Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás manapság kikérni a lány kezét az édesapjától?
Én úgy gondolom szép gesztus, de biztos van olyan nő, akit ez feszélyzne, mondván ez tárgyiasítja, hiszen az eljegyzés és házasság a kettőjük dolga.
Érdekelne mindkét nem véleménye, valamint esetleg szülőké is.
Full tradicionálisan a csaj tudta nélkül szerintem már nem. Beszéljétek meg.
32/f
Nem szokás, max lakodalmas játék részeként.
Tárgyiasítás? Nem. Én inkább úgy gondolom, hogy önálló gondolkodásra és döntésre képes felnőttnek nem kell szülői engedély, hozzájárulás, beleegyezés. De szerintem ezt már a szüleim sem így csinálták 30x éve, a gyűrűket is közösen választották ki.
Vidéken szerintem ez még szokás.
De pont az ilyen tradíciókat nem kellene ápolni.
Pont ezzel tudjátok a függetlenségeteket kinyílvánítani, ha csak fogod és viszed a csajt. Persze ha ő is akar téged.
Nekem kifejezetten rosszul esne ha eljegyzés előtt ilyet csinálna a párom.
Számomra azt sugallja hogy az ő szemében függök az apámtól, alá vagyok rendelve neki, hogy az ő döntése nagyobb súllyal bír a házasságunkban mint az enyém.
Még ha nem ís így gondolja, a hagyomány történetében, eredetében ez van benne, akkorról maradt amikor a leánykérés a kérő és az apa közötti üzlet volt.
Továbbá azt is jelezné, hogy a párom egyáltalán nem ismer, mert ha ismerne akkor tudná, mennyire nem szeretném ha ilyet csinálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!