Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el/néznek rá furcsán arra a nőre, aki nem vette fel a férje nevét?
Gondolom ezek még tradicionálisabb régiók, ahol az "asszonyság" a non plus ultra egy nő életében. Az én apai nagyanyám egész életében furának tartotta anyámat, pedig ő felvette a család nevét, csak nem akart "-né" lenni. Nagyanyám is büszke "-né" volt. Mikor apám öccse elvett egy lányt egy kis faluból, és az felvette a "-nét", akkor nem győzött körbehordozni a tenyerén, és dörzsölni oda a mi családunk orra alá, hogy ilyen egy igazi feleség, mert még a telefont is úgy veszi fel, hogy "Csomolungma Andrásné beszél".
Hagyd rájuk, a te kapcsolatod minősége nem múlik ezen. Esetleg magyarázd meg nekik tömören, hogy nem csak egyféleképpen lehet csinálni a dolgokat, de ne állj le velük bővebben veszekedni, nem éri meg a szót.
Nekem az a tapasztalatom, hogy azt sokkal többen lenézik, aki felveszi... (én még nem vagyok házas, szóval ez nem saját tapasztalat.)
Nem vonom kétségbe, hogy rád furán néznek, de aki kötözködni akar, az az élő fába is beleköt. Nekünk az utcában volt aki beszólt a kutya nevére.. :D Akkor miről beszélünk? Van, akinek ennyi az élete...
Az az igazság, hogy erről a témáról mindenkinek megvan a saját kis véleménye, és mindenki azt hiszi, hogy az az egyetlen jó megoldás. Falun biztos szépnek tartják az idősek, ha Kiss Józsefné leszel (tegyük fel, hogy huszonéves vagy most), viszont egy nagyobb városban már emiatt néznének rád furán. A Kissné Nagy Mária az a forma, ami általában nem szúrja az emberek szemét.
Én azt gondolom, hogy ez mindenkinek a magánügye, engem speciel egyáltalán nem érdekel, mások mit csinálnak a saját nevükkel. Én sem mentem még férjhez, de sokmindentől függ, hogy mi lesz a nevem. Eleve hosszú nevem van, szóval elég valószínű, hogy Xné nem leszek. Ha jól hangzik a férjem vezetékneve az én keresztnevemmel, akkor felveszem, és akkor Y Klaudia helyett X Klaudia leszek. Ha meg nem hangzik jól, akkor marad a lánykori nevem, és nem igazán fog érdekelni, ki mit gondol róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!