Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csak az házasodhat, aki gyereket is akar?
A párommal tervezgetjük az esküvőnket már egy ideje, gondolkodtunk hol legyen, mikor legyen, hányan lennénk és hasonlók. Azonban azt tudni kell, hogy egyikünk sem akar gyereket. És most az esküvő hallatán párom családja hozzánk vágta, hogy mégis minek akarunk házasodni, ha gyereket úgy sem akarunk? Egyébként mikor a tudomásukra jutott, hogy egyáltalán nem akarunk gyereket, már akkor hallgathattuk a hegyi beszédet és a kioktatást, hogy de bizony gyerek kell blablabla, majd egy kisebb vita árán ez a téma lecsengett. Nagyjából...
Erre most megkaptuk, hogy minek nekünk esküvő. Sőt, olyanokat mondtak hogy mi úgy sem leszünk soha család (mármint én és a párom), mert a család csak a gyerekkel lesz család. Nem hittünk a fülünknek. Nem esett túl jól, hogy ilyeneket mondtak és egyben fel is húztuk rajta magunkat, kerekedett egy újabb vita, mert megmondtuk mi is a magunkét és most meg vannak ránk sértődve + egyben értetlenül állnak a házassági szándékunk előtt.
Mondjuk nyilván ez semmit sem befolyásol és nem változtat azon, hogy egybekelünk, de nem értem miért lenne magától értetődő, hogy csak az akarhat házasságot, aki gyereket is akar..? Miért ne létezhetne olyan, hogy valaki csak házasodni akar, gyerek nélkül? Így is egy család leszünk, ez nem ezen múlik, de anyósék ezt nem értik.
Ezek után persze örömmel hívjuk meg őket az esküvőnkre, amit lefikáztak és amit viccnek tartanak...
Ti mégis hogy állnátok ehhez az egészhez ezután? Vagyis hogy viszonyulnátok a vőlegényetek családjához, miután ilyeneket vágtak hozzátok? Én egyelőre hallani sem akarok felőlük, jól megvagyok nélkülük is, ahogy párom is, de ez nyilván nem maradhat így.
Nem értem a kérdés megszületésének okát. Most tényleg, párod családjának véleménye szerinted egyenlő a világ véleményével? Nem. Többség úgy van ezzel, szerintem, hogy aki házasodni akar, az házasodjon. Aki akar gyereket az csináljon (kivéve, ha alapból úgy indítják, hogy "majd az állam meg a segély felneveli), aki meg házas gyerek nélkül - ő dolguk.
Párod családja hülye ilyen téren - vagyis nem, csak így fejezték ki, hogy ŐK szeretnének unokát :D Ezért ilyen kis dacosak.
Az idő sok mindent megold, szerintem ez ebben az esetben is megállja a helyét. Szeretnének unokát, aztán most hogy egyértelművé vált számukra, hogy ezt tőletek nem fogják megkapni, csalódottak. De el fogják fogadni, mást úgyse tehetnek. Szóval próbálj velük normálisan viselkedni, ha esetleg szóbajön a téma, akkor türelmesen elmagyarázni, hogy mi is a házasság. Mert az nem a gyerekről szól, hanem arról hogy két ember összeköti az életét, mert szeretik egymást. Ők is ezért házasodtak össze, remélhetőleg. Ha csak baba miatt történik egybekelés, az már régen rossz.
Igyekezz te lenni az okosabb. És tegyétek nyilvánvalóvá számukra, hogy mindenképp össze fogtok házasodni. Dönthetnek, hogy részt vesznek és együtt örülnek a fiuk boldogságának, vagy folytatják ezt, mert akkor nem fogjátok hagyni hogy elrontsák életetek nagy napját.
Azert mondjak ezt, mert oregek es kispolgarok. Plusz foleg a nagyik nagyon tudjak unni az eletuket es a kisunokakbol akarnak uj erot meriteni. Tisztara, mint a vampirok...
Azt nem tudom, hogy viszonyulj ehhez, talan az a legjobb, ha eloszor hagyod, hogy a volegenyed vegye fel a kesztyut, hiszen az o csaladja.
Oh, csak a szokásos begyöpödött, nulltoleranciás rokonhadsereg...
Megtartanám az esküvőt két tanúval, vagy barátokkal & normális családtagokkal, oszt’ ennyi.
Elsősorban a férjem “feladatának” tartanám a kapcsolattartást, ill. a helyzet normalizálását, hisz’ az ő rokonai - nyilván mellette állnék, de anyósék számára láthatatlanul.
Am ilyen esetben az a “legjobb”, ha beadja nekik, h nem lehet gyereke - szigorúan nem neked, hanem neki! -, akkor idővel lenyugszik a banda - azt ugyanis garantálom, h “ezek” soha nem fogják megérteni/elfogadni a döntéseteket sőt, te leszel (vagy már vagy...) a xarszemét, aki befolyásolja a kicsi fiút...
Barátnőméknél bevált!
mindig igaz a mondás...a barátokat megválogathatod, a rokonokat odab**asszák melléd...még ha kretének is.
Ne más kívánsága és akarata szerint élj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!