Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A közelmúltban Szegeden házasodtál? Kérdezhetek?
Sziasztok!
Jövő szombaton lesz az esküvőnk Szegeden, de csak a szülők jelenlétében, semmilyen plusz szolgáltatást nem kértünk, így a rendezvényszervezővel sem vettük fel a kapcsolatot.
9-re van időpontunk. Mennyivel előtte érkezzünk, hol várakozzunk? Hogy zajlik a szertartás?
Köszi előre is a válaszokat!
szia, köszi. csak polgári lesz. Mikor bejelentkeztünk, kaptunk egy emlékeztetőt, hogy az esküvő előtti csütörtök 11-ig adjuk le a személyinket, de más infót nem kaptunk. Gondolom úgy gondolta az anyakönyvvezető, hogy úgyis felhívjuk a szervezőt (tőle kaptuk a számot, rajta a plusz szolgáltatásokkal) és majd ő tájékoztat. De mi semmit nem kérünk, se pezsgő, se gyertyagyújtás, így nem kerestem őket.
Ha visszük leadni a személyit, azért rákérdezek, hogy mikorra menjünk, hol várakozzunk.
Meg a másik kérdésem, a gyűrű felhúzás standard szövegben benne van? Mert úgy tudom, hogy elvileg gyűrű nélkül is összeadnak, de ezt azért nem hagyjuk ki. Szólni kell, hogy gyűrű is van?
Miért kell leadni előtte a személyit? Ez baromság, vagy valamit félreértettetek.
1. Kb. negyed órával korábban kell odaérni, és AKKOR ellenőrzik a személyiket, és a tanúkét is. Ha csütörtökön néznék, akár mehetne helyettetek más a nevetekben, és érvénytelen lenne az egész, ezért nézik ott helyben, előtte.
2. Nem vehetik el csüt-ön a személyit, hiszen szombatig simán megbüntetnek a rendőrök, ha véletlenül igazoltatnak. (Hacsak nincs más fényképes igazolványod, de nem kötelező, hogy legyen, nekem pl. nincs.)
3. A nevet nem írják át rögtön a személyibe, az okmányirodában kell csináltatni az esküvő után (ha lesz új neved), de ott adnak ideiglenes személyit. Szóval ez a csüt-i dolog nagyon sántít.
Én nem értem miért kell előtte leadni a személyit. Eleve nem lehet otthagyni, stb. Gondolom, hogy a tanúk adatait akarja felvenni, stb. A 16/1999. (XI. 24.) Korm. rendelet 31. § (2) szerint a személyazonosító igazolványt másra átruházni, letétbe helyezni vagy biztosítékul adni, ill. átvenni nem szabad.
Mi van abban az alapcsomagban, hogy 16e forint.
Fogalmam sincs mi megy sok anyakönyvi hivatalban. Érdekesnek találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!