Milyen apró örömöket szerettek az életben? És milyen pozitív dolog történt ma vagy a közelmúltban veletek?
talán az én dolgaimmal nem mész sokra, hálistennek olyan vagyok mint egy gyerek...rácsodálkozom az apróságokra, és örülök nekik...
például a szivárvány. gyönyörű. de nem kell ilyen messzire menni: ha felkelsz szombat reggel és tudod hogy ma nincs suli/melo, és szépen nyugodtan, köntösben a legkényelmesebb fotelben zenéthallgatva ihatod meg a kávéd:) rengeteg ilyen apróság van....egy jól összerakott kirakat, egy séta estefele pest utcáin, a fények, a lánchíd, a duna. egy kisgyerek aki integet, egy srác aki mosolyog. Az esélye hogy találkozol azzal akivel szeretnél. A kutya aki csaholva szalad feléd, mert örül, vagy a makcsa aki dorombolva fekszik rajtad.
teljesen mindegy mi az, a lényeg hogy észrevedd. NEm tudom hol laksz, város vagy falu, válasdz ki a szerinted legszebb napszakot, öltözz fel kényelmesen jó melegen és menj el sétálni. ne rohanj, csak nézz körül, azokon a helyeken is jobban, ahol minden nap jársz. ha eléggé odafigyelsz meg fogod látni hogy miért szép az élet.
Szép választ adott az előttem szóló :)
Ilyen dolgokra én is fel szoktam figyelni. Például én nagyon szeretek télen a hóba feküdni és a kezeimmel és lábaimmal angyalkát készíteni. Vagy ilyenkor, ősszel, olyan jó az avarban fetrengeni :) ilyen kis dolgokat annyira élvezek :)
Aminek nagyon örülök most, az az, hogy nemsoká Babám fog születni :) Még csak két hónap, jujj, alig várom, hogy a karjaimban legyen :)
S most például annyira jól esik, mikor reggelente bejelentkezik, hogy Ő is ébren van :) onnantól kezdve estig meg sem áll :)
Meg kell próbálni örülni minden kis apró dolognak, pont úgy, ahogy az előttem szóló írta :)
Nekem apró öröm, ha látok állatokat, miközben megyek valahova. Pl egy aranyos macskát vagy kutyát, stb. Hatalmas örömmé válik, ha meg is tudom simogatni őket és szeretettel bújnak hozzám. :)
Szeretem, ha csak úgy valaki bókol nekem (pl. szép ma a frizurám, vagy tetszik neki, ahogy felöltöztem), akár férfi, akár nő, jól esik a pozitív visszajelzés.
Helyesek vagytok! :-))
Nálunk a kertben van a kisház tövében vadszőlő. Épp tegnap percekig néztem, hogy megnőtt és mennyire gyönyörű, ahogy tapad a falon és millió színben pompázik.
És a páromtól kaptam néhány dísztököt, meg mini kis kukoricát őszi dísznek. Ez az apró figyelmesség nagyon sokat jelentett.
És nagyon szeretek szeretni, boldoggá tesz.
Legyen szép napotok!
Ma éjszaka azon kevesek közé tartozott eddig, amit a gyermekem születése óta végigaludtam!!
Így ma kialudva reggel "korán" (fél8) felébredtem, a gyermekem még aludt. Mivel a férjem is itthon van, nyugodtan le tudtam jönni (viszonylag távolabb a szobától, mint ez megszokott egy család házban, ennek tervezése miatt), így kinyitottam lent az ablakokat, és beszívtam a friss levegőt. (Ez energatikailag nagyon feltölt!) Jó érzés, hogy minden alaposan kiszellőzőtt! Amikor csuktam be az ablakokat, egy veréb a szembe lévő ház falára szállt, és ezt olyan kivételes szerencsének éltem meg, mert nem sokszor van ilyen, amíg ott volt, megálltam és néztem. Sikerült hajat mosnom, még a család felébredése előtt, sőt félig meg is szárítottam. Most, hogy felkeltek és esznek, megengedhetem magamnak, hogy itt ülök és amellett, hogy utánanézek egy gyermekgondozási dolognak, még erre a pár sorra is futotta az időmből... :)
Ez a napom is jól kezdődött, most megyek reggelizni.
Nahát, tegnap azon gondolkodtam, hogy épp ezt a kérdést fogom kiírni! :) Gondolatolvasó vagy?
Egyébként én mindenen el tudok csodálkozni: mikor reggelente a suliba zötykölődöm a buszon, egy hatalmas rét mellett visz el az utam. Ha szép idő van, a felkelő nap mindent aranyszínű fénybe borít, ha ossz idő, akkor szürke, borongós hangulatot kap a táj. Nem is tudom, melyiket szeretem jobban:)
Aztán nagyon tudok örülni egy jó könyvnek, vagy csak annak, ahogy az utcán hallom, ha valaki kedvesen szól máshoz, vagy látom, hogy segítséget nyújtanak egymásnak az emberek. Vagy a kedvenc dalom megy a rádióban. Ha megdicsér valaki egy kis semmiségét.
Ha felnézek esténként a csillagos égre, ami olyan végtelenül szép tud lenni - ezek mind apró csodák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!