Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha esküvőre hívott a barátom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha esküvőre hívott a barátom, nekem is kell pénzt adnom? Nem ismerem a párt

Figyelt kérdés
Viszonylag friss a kapcsolat, 3 hónapja van párom. A barátja megnősül és szeretné ha el mennék vele, állítólag meg kérdezte őket és mehetek de ha én nem ismerem a párt akkor is adnom kellene pénzt nekik?

#esküvő #pénz #meghívás #menyecskepénz
2019. aug. 24. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Kérdezd meg a párodat! Én egyébként maximum a fogyasztás árát adnám oda.
2019. aug. 24. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Alapvetően nem feltétlenül, de jobb, ha megkérdezed a barátodat, Hogyan is gondolta.

Mi is voltunk már pár esküvőn, as adta a pénzt ajándékot, Ali ismerte őket, a menyasszony táncba meg a másik dobott bele.

2019. aug. 24. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
5%

Ha jót akarsz és nem szeretnéd hogy szó érjen a hátad mögött akkor ilyen friss kapcsolatban ne menj ilyen nagy volumenű eseményre, főleg hogy nem ismered őket. Én megmondom őszintén nem érezném jól magam ismeretlen közegben, ahol többnyire a szűk családi kör ünnepel. Kvázi neked semmi keresnivalód nincs ott, mert lehet lagzi után már nem is lesztek egy pár.

Na meg egy lagziban mélyen a zsebbe kell nyúlni ha menyasszonytánc van.

2019. aug. 24. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Mi anno két hónapja voltunk együtt, mikor a férjem egyik gyerekkori barátja nősült, és mondták, hogy engem is szívesen látnak. Néhány baráti párral közösen vettünk egy nagyobb ajándékot, bennem fel sem merült, hogy ne adjak bele, szerintem ugyanannyit adtam, mint a férjem. Attól, hogy nem ismerem őket, még illik ajándékot vinni egy esküvőre. Na meg ők se ismernek téged, mégis kifizetnek 15 ezer forintot a vacsorádra, szóval ha innen nézzük, akkor is illő adni. Nyilván nem külön, hiszen egy pár vagytok. De kérdezd meg a párodat, az a biztos, lehet, ő tök máshogy gondolja.
2019. aug. 24. 20:21
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egy 10est legalább illik beleadnod. Mert gondolom enni-inni meg illik, akkor legalább a fogyasztásod fizesd ki.
2019. aug. 24. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Közösen kéne összedobjátok az ajándékra valót.
2019. aug. 24. 20:56
 7/9 anonim ***** válasza:
22%

Ez tök undorító dolog. Mi az már hogy menyasszony táncba dobjam bele a fogyasztásom. Eleve házasságot kötnek meghívnak, azaz megvendégelnek, fizesse az, aki rendezi! Én is voltam anno unokabátyám esküvőjén apám volt a keresztapja táncolt a menyasszonnyal, de apám kikötötte hogy úgy rabolják el a menyasszony cipőjét, hogy ki nem fizeti! Valahol igaza van. Nálam ez is hülyeség, hogy a keresztszülő nyúljon bele leginkább a zsebébe. Miért? Hisz ha a szülővel történik valami a következő rokoni ág akik gyámságot vállalhatnak a nagyszülők. A keresztszülő csak jelképes. Miért pont neki kellene leginkább.

Visszatérve a témához, aki rendez az fizessen, ne a vendég sereg fizesse ki a saját fogyasztását, más különben addig nyújtózz míg a takaród ér.

Múltkor hallottam olyan házasságról ahova hívtak volna minket is ilyen új gazdagok, hogy menjünk mondanom sem kell 2 milliós gyűrű 2 milliós menyasszonyi ruha. Eszem ágában nem lett volna odamenni, eleve az elveim miatt, és azért se hogy ne nézzenek ki azért mert nem teszek bele egy táncba 300-400-500 ezer forintot. Ezért meg hitelt nem veszek fel, hogy aztán 5 évig fizessem. Mindenki a saját zsebénél maradjon! Nálam ha lesz is valamikor esküvő, szülők, gyerekek ha lesznek, nagyszülők, tesók +2 tanú (2 tanú, ha nem jön ki ennyi vendégből).

2019. aug. 24. 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
22%

Elég bunkó vagy. 3 hónap "járás" semmi, meg se akartak hívni, csak a pasid erőltette rájuk, hogy hívjanak el. Most pedig azon problémázol, hogy pénzt kell adni :D Amikor hívatlanul odamész az esküvőre, akkor nem baj, hogy nem ismered a párt, csak akkor amikor LEGALÁBB a fogyasztásodnak megfelelő összeget oda illene adnod?

Most pedig szavazzon le minden féltékeny, önértékelési zavaros illető, aki az 1-2 hónapos "kapcsikban" elmozdulni sem engedi maga mellől a "párját".

2019. aug. 24. 22:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A nászajándékot közösen adjátok és valóban annyit illik adni, ami fedezi a fogyasztásotokat. Beszéljétek meg a barátoddal, hogy ki mennyit tegyen bele.
2019. aug. 25. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!