Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lehetséges, hogy mégis el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges, hogy mégis el akar venni?

Figyelt kérdés
6 éve együtt élünk, de még mindig nem kérte meg a kezem. Egy régi ismerősével beszélt, akivel kb. már 4-5 éve nem, hogy mi a helyzet vele/velünk. Korunkból meg a kapcsolatunk idejéből adódóan egyre többször jönnek fel azok a kérdések (esküvő? baba?) és most is megkérdezték. Amire azt írta, hogy "esküvő coming soon, gyereket nem szeretnénk"... Én meg csak pislogtam, hogy mi a fene? Eddig mindenféle hülye kifogással jött az esküvő ellen, legutóbb már azzal is, hogy azért veszem el a kedvét mert már olyan sokszor nyaggatom... Így már egy pár hónapra egyszer sem említettem. Előfordulhat, hogy tényleg gondolkozik benne? Vagy vajon csak az ismerősének akart tetszelegni? Pedig ő azt írta, hogy ők nem gondolkoznak házasságban sem, így nem lógott volna ki a sorból az sem, hogy mi sem szeretnénk esküvőt (ha lódítani akart volna, mert maximum ő nem szeretne, én igen)
2019. júl. 7. 23:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
A higgadtan leülök megbeszélni nem egyenlő a nyaggatással!
2019. júl. 8. 12:37
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem kizárt, hogy el akar. 6 éve húzza az idődet a lehető legbénább kifogásokkal ("tönkreteszed a varázsát ha rákérdezel", "elveszed a kedvét" stb.), és most egy évek óta nem látott jelentéktelen személynek való írásából máris reménykedni kezdesz? Szerintem felesleges. Egyébként nem értem, mit akarsz te ettől a pasastól, mikor egy komoly, normális beszélgetésre sem hajlandó veled, nélküled dönt a jövőtöket illetően fontos kérdésekben, és annyira sem tisztel téged, hogy őszintén elmondja, ha problémája van a házassággal.

Láttam már több ilyen évekig csajom-pasim kapcsolatban élő párt, ahol a nő reménykedett és várta a gyűrűt. Egyikből se lett házasság. A nő főzött, mosott, takarított a férfira, volt ingyen szex, aztán a szakítás után a férfi megismert egy új nőt, akit feleségül vett, a volt barátnő meg csak kapkodta a fejét, hogy mi van. Ha te ilyen sorsot szánsz magadnak, hát lelked rajta, a te életed.

2019. júl. 8. 23:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Hat év, az hosszú idő. Rengetegszer feljön ez a téma...itt tartanak az emberek...Nos 6 év után, már nem "csak" egy gyűrűt kellene kipréselnie magából az úrnak, hanem a közösen megbeszélt esküvő időpontját is...Ha teljesül a vágyad, kapsz egy gyűrűt, de utána évekig nem vesz feleségül, az nagyon rossz lesz. Felnőtt emberekhez illő egyenes kommunikáció! Hol van? Miért nem lehet ezt megbeszélni? Mellébeszéd az van....meg ne zavarjuk már egymás lelkét a bajainkkal....és a súlyos problémákat, betegség, pénz, hogy fogjátok megbeszélni, ha ez sem megy???? Nem akar elvenni....ne haragudj!
2019. júl. 11. 10:47
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerinted ennyi év alatt még nem jött elő a pénz, betegség meg hasonlók? Bárcsak... Na mindegy, majd kiderül...
2019. júl. 11. 15:41
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Persze, vársz még 6 évet, mert biztos comming soon, és reméled, hogy ha egy szóval se említed, hogy neked fontos a házasság, akkor majd jól megkér.

Igazából nincs minek kiderülnie. Csak te tapicskolsz a langyos kakiban, és közben nem veszed tudomásul a nyilvànvalót. Ő nem fog elvenni. Te ezt tudod fogadni? Le tudsz mondani erről a vágyadról örökre? Igen - Nem.

2019. júl. 11. 15:49
 16/19 A kérdező kommentje:

Hát pedig majd kiderül, mert 80% nem, 20% igen... Itt semmi jót nem lehet csinálni, mert ha tukmálod meg felemlegeted azért vagy sgfej, ha meg csendben vagy akkor meg miért hagyod magad.

Egyébként már nagyjából tudomásul vettem, azért nem értem, (ezek szerint) miért hazudik erről másoknak.

2019. júl. 11. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:

"Itt semmi jót nem lehet csinálni, mert ha tukmálod meg felemlegeted azért vagy sgfej, ha meg csendben vagy akkor meg miért hagyod magad."

Csak pár gondolat:

- Szerelmes férfira nem kell "tukmálnod" semmit. Mert ha neki nem is fontos a házasság, de a szerelmének igen, akkor is megkéri a kezét. Nem pedig hazudozik meg kifogásokat keres. Sőt, ismerek olyan házaspárt is, akiknél a férfinak volt fontos a házasság, a nőnek meg teljesen mindegy volt, van-e "papírjuk". Mégis belement, mert fontos volt számára, hogy teljes legyen a párja boldogsága.

- S**gfej vagy mert felemlegeted? Normális párkapcsolatban tudnak egymással kommunikálni a felek, nem jönnek olyan béna kifogásokkal, mint például az "elrontottad a meglepetést, most már ezért nem kérlek meg" és társai. Jobb helyen leülnek, megbeszélik, kitűzik az eljegyzés/esküvő napját. Ahol "romantikusabban" szeretné a férfi, az nem húzza 6 évig a másik idejét.

- Én nem azért aggódnék a helyedben, mert ez az aranyember nem akar elvenni. Hanem elgondolkodnék rajta, hogy szükségem van-e egy határozatlan, ígérgető, kifogásokat kereső emberre az életemben. Ragaszkodj a magad 20%-ához, hogy talán elvesz, bár én erre 2% esélyt se látok.

2019. júl. 11. 19:42
 18/19 A kérdező kommentje:

Szerintem attól még szeretheti a másikat, mert nem akar házasodni. Ennyi erővel én miért nem fogadom el, hogy ő nem akar?

Ebben mi a ragaszkodás? A 20% nyilván azt jelzi, hogy én sem tartom valószínűnek... De ilyenkor meg azzal jönnek, hogy minek eldobni egy kapcsolatot csak egy papír hiánya miatt. Ebből mindenhogy az jön ki szrul akinek fontos lenne a "papír"...

2019. júl. 11. 21:09
 19/19 Derwer ***** válasza:

Tetszik, hogy a kérdező kicsit visszafogodtabban fogja fel.

Nézzük az én esetemet, aki 30 éves korában házasodott, 3eves kapcsolatban.

Tudatosan nem akartam addig beleugrani a dolgokba amíg rózsaszín köd volt. Sőt, egy nehéz időszakban kértem meg a kezét a hölgynek.

A házassággal mindig is rendben voltam. Azonban az esküvőt nagyon nagyon nem akartam maga a felhajtás miatt, no meg azért mert nekem kellett finanszírozni azt pár milliós tételt.

Tovább rontott a helyzeten a folyamatos elvárás a romantikus eljegyzés és nagy esküvő miatt.

Persze 6 év az sokkal több mint a mi 2-3 évünk ez igaz, de azért a másik félben is lehetnek ilyen vagy más milyen fenntartások, amik függetlenek attól, higy mennyire szeret az illető.

2019. júl. 11. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!