Érdemes egyetemre menni? Most van ez a létszám csökkentés is.
Érdemes egyetemre menni vagy munkát vállalni egyből szakközép után érdemesebb? 11.-es vagyok építészeti szakközép suliban, győrben. (Hild)
Egyetemre a Szécsenyi-re mennék, ha van értelme. Most van, vagy lesz ez a létszám csökkentés is. Nem vagyok jeles tanuló, olyan 3.5-3.8 közötti átlagom van. Lenne esélyem bejutni ilyen eredményekkel? Drágul az egyetemi tandíj? Mennyire lehet elhelyezkedni egyetem nélkül?
Építőiparon belül maradva az építőmérnök egy kicsit jobb helyzetben van. Ő nemcsak épületekkel, hanem műtárgyakkal, útépítéssel, közművekkel, vízépítéssel, vasúttal stb. is foglalkozik.
De ha nem feltétlen az építőiparhoz ragaszkodsz, a villamosmérnökök, szoftverfejlesztők, műszaki informatikusok elég jó eséllyel találnak mostanában munkát. Még a gépészmérnökök is jobb helyzetben vannak mostanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!