Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem fel a párom nevét házasságkötés után?
Most nyáron megyek férjhez és egyszerűen nem tudok dönteni hogy viseljem utána a párom nevét. A lánykori nevem rövid és egyszerű, a példa kedvéért legyen Nagy Anita. A párom vezetékneve sokkal szebb és különlegesebb, de nem bonyolult az sem, könnyű leírni. Pl Szilágyi. Ha csak az ő vezetéknevét veszem fel a keresztnevem elé, nagyon szép nevem lenne, plusz nekem tetszik az a megoldás hogy a család minden tagja, a jövendőbeli gyerekekkel együtt, ugyanazt a nevet viseli.
Viszont biztos hosszú időbe telne megszokni hogy teljesen más a vezetéknevem, mint az utóbbi 25 évben, és nem tudom hogy esne apukámnak hogy teljesen eldobnám a nevét, még akkor is, ha kb 100 ezer van belőlünk Magyarországon. :D Emiatt a kötőjeles megoldáson is gondolkozom.
Nektek melyik megoldás a szimpatikusabb? Mennyi időbe telt megszokni az új neveteket?
Minden vélemény érdekel, előre is köszönöm a válaszokat! :)
attól függ, melyik nem hangzik idétlenül.
ha nem szokod meg, akkor se maradsz a mostanin, ha jól látom, ez a kérdés fura így
Egyik sem hangzik idétlenül, csak az ő vezetékneve + én keresztnevem verzió egy kicsit dallamosabb.
Ez a két lehetőség:
Szilágyi Anita vagy Szilágyi-Nagy Anita
A másodikban benne van az eredeti nevem, azért gondoltam azt könnyebb lenne megszokni. A lánykorin nem szeretnék maradni, szeretném ha az egész család azonos néven futna. :)
Most nyáron, visszautazol az időben?
Anita nem sok eszed van
Én eleve nem venném fel ás nevét. Nem azért mert nem akarnám hogy egyesüljön a család vagy ilyesmi, de szeretem a nevem és megszoktam
Én kötőjeleset se választanék mert hosszabb, bonyolultabb meg nekem nem is tetszik.
Esetleg ha-né lennél? Bár ezt sem szeretik sokan.
De mások vagyunk szóval ha a helyedben lennék akkor felvenném csak simán a párom nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!