Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen népszerű a színes menyasszonyi ruha?
Fura dolog hagyományosnak nevezni a fehér esküvői ruhát, amit az angoloktól vettünk át (főleg mikor most olyan divatos igaz magyarnak lenni), egyébként hazánkban először a fehér volt a gyász színe, a fekete is nyugatról származik.
A lényeg, hogy a menyasszony jól érezze magát benne, és önmaga lehessen. Egyszer egy csónaknyakú A vonalú, felül vörös, és alulról felfelé vörös csipkevirágokkal díszített ruhát láttam, hát az álomszép volt. De nagyon tetszik a fekete-fehér összeállítás is.
Sziasztok.
Én személy szerint sárga ruhát szeretnék.
Miután ez a kedvenc színünk,így nem volt kérdés,hogy sárga lesz a ruhánk.
Azért ilyen népszerűek a színes ruhák,mert ma már az emberek ki merik fejezni magukat.És felmerik venni a kedvenc színeiket.
Bár a feketét én is extravagánsnak tartom,de ha valakinek ez tetszik,akkor miért szóljuk le???
Van aki kosztümben esküdik...az lehet színes..akkor kérdem én, a rendes menyasszonyi ruha miért is nem???
Lehetnek csipkék,rojtok-fodrok,uszály,abroncs,alsó szoknya,felső szoknya...anyám tyúkja,akkor a színben miért ne válogassunk?
Mellesleg...nem bántásból kérdezem...de szűzen esküdünk???Hát azt hiszem nem. A fehér a tisztaság színe...így szerintem az amúgy is képmutatás. (ez a szerény véleményem)
régi divatot követik.
menyasszonyi viselet minden korban különlegesnek számított, és az adott korszak meghatározója volt, hiszen igazodott az aktuális divathoz. A 15-16. században kék, vörös vagy zöld menyasszonyi ruhák is voltak divatban, még a fekete is előfordult. A 19. században kezdett tért hódítani a fehér (vagy a fehér változatai: tört fehér, ekrű, vajszín), amely a szüzesség jelképévé vált. Fátylat a római, majd a keresztény menyasszonyok viseltek korábban, a 19. századtól polgári körökben is elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!