Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kötelező római katolikusoknak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kötelező római katolikusoknak a jegyes oktatás?

Figyelt kérdés

A menyasszony meg van keresztelve de nem áldozott. Nem jár templomba. Benne van a templomi szertartásba ha nem kell gyónnia és jegyes oktatásra járnia mivel feleslegesnek tartja.

Áldoznia nem kötelező (ezt már kiderítettük)

2020. máj. 23. 02:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
9, igen, pontosan ezek miatt az ígéretek miatt színjáték.
2020. máj. 23. 09:17
 12/26 anonim ***** válasza:
91%
Kötelező. Én se akartam, a férjem ragaszkodott az egyházi esküvőhöz. De végül nem volt vészes, péntek munka után pár óra, szombat 9-16 óráig, több szünettel, vasárnap 9-12-ig. Egy hétvége alatt letudtuk, meg nem is volt annyira borzasztó. Párkapcsolati dolgokról volt szó, nem hittérítés volt. És a többi részt vevő pár nagy része se volt vallásos.
2020. máj. 23. 09:51
 13/26 anonim ***** válasza:
30%
Érdekes, ez a sokao szerint "színjáték" nem fér bele, de az állami rész meg igen...mert gondolom annyira meghitt egy gyakorlatilag szerződés aláírása, ugye? (És véletlenül sem azért fontos, hogy váláskor kapj lóvét, meg előtte hitelt, mi? >:) )
2020. máj. 23. 10:05
 14/26 anonim ***** válasza:
55%
#4 basszus tényleg, köszi! Az istennek nem tudtam összerakni. Azt hittem, a szertartás tartalmaz valamit, de hogy mit... :D
2020. máj. 23. 10:06
 15/26 anonim ***** válasza:
97%

"Érdekes, ez a sokao szerint "színjáték" nem fér bele, de az állami rész meg igen...mert gondolom annyira meghitt egy gyakorlatilag szerződés aláírása, ugye? (És véletlenül sem azért fontos, hogy váláskor kapj lóvét, meg előtte hitelt, mi?"

Mi abban a furcsa, ha a vallásosak is kötnek állami szerződéseket? Miért kéne nekik csak meghitt eseményeken részt venniük? Szerinted akkor se kéne "állami" szerződést kötniük, amikor eladják a házukat, merthogy az nem elég meghitt? (És miért várod el tőlük, hogy birkák legyenek, és ne tartsanak igényt semmiféle anyagi juttatásra abban az esetben sem, ha úgy alakul az életük, hogy a párjuk lelép, nekik meg a továbbiakban egy fizetésből kell eltartaniuk mondjuk 3-4 gyereket? Ilyen esetben csak azoknak járna szerinted a gyerektartás, akik nem kötöttek templomban házasságot?)

2020. máj. 23. 10:45
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

15.-nek.

Ne tekergesd a szavaimat!

Én azt írtam, hogy miközben az emberek, bekamuzzák a "holtomiglan-holtodiglan" dolgot egy szerződés során, miért nem fér bele nekik, a templomi szertartás, a párjuk kedvéért? Főleg, ha nem vallásosak, azaz számukra ez csak egy "színjáték"?

Azaz, én eljátszom a polgármesteri hivatalban, hogy örök élet + 1 nap a párod leszek, te meg gyere el, és játszd el ezt a pap előtt, hogy ...a nagyim örüljön 87 évesen.

(Amúgy minek szaporodsz, ha nem tudod eltartani?)

2020. máj. 23. 10:57
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben nincs benne a holtomiglan szöveg.
2020. máj. 23. 11:01
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"te meg gyere el, és játszd el ezt a pap előtt, hogy ...a nagyim örüljön 87 évesen"

Vallásos fél ilyet nem mond.

2020. máj. 23. 11:09
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"minek szaporodsz, ha nem tudod eltartani?"

Senki se tudhatja előre, hogy 5-10 év múlva milyen lesz az anyagi helyzete.

2020. máj. 23. 11:10
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Én bár görögkatolikus vagyok, úgy tudom ebből a szempontból nincs különbség. Gyónnia mindenképpen kell, mert egy szentséget vesz magához és azt nem lehet gyónás nélkül. A jegyes oktatás szerintem pap függő, nálunk sem lesz, csak az esküvő előtti napon egy elbeszélgetés plusz a gyónás. Viszont én nem értem, hogy ha egyikőtöknek sem fontos a vallás, akkor miért erőltetitek a templomi szertartást? Én ezt képmutatásnak érzem így.
2020. máj. 23. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!