Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vegyem fel a párom nevét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem fel a párom nevét házasságkötés után?

Figyelt kérdés

Most nyáron megyek férjhez és egyszerűen nem tudok dönteni hogy viseljem utána a párom nevét. A lánykori nevem rövid és egyszerű, a példa kedvéért legyen Nagy Anita. A párom vezetékneve sokkal szebb és különlegesebb, de nem bonyolult az sem, könnyű leírni. Pl Szilágyi. Ha csak az ő vezetéknevét veszem fel a keresztnevem elé, nagyon szép nevem lenne, plusz nekem tetszik az a megoldás hogy a család minden tagja, a jövendőbeli gyerekekkel együtt, ugyanazt a nevet viseli.

Viszont biztos hosszú időbe telne megszokni hogy teljesen más a vezetéknevem, mint az utóbbi 25 évben, és nem tudom hogy esne apukámnak hogy teljesen eldobnám a nevét, még akkor is, ha kb 100 ezer van belőlünk Magyarországon. :D Emiatt a kötőjeles megoldáson is gondolkozom.

Nektek melyik megoldás a szimpatikusabb? Mennyi időbe telt megszokni az új neveteket?

Minden vélemény érdekel, előre is köszönöm a válaszokat! :)

2019. dec. 21. 10:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem elég a vezetéknevét felvenni. A világon is ez a szokás, szerintem pedig tök menő a Mr. és Mrs. Szilágyi, az egész világon sokkal könnyebb is így bemutatkozni, mint ez a kötőjeles verzió. Né semmiképp :D
2019. dec. 21. 14:29
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

A Szilágyi Anitát gondolom a legjobbnak, mert ezt tartod te is dallamosnak és a megszokás miatt ne aggódj. Pár hét alatt kb 15-20-dzor kell aláírnod a névváltoztatás miatt (bank, személyi, nav, taj kártya, stb.), ezalatt rutinná válik.

Apukád pedig meg fogja érteni, hogy nem eldobod őt, hanem egy új életszakaszba lépsz, aminek ez is része. Még 40 évesen is hívhat a gyerekkori beceneveden, ebből mindketten érzitek is, hogy a viszonyotok nem változik.

2019. dec. 21. 14:46
 13/17 anonim ***** válasza:
87%
Lányos apaként írom: engem nem zavarna, ha a lányom "eldobná" a nevemet, mert nem ez számít.
2019. dec. 21. 15:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A kötőjeleset én nem választanám, mert szerintem az esetek 90%-ban idétlenül hangzik. Ráadásul akit ismerek, az évek múlásával ott sem használják gyakorlatban, hanem csak az egyiket.

Az általad írt két verzió közül inkább megtartanám a sajátomat. Ha teljesen lecserélném a vezetéknevemet az nekem egy kicsit olyan, mintha nem is én lennék, hanem egy másik személy.

Én mondjuk személy szerint Szilágyi Jánosné Nagy Anita leszek, mert ebben minden benne van. Ennék a rövidebb verziója a Szilágyiné Nagy Anita, amin szintén el lehet gondolkodni, de tudom és megértem, hogy a hosszúság sokakat visszatart ettől a megoldástól.

2019. dec. 22. 14:57
 15/17 anonim ***** válasza:
23%
Én úgy veszem ki az írásodból, hogy Te szeretnéd teljesen átvenni az Ő vezeték nevét. Nálunk is jól hangzana ez, viszont ez azért nem szimpatikus,mert az olyan mintha testvérek lennénk. Én azt nem értem úgy miért nem lehet, hogy Xné és hozzá csak a keresztnév!? Én tuti azt választanám,de hát csomó felé képpen lehet, csak így nem. Nem értem. Na mindegy. A másik,ami még eszembe se jutott, hogy a saját családnév ha eltűnik,az milyen hatással lenne...de elgondolkodtató. Szerintem érdemes megkérdezned Apukádat, hogy viszonyul ehhez a kérdéshez. Ahhoz hogy jól tudj dönteni ezt tudnod kéne. Én eddig biztos voltam benne, hogy teljesen felveszem az egész nevét nével,de most kicsit elfilóztam emiatt az Xné Y Z megoldáson is... Na majd kiderül. További jó filózást!:)
2019. dec. 24. 12:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi tavasszal esküszünk, úgyhogy átérzem a dilemmádat. :)

Nekem a Szilágyi Anita (nálunk is szóba került ez a verzió, a párom azonnal leszavazta) olyan, mintha testvérek lennétek, de legalábbis valamilyen rokoni szál lenne köztetek.

A Szilágyi-Nagy Anita már jobb, mert látszik, hogy tartozol valakihez, de a leánykori neved is megmarad, így én mindenképp erre szavazok. :)

Én valószínűleg Szilágyiné Nagy Anita leszek, mert ez a verzió kezd kimenni a divatból én pedig szeretek kilógni a sorból. :)

Sok boldogságot nektek, majd írd meg hogyan döntöttél, kíváncsi vagyok! :)

2019. dec. 25. 10:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Úgy vedd fel, ahogy legjobban tetszik. Mindenkinek más a preferenciája, én pld. nem értem azokat akik szerint testvéri kapcsolatra utal az azonos név, de ha nekik nem tetszik hát joguk van hozzá, másnak meg máshoz van joga. :D

Én felvettem férjem nevét, az új nevet megszokja az ember 1-2 hónap elteltével. Férjem külföldi, nem magyarosítva vettem fel mert pár év múlva amúgy is ki akarunk költözni, na meg a munkámban is, ahol nagyrészt külföldiekkel dolgozok, jobb presztízse van ennek a névek mint a nehezen megjegyezhető magyarnak.

Itthon asztalfoglaláshoz stb., miután türelmes betűzések ellenére sem tudták sokan leírni a nevem, a lánykori nevemet használom inkább.

2019. dec. 27. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!