Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mindenkit illik visszahívni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenkit illik visszahívni, aki minket is meghívott?

Figyelt kérdés

Hamarosan esküvőt terveznénk, de nagy dilemma van a vendégek körül. Kis esküvőt szeretnénk, mert nem akarunk nagy felhajtást, én legszívesebben két tanúval lerendezném az egészet (én vagyok a menyasszony). Csak hogy minket a múltban többen meghívtak, akiket most a szülők szerint illene visszahívni. Mi nem szeretjük a lakodalmat, nem akarunk sokat költeni erre, mert lesznek komolyabb kiadásaink a jövő évben, ami miatt nem akarunk sokat kiadni erre. De a családban meg sértődés lesz, ha nem hívunk vissza másokat. Ráadásul mivel idén egy házasodási láz kezdődött meg a korosztályomban, elkezdtek régi barátok is hívogatni, akiket szintén illene visszahívni. Olyanok is, akikkel egy évben egyszer beszélek.

Ti hogy oldanátok meg ezt? Az én szüleim már össze ígérgetnek mindent másoknak, ami miatt lassan egyenesen bunkóság lesz kihagyni a messzebbi ismerősöket. Nem fogom ezt tudni megoldani, csak úgy, ha 60 főt összehívok vagy úgy, ha megbántok sok embert?

2019. szept. 26. 11:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha tényleg csak elsurrantok két tanúval és a szülőkkel, akkor egyáltalán nem.

Ha mondjuk 30 helyett lenne 50 fő, akkor inkább igen (de nem kell bárkit meghívni).

Másrészt okosan lehet a végén több a bevétel, mint a kiadás :) és a "lagzi" lehet egy sima éttermi vacsora is, aminek este 10-kor vége. Vagy lehet egy totál külön buli, zsúr, kerti parti, piknik...stb. máskor (pl. búcsúztató vagy afterparty :)). Gondoljátok át, valakinek az a fontosabb, hogy a nagy nap olyan legyen, amilyet ők akarnak, de azért olyan is akad, akinek az is szempont, hogy a rokonai, barátai jól érezzék magukat, és persze a kettő között is van még sok árnyalat. De mindenképp a ti döntésetek lesz.

2019. szept. 26. 13:39
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Ha amúgy 120 fős esküvőt terveznétek, és a visszahívottakkal együtt lennétek 140-en, akkor azt mondanám, hívd meg őket. de ha alapból kis esküvőnek indul, akkor ne hívj meg 60 ember muszájból. Nálunk 11 vendég volt plusz a fotós. Anyósom még saját a másodunokatestvérének a szüleit is szerette volna, ha meghívjuk, mondván olyan kevés rokon van, őket mind hívjuk meg. Egyszer még mosolyogtunk rajta, de mikor ez komolyan téma lett, a férjem megmondta neki, hogy állítsa le magát, különben neki sem kell eljönnie. Ha őket meghívtuk volna, akkor én másodunokatesóimat is illett volna, meg még ki tudja, kiket. Számolgattuk egyszer, pusztán kíváncsiságból, lett volna kb 40 ember, akiknek mi ott voltunk az esküvőjén, és ebben nincsenek benne az ilyen-olyan távoli rokonok. Lazán lett volna egy 80 fős esküvő a tizenpár helyett, de eszembe sem volt annyit jópofizni (nekem is elég lett volna a két tanús).
2019. szept. 26. 13:51
 13/19 A kérdező kommentje:
Én kb. 12 fős esküvőt akarnék, csak a legszűkebb családdal. De a szülők, főleg az én anyám magyaráz, hogy ezt is meg azt is kötelező meghívni, mert ők is meghívtak...
2019. szept. 26. 14:17
 14/19 A kérdező kommentje:
Az anyagi részéről annyit, hogy ha nincs lagzi, menyasszonytánc...stb., akkor is 10-15 ezer forint per főre jön ki egy sima éttermi kajálás is, és az mondjuk az illemből meghívott 40-50 főre számolva kb. fél millió forint. Plusz ruha, díszítés, fotós, egyebek: közel egy milliónál vagyunk. Ezt biztos nem hozza vissza a 40-50 fő, főleg hogy a család egy része igen szegény és alig várhatnánk ajándékot tőlük.
2019. szept. 26. 14:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy vissza "kell" hívni, állítsad le anyukádat szerintem.

Amúgy meg, a meghívást (amikor Téged meghívtak egy esküvőre) nem azzal viszonzod, hogy Te is meghívod. Hanem azzal, hogy AKKOR, az ő esküvőjére/lagzijába nászajándékot vittél vagy pénzt adtál. Az azzal lett úgymond "kiegyenlítve". Senki és semmi nem kötelez arra, hogy nagy esküvőt tartsatok, ha nem szeretnétek.

2019. szept. 26. 15:05
 16/19 peca1000 ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű a dolog.

Szólj a szülőknek, akik erőltetik a sok vendéget, hogy rendben, jöjjenek el, de csak ha ők fizetik az egész bulit.

Számoljátok ki, hogy mennyi lenne, és tegyétek az orra alá, hogy akkor lehet előre perkálni.

Ha van még ötletük, akkor azt is fizethetik.

Ez az illik -nem illik dolgot felejtsék el.

Ha kikelnek magukból, és ők nem fizetnek, akkor lengessétek be, hogy ti lefujjátok az egészet, és titokban megházasodtok a jelenlétük nélkül.

2019. szept. 26. 15:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Mivel amúgy is jövőre az USA-ba akartunk utazni, régi vágyunk, ezért gondolkodtunk a vegasi esküvőn. Igazából sajnálok mindenféle pénzt arra, hogy szinte idegen embereket etessek, még akkor is, ha az nagynéni vagy unokatestvér - egy-két évente egyszer futunk velük össze, akkor is csak véletlenül.
2019. szept. 26. 15:33
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenkit illene visszahívnom akkor nem tarthatnék 2 tanús esküvőt, hanem KÖTELEZŐ LENNE nagy esküvőt tartanom... na még mit nem :D
2019. szept. 26. 15:40
 19/19 anonim ***** válasza:
74%

"De a szülők, főleg az én anyám magyaráz, hogy ezt is meg azt is kötelező meghívni, mert ők is meghívtak..."

Na és? Pofázzanak csak, te meg szard le magasról és állj a sarkadra, a te esküvőd basszus. Én tuti megmondanám nekik, hogy ha továbbra is erőltetik a huszadrangú rokonokat és mindeféle jöttment ismerősöket, akkor nekik sem kell megjelenniük a nagy napon.

2019. szept. 26. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!