannyi értékben illik adni ajándékot, mint az az összeg, ami az illetőn van, mert hogy sokakon sok tízezer forintnyi összeg van és pár ezer forinttal kiszúrják a pár szemét.

Ilyen szempontból mindegy, hogy tárgyi ajándékot vagy pénzt adtál/adtatok, arra lennék kíváncsi, hogy több vagy kevesebb ez az összeg, mint a ruhád, boleród/blézered, cipőd, táskád, stb. ára.

2020. máj. 23. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hülyeség. Mindenki annyit adjon amennyit megengedhet magának. A legutóbbi esküvőn 30 ezret adtam, 16 ezer volt a ruhám és valami 8 ezer a cipőm. Senki nem kérdezte meg se az árcédulát, se azt hogy mennyit tettem a borítékba. Régen rossz ha valaki azt várja hogy majd mennyi cseppen a vendégektől, mondom ezt úgy hogy esküvő szervezés közepén vagyok. Senkit nem azért hívunk meg, hogy azt lessük, mennyi jön majd vissza.
2020. máj. 23. 18:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ja, és az azelőtti esküvőre nem is vettem új ruhát, egy régi, már többször viselt darab volt rajtam. #1-es voltam.
2020. máj. 23. 18:55
 3/9 Savlekotő ***** válasza:
69%
Ma az esküvőnek semmi értéke már,pénz szerzés,insta lakodalom,3 4 múlva meg tépik egymást a hozományon,a kistányér is fontosabb lesz mint a gyerekek..
2020. máj. 23. 18:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora baromság már? Jó esetben az ember egy ruhát nem egy alkalomra vesz, cipőt meg pláne. Az utolsó esküvő, amin voltam, a legjobb barátnőmé volt. Nem vettem sem új ruhát, sem új cipőt, de még ékszert sem. Gyakorlatilag semmi új nem volt rajtam. Ellenben 80 ezer forintot kaptak, pedig egyedül mentem.

Az előtte lévő esküvőre vettem ruhát kB. 7 ezer forintért, meg egy nyakláncot talán 3 ezer forint körül, már nem emlékszem. A cipőm nem volt új. Az akkori párommal mentünk, és mivel nem volt túl szoros kapcsolat a párral 25 ezret adtunk, plusz 5 ezret sorsjegyben.

Szerintem - ha nem túl közeli csaladtag vagy barát - minimum annyit illik adni, ami az ellátásod fedezi.

2020. máj. 23. 20:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Honnan szedte ezt a hülyeséget?

Egy öltönyt megvettem 20 ezert forintért (olcsó volt, tudom), de ezt sok évig fogom hordani, esküvőre viszont évi többször is meghívhatnak.

Ilyen beszólás után nem is mennék el.

2020. máj. 23. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt a szokást tartom, hogy annyi pénzt amennyibe én kerültem a párnak. A ruha/cipő teljesen változó, függ az esküvő stílusától, évszaktól meg attól is, hogy épp milyen kedvem van. Képzeld milyen gáz lenne télen csak azért többet adni, mert a bunda is rajtad van...
2020. máj. 24. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy ezt valaki mégis mi alapján gondolja?

Az a ruha, amit felveszek, azt nem csak oda veszem fel, sőt van, hogy már korábbról van és nem új.

Mindenki annyit adjon, amennyit jó szívvel tud. Szerintem kicsit bunkóság, mikor utólag firtatják, hogy xy-ék miért csak annyit adtak. Olyan, mintha nem is az lenne a fontos, hogy eljöttek, hanem hogy mennyit adtak.

2020. máj. 24. 16:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyi pénzt kell adni, ami nem vág gallyra és szívesen adod. A ruhát nem egy alkalomra veszi az ember, micsoda baromság ez? Az is hülyeség, hogy annyi pénzt adj, amennyibe kerültél. Egyrészt honnan tudjam? Másrészt, hogy számoljuk? Az utolsó hajdísz árát is összeadja a végösszegre, majd leosztja vendégszámra? Pl. nekem mi közöm ahhoz, hogy voltam olyan esküvőn, ahol a menyasszonynak KÉT menyasszonyi ruhája volt? Vagy mi közöm ahhoz, hogy nem a sima menüt választották, hanem valami extrát, ahol az előétel libamáj falatkák valami borzselével meg ilyenek? Nekem jó lett volna rántott hús is krumplival aztán kész. Meg mikor csokiszökőkutat bérel stb. stb. Mégis miért kéne nekem azzal foglalkozni, hogy neki ez mennyibe volt? Nekem megvan hogy melyik rokon/barát kategóriára mennyit szánok és ez akkor is annyi, ha a szertartás után a szülők kertjében eszünk házilag készített francia salátát meg sonkatekercset a kezünkben tartott tálkából meg akkor is, ha kibéreltek egy kúriát és éjfélkor se a megmaradt sülteket rakatják vissza, hanem új fullos étkezés kezdődik. Sőt. A szűkebb családban még akkor is megkapják ugyanezt, ha elmennek a tengerpartra két tanúval és lagzi sincs meg semmi.
2020. máj. 25. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A hölgynek ez a kijelentése legalább annyira butaság, mint az hogy a férfinek a fizetése háromszorosából kell eljegyzési gyűrűt vásárolnia. Látszik, hogy a pénzre megy, nem is kicsit.

Nekünk amikor az esküvőnk volt, örültünk hogy a családjaink és a barátaink velünk ünnepelnek, nem szabtuk meg hogy kinek mennyit kell adnia. Nem ezen akartunk nyerészkedni. Ha semmi nem jött volna vissza, akkor is mi lettünk volna a legboldogabbak, mert akiket szeretünk velünk voltak és jól érezték magukat. Minden más mellékes.

2020. máj. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!