Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik 2020ban is görcsösen ragaszkodnak a házassághoz gyerekvállalás előtt, miért teszik ezt?
Leírnáltok nekem ész érvekkel, hogy miért ragaszkodtok görcsösen ehhez?
Miért hiszitek, hogy a férjeteknek vagy a feleségeteknek ezzel kevesebb lehetősége lenne elhagyni téged ha a kapcsolatotok kisiklik? Vagy, miért hiszitek azt, hogy a házasság védőháló gyermekvállalás szempontjából? Ha valóban attól tartotok, hogy a párotok elhagyna akkor házasság ide vagy oda, mint apa felelősséggel tartozik a gyereketek iránt. Ezen egy papír nem oszt nem szoroz.
Azért, mert egy fogadalmat mások előtt mondani/vállalni nagyobb külső összetartó erő, mint csak a párunknak tenni. Az ember súlyt érez amögött, amit több ember előtt tesz, ezért is van pl lámpaláz, szorongás, teljesítménykényszer, bizonyítási vágy.. Az emberek nagy része függ a többi ember véleményétől, ez is közrejátszik.
Ha még egy gyerekem lesz, csak házasságban szülök a fentebb leírtak miatt is, de inkább az anyagi védőháló miatt, a szertartás miatt, és persze a következő összes létező gyerekkel kapcsolatos ügyintézés miatt, ami nem merül ki az apaságinál.
Nyomásra az ember jobban próbál teljesíteni, van, akiből ez többet hoz ki, olyan kapcsolatot is megment, amit amúgy eldobni könnyű lenne egy apróság miatt.
Meg szeretnék olyanhoz menni, aki szerint a házasságnak súlya van, így esküdni sokkal megnyugtatóbb, hogy szeretnek, minden kételyem eloszlana, ha tudnák, hogy el akarnak venni feleségül, egy csomó ember előtt ilyen “szent” dologra esküdné, hogy szeret. Iszonyú romantikus és hatalmas biztonságérzetet ad. Na nem 20 évre, de ott és akkor egészen biztos lehetek benne, hogy csak engem akar.
Szerintem amit írsz, az elenyésző százaléka a házasulandóknak...
Akinek fontos, jó, akinek nem, úgy is jó.
Szüleim háromszor váltak el, én három gyerekkel is jól megvagyok házasság nélkül 15 éve (talán pont azért, amit otthon láttam). Mindenki azt csinál, amit akar.
Pont hogy 2020-ban több értelme van a házasságnak, mint 2015-ben vagy 2010-ben volt.
CSOK, babaváró hitel, diákhitel elengedés, jelzáloghitel elengedés, első házasok adókedvezménye, stb.
"En azokhoz szoltam akik azert hazasodnak, mert ettol varjak majd a megvaltast a kapcsolatukba, vagy egy vedohalot.
Nem ertem, hogy ok miert ragaszkodnak ehhez gorcsosen"
Ők azért ragaszkodnak ehhez görcsösen, mert ettől várják a megváltást és a védőhálót a kapcsolatukban.
Egyébként ahol eleve nem működik jól a párkapcsolat, ott szerintem is fölösleges összeházasodni, mert nem ettől fog javulni. Ugyanúgy, mint gyereket vállalni. Van, akik azért vállalnak gyereket, hogy majd helyrehozza a rossz kapcsolatot. Nem fogja...
Egyébként 5. válaszoló szépen leírta azt, amit én is gondolok.
Én akkor is házasodnék, ha nem lehetne gyerekünk. Nem akarok életünk végéig "csajom"/"pasim" szinten lenni. És megalázónak érezném, hogy 10-20 éve együtt élünk, de ügyintézésnél senki vagyok, vagy ha kórházba kerül, akkor sem adnak ki információkat. Mert nem számítok hozzátartozónak. Az is megalázó valahol, mikor a gyereknél apasági nyilatkozatot kell írni, hogy amúgy az övé a gyerek. Nyilván nem vagyok naiv, házasságban is lehet mástól, de ha nincs házasság, akkor a jog úgy vélelmezi, hogy akárkié lehet, csak az anya a biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!