Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek érdemes-e ennyit fordítani az esküvőre, ha nem lesz meg a létszám? (bővebben lent)
A párommal szeretnénk egy felejthetetlen esküvőt tartani. A helyszín (Csillagösvény labirintus - Ópusztaszer)és a többi szolgáltató is megvan már. Júniusba tartanánk a nagy napot. A helyszínre a foglalót kifizettük és egy-két szolgáltatónál is már aláírtunk szerződést. Viszont a NAGY problémánk az az, hogy nem sokan jönnének el. Sajnos mind a kettőnknél felmerül az a helyzet, hogy nem sok rokonunk van (akivel tartanánk is a kapcsolatot) Most nyilván olyan rokont nem szeretnénk meghívni akivel még az életünkben nem találkoztunk. Páromnál pedig lenne rokon bőven, de ők meg egy előzetes családi vita miatt nem tartják a kapcsolatot (nála is van olyan unokatesó akivel még soha nem is találkozott). Egyszóval a családból kb. 30 ember jön össze, a többi pedig a barátok, ismerősök. Most jelenleg ott tartunk, hogy örültünk, hogy 50 embert összetudtunk szedni. Ráadásul ebből az 50 emberből már 2 biztos nem jön el, mert mint kiderült ők is akkor tartják az esküvőt, ami azért is nagy baj, mert az én barátnőm se biztos, hogy így eljön a miénkre (ezt egyébként tegnap tudtuk meg). Eltenni már nem tudjuk sajnos, mivel ki is fizettük a foglalót és szerződéseket is írtunk alá. Marad 46 ember (már ha marad és nem jön közbe semmi). Most teljesen a padlón vagyunk, mivel tényleg szép esküvőt, illetve lagzit szerettünk volna, de nem tudom/tudjuk érdemes lenne-e esetleg 40 fővel megtartani ( és azt is hozzáteszem, hogy a helyszín 120 főt tud max. befogadni, tehát egy nagy térről beszélünk. Mi attól is félünk, hogy elveszik az a 40 ember. A ceremónián többen leszünk (munkatársakkal). Szerintetek mi tévők legyünk? Hagyjuk hadd oldódjon meg minden magától és vágjunk bele 40 emberrel is, vagy mondjuk le az egészet és maradjon a 2 tanús esküvő, utána egy vacsora a szűk családi körben.
Nagyon várom a véleményeteket. Remélem tudtuk nekünk segíteni.
Lehet nagyon jó hangulat 20 vendéggel meg lapos 120al.
De nem ismerem a tarsasagot, ezt nektek kell tudni, erdemes vsgy nem, de nem a letszamon mulik.
Mi 70 emberrel számoltunk, de volt aki pár nappal előtte is mondta le, így lettünk kb. 60-an.
Én meg lettem volna "lagzi" nélkül is, de rokonok nagyon akartak ünnepelni. És jól is sikeredett.
Nekünk 46 vendéggel volt esküvőnk. Nagyon jól sikerült, hajnalig tartott a buli is. A társaság fele rokon, akik éjfél körül aludni mentek, a másik fele barátok, velük a szokásos buli hangulat megmaradt szinte reggelig. Másnap volt még egy közös ebéd is, mindenki ott volt. Nem akartam volna többet, mert így tudtunk mindenkivel értelmes időt tölteni.
Az viszont más volt, hogy egy max 50 fős teremben voltunk, így nem kongott az egész az ürességtől. Ha le tudnák rekeszteni a lefoglalt terem egy részét valamivel, akkor talán könnyebb lenne összeterelni a vendégeiteket a hangulat megteremtéséhez. Így megvan az esélye, hogy a nyugodt beszélgetéshez szétszélednek és nehéz összeszedni a bulihoz.
25-en voltunk összesen. Tudtunk volna még rokont hívni bőven, de olyanokat, akikkel 2-3-4 évente találkozom, nem akartam meghívni csupán bio díszletnek.
Nagyon bensőséges, hangulatos, meghitt volt az esküvőnk. Voltak játékok, volt meglepetés videó, volt tánc. Igaz, nem 120 fős nagyteremben.
Szerintem hülyeség lenne csak azért nem megtartani, mert 2 fő lemondta. Persze, lehet, hogy még lesz aki lemondja, nálunk konkrétan az utolsó nap mondta le egy páros, már a kajájuk is ki volt fizetve. Benne van a pakliban, számítani is kell ilyesmire.
Szerintem 40-50 fős esküvő egyáltalán nem olyan kicsi... Kicsi a 10 fős.
50 főből lemondta 4, az nem olyan sok. Ennyi szinte mindenhol kiesik, mert közbejön valami, lebetegszik, stb.
Az egy más kérdés, hogy szerintem fölösleges volt egy 120 fős helyet 50-nek lefoglalni, anyagilag is, meg hülyén néz ki. Ez hasonló, mikor valaki menőzni próbál, hogy nagy 80-100 fős esküvő és a Szent István Bazilikában lesz... Haver, a bazilika össz-befogadóképessége kb. 8 ezer fő. 100 fő is csak lézeng benne, de biztos kell az üres padsorok között vonulgatni kb. a templom 2/2-án keresztül... :))
Egyébként nem kéne hogy befolyásolja az örömöd, hogy összekötöd a pároddal az életedet. 40 fővel lehet jót bulizni, a helyet benéztétek, de ha már ki van fizetve, akkor így jártatok, túl kell lendülni ezen, hogy hülyén fog kinézni ekkora helyen ennyi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!