Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek azokról a párokról akik közös gyerek megszületése után nem sokkal tartanak fehérruhás, fátylas lakodalmat?
A fehér esküvői ruha még mindig NEM a szüzességet jelképezi. Egyszerűen berobbant a köztudatba amikor a maga idejében divatikonnak számító Viktória királynő fehér ruhában ment férjhez. Előtte csak simán a szebbik ruhájukban esküdtek a nők. Sőt, ha esküvő után indultak is a nászútra akkor kimondottan sötét színű ruhát vettek fel az esküvőre. A világos színű ruhákat pedig esküvő után jobb körökben még kb két évig hordták társasági eseményekre kvázi hirdetésként hogy elkeltek.
Ami valóban a tisztaságot jelenti az az arc elé hajtott fátyol és a mirtusz koszorú.
Egyébként meg kb semmit nem gondolok. Pontosabban semmi többet mint amikor nagy hassal esküdnek. Kicsit visszás, nem az igazi a sorrend, de nem az én dolgom, ahogy a tiéd sem. Örülj a boldogságuknak, sokkal kifizetődőbb és egészségesebb mint a rosszindulat.
Hát azt, hogy nem fontos nekik az esküvő és a házasság, vagy talán csak az egyik félnek nem az. De mivel család lettek, ezért ez a fél beadta a derekát, és azt mondta: „Legyen!”. És így lett az esküvő 🙂 Meg lehet, hogy CSOK-ra is gyúrnak.
Azon aztán rohadtul nem akadnék fent, hogy a fehér ruha/fátyol jelentése nem valós. Most hányan házasodnak szűzen, de komolyan?? 😃 Szóval ez csak hagyományt jelképez. Filmekben is ilyen, jól néz ki. Akkor miért ne? 🙂
A fehér ruha egyházi esküvőn sem a testi szüzességet jelenti, hanem a keresztségben kapott fehér ruhára emlékeztet (ugyanúgy, ahogy az elsőáldozási fehér ruha vagy a pap albája). A fátyol meg régen hagyományosan pont, hogy nem a szüzek viselete volt, hanem azoké, akik megözvegyültek és utána újból házasodtak. Első házasságkor koszorút viseltek.
Egyébként nem gondolok semmit, az ő életük.
Nekem több ismerősöm is van ilyen.
Őszintén szólva nem értem a miértjét.
A sorrend ideális esetben ugye, járás, eljegyzés, házasság, családalapítás.
Engem az sem érdekel, ha nincs házasság, ha van házasság, de gyereket nem akar valaki, de az, hogy gyerek után 7országra szóló lakodalom fehér uszályos ruhával,menyecsketánccal, az nekem nagyon kirakat és csak a nászajándák miatt van.
Ha nekem előbb jött volna a gyerek, lakodalom helyett megelégedtem volna egy polgári szertartás + szűk családi ebéd, vacsora.
Nekem ez inkább bohóckodásnak tűnik.
Van ismerősöm, akik elkezdték szervezni az esküvőt, közben meg úgy voltak, hogy jöhet a baba, amikor akar, de nem hitték, hogy elsőre akar, szóval a menyasszony 5 hónapos terhes volt, lefújták a lakodalmat és esküvő után állófogadás volt, egy óra, aztán kész.
Meg akinek a 3 hónapos gyereke meg sem jelent, bébiszitterre bízták inkább, csak lagzi legyen...
Na mindegy, amúgy az én életemet nem befolyásolja, de a véleményem az, hogy olyankor már felesleges hercegnős lagzit tartani.
Gusztustalan és visszataszító nagy hassal vagy gyerek után ekkora bohócszínházat rendezni. Még undorítóbb, amikor templomi esküvőt is rendeznek, pedig a gyerekből ítélve közük sincs a vallásos élethez, szokásokhoz.
Továbbá az a véleményem - és a saját környezetemben csak ezt látom - hogy aki tényleg szerelmes és házasságpárti, az mind elvette a barátnőjét terhesség vagy pulya nélkül. Szánalmas, amikor egy nőt csak a rajkó miatt jegyeznek el vagy vesznek feleségül. Lehet leszavazni, biztos sokan magatokra ismertek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!