Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok, nők! Mennyire értetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nők! Mennyire értetek azzal egyet, hogy az esküvő a menyasszonyról szól, ahol a vőlegény csak egy kellék a sok közül?

Figyelt kérdés

Hallottam valahol ezt a mondatot, és én pasiként nem örülnék, ha csak egy kellék lennék a saját esküvőmön. Sőt egyenangú szervezőpartner szeretnék lenni. Szeretném, ha a párom meghallgatná a véleményem a szertartásról, a ruhákról, a menüről, a zenéről a lagziban, a lagzi helyszínről stb.

Vagy pasiként ne legyen semmi elvárásom a saját esküvőmmel szemben?

2020. márc. 2. 13:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek ezzel egyet, ez egyébként is jellemfüggő. Az a férfi, aki az esküvővel kapcsolatban ezt a fajta önzőséget tapasztalja a menyasszonyától, az az esküvő után is pont erre számíthat.

Az mondjuk megint más tészta, hogy sok férfi tojik rá, hogy milyen legyen a díszlet stb, csak essen túl a hercehurcán. Nálunk én voltam az nőként, akinek jó lett volna a 2 tanú és nulla felhajtás, de a férjem kérésére nem így alakult végül, megtaláltuk a közös nevezőt.

2020. márc. 2. 15:00
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha valaki nokent ezt gondolja, akkor inkabb ne akarjon ferjhez menni, vagy legalabbis ezt a hozzaallasat kozolje a volegennyel is, hogy idoben tudjon donteni, akar e igy hazassagot kotni. Szerintem aki igy gondolkodik, az nem erett a házasságra.

Persze ami a szervezest illeti, altalaban a noket ez jobban erdekli, egy pasi szerintem nem fog orakat gondolkodni, hogy vajon tulipan vagy bazsarozsa e legyen a diszites fo eleme, meg milyen szinu legyen a koszoruslanyok ruhaja...sokmindenre szerintem sok pasi valasza az hogy nekem mindegy, sot orul, ha a nore bizhatja a dolgot.

Viszont ha a ferfi reszerol megvan a kedv, hogy aktivan reszt vegyen az eskuvo szervezeseben, miert is ne lenne ez rendben. Sot, az a no, aki nem engedne ebbe beleszolast - lásd az elso bekezdesemet.

Nalunk szerencsere a ferjem aktivan reszt vett a szervezesben, sot, a sok barati kapcsolata miatt, szerintem o tobb mindent intezett, mint en. A fotost, videost, zenet mind o intezte. A helyszint, cukraszdat, borokat, menut, gyuruket egyutt valasztottuk ki. A diszites szineit, vagy pl. a meghivokat, az elso kozos tanc zenejet en kivalasztottam 4-5 felet ami tetszett, aztan abbol választott a párom.

Egy par dolgot egyedul választottam - az ultetokartyakat, vagy pl. a templomi bevonulozenet.

Az eskuvo szervezese egy jó teszt arra, hogyan tudtok egyuttmukodni, esetleges konfrontaciokor ki milyen modon kozvetiti az akaratat. Ebbol tudsz kovetkeztetni a hazassagra is, ott is lesz majd, amiben nem egyeztek.

2020. márc. 2. 15:33
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

Most latom, hogy meg nem volt parkapcsolatod. Ez esetben szerintem egyenlore ne az eskuvodet tervezgesd.

Igen, rengeteg normalisan gondolkodo no van, aki tiszteli a parjat, es a párkapcsolat egy szovetseg, ket majdnem egyenrangu féllel. A házasság ennek a megpecsetelese.

A majdnem egyenrangut ugy ertem, hogy attol, hogy kolcsonos a szeretet, tisztelet, stb. ami elvarhato, attol meg szerintem nem lehet teljesen egyenrangunak lenni - pl. ne a no cipelje fel a 3. emeletre a tejeskartont, ha a ferje ott van ures kezzel.

2020. márc. 2. 15:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értek ezzel egyet. Éppen most szervezzük a miénket, ami nyáron lesz. Mindenben a vőlegényemmel közösen döntöttünk, kivéve a ruhámat. Igaz hogy nálunk én hoztam fel előbb javaslatokat, mert a vőlegényem külföldi és nem igazán ismeri a magyar szokásokat, hagyományokat, de magyaros esküvőt szeretnénk. Így én javasoltam dolgokat, ő utánanézett, ha tetszett elfogadta, ha nem, kerestünk más opciót. A tortadísztől kezdve a dekoráció színén át a zenészekig mindenbe bevontam, annak ellenére hogy amúgy adott volna nekem szabad kezet, mondván ő úgy se ismer semmit Magyarországon. Mégis úgy éreztem, ez közös döntés és a közös napunk, így semmiből nem hagytam ki.
2020. márc. 2. 18:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincs azzal gond ha van velemenyed csak a tenylegesen szervezesbol is vedd ki a reszed :) egy bnom volegenye pl csak mindent lefikaz de alternativat nem mond.

A mostani parom nem akar esküvőt feltetlen, en szeretnek de igy nyilvan kicsit csak.

2020. márc. 2. 20:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt akartam írni, hogy a férfi, ha kiveszi a részét a szervezésből és intézi a napi 5-6 telefonhívást/e-mailt és egyebeket, akkor szerintem nem lesz biodíszlet. Ez a helyzet akkor áll fel, ha nem szervez elég aktívan és mindent a párjának kell megszervezni. Akkor tényleg csak beesik és azt sem tudja, hogy hol van, nem érzi sajátjának az esküvőt.
2020. márc. 4. 01:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Az esküvő az ifjú párról, a menyasszonyról és a vőlegényről szól.

2020. márc. 4. 15:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez csakis a vőlegényen és az ő hozzáállásán múlik.

Épp tegnap voltunk gyűrűt választani, mondta az ékszerész, milyen jó minket nézni, ahogy diskurálunk, mert azokat ugy utálja, akiknél a pasi beül a fotelba, és mondja a nőnek, hogy szóljon, ha kész van... ezek a pasik a biodíszek, akik tenyleg csak azert vannak ott, mert kötelező nekkk, bár nem ertem, ők meg minek nosulnek, de mindegy.

Ha részt veszel a szervezésben , nem csak bábunak leszel ott.

2020. márc. 4. 22:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Mar miert ne lehetne? Ez kozos buli. Nalunk a ferjem tevekenyen reszt vett a szervezesben, voltak sarkalatos pontok amikhez o ragaszkodott (piavalasztek, felkonf szemelye, szovege), volt amihez en (dekor,photoautomata) es voltak kompromisszumos dontesek (meghivo kinezete, szovege, etelsor, zenekar) stb. Szep lett a vegeredmeny es mindkettonknek jo emlek.
2020. márc. 7. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!