Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nem szemétség, hogy húzza az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szemétség, hogy húzza az időmet?

Figyelt kérdés
5 éve együtt vagyunk, több, mint 4 és fél éve együtt élünk, dolgozunk, van félretett pénzünk, tudja, hogy szeretnék megházasodni, de ennek ellenére nem kért meg eddig. Úgy érzem, "öreg vagyok már bohócnak", ugyanis a kapcsolatunk elején mindössze 2 évet mondott a lánykérésre, aztán persze tolta ki tovább, majd ha dolgozok, majd ha lesz autó, majd ha ez, majd ha az, és még mindig itt vagyok 24 évesen egy szimpla barátnőként. Ezen felül mindent megteszek érte, nem hinném, hogy olyan rossz lenne velem, főleg, hogy 5 éve már velem van. Ő lassan 34, nem értem, mire vár. Lenne értelme valamit mondanom arról, hogy ez így ne menjen tovább? Persze, lemondhatnék a házasságról azért, mert ő láthatóan nem akarja, de nem szeretnék örökre csak barátnő maradni, bármennyire is fura... Szakítani sem szeretnék, de annyira bánt, hogy nem egyenes velem (mondja, hogy sose akar elvenni, de nem játszon más-más időpontokkal...)
2018. jan. 28. 19:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom 1 év után eljegyzett, és 2 év után elvett. A kapcsolatunk elején tisztáztam vele, hogy volt már egy 7 éves kapcsolatom, ahol cseléd, barátnő, szexpartner voltam, így ebből nem kérek. Nekem azért volt fontos, mert nem akartam megint 5-10 évet lenni egy kapcsolatban "csak úgy", családot szerettem volna. Ezt tisztáztuk az elején, nem is erőltettem. Egyszerűen azt mondta, hogy szeretné, ha egy család lennénk. És ezt 1 év után már tudta. Ehhez nem kell 5 év. Nem kell pénz. Egy gyűrűre össze lehet spórolni bármilyen munka mellett... ház, kocsi... ugyan.

Anyósom nekünk is azt mondta, hogy várjunk, amíg a karrier csúcsán leszünk meg legyen meg az álomház, stb. Az esküvőnk után meg könnyezve köszönte meg, hogy boldoggá teszem a fiát, mert soha ilyen boldognak nem látta, mint aznap...

Szóval szerintem nagy kamu az egész, hogy legyen ez meg az, mielőtt elvesz. Menyasszonya lehettél volna 2-3 év után is, ha esküvőre sajnálja a pénzt. De az sem lettél... Nem tudom mit vársz tőle. Én sajnálom azt a 7 évet, amit az exemnek adtam, mert rájöhettem volna kb.3 év után, hogy nem vagyunk egymáshoz valóak. És még 4 évig vártam, hátha komolyabb lesz a kapcsolatunk...meg ő is. Ez alapján azt tanácsolom, hogy ne vesztegesd el a fiatalságod.

2018. jan. 28. 21:17
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Én leülnék vele és elmondanám neki őszintén, hogy nekem kevés a mostani kapcsolatunk állása, ha nem akar elvenni mondja meg őszintén, ne húzza az idődet, ne hazudjon.

Valószínűleg azt teszi, aki el akar venni,az megkér, nem köti feltételekhez ,amiket utána maga sem tart be.

Btw láttam már sok éves kapcsolatot felbomlani ezért.

Sajnálom,de aki tényleg akar az megkért volna már.

Én is annak a párján vagyok, hogy ismerjük meg egymást és legyenek nagyjából adottak a feltételek.De ehhez minek 5 év, 4,5 év együttéléssel?

A fele alatt is ki lehet alaposan ismerni a másikat.

Ha nincsenek komoly szándékai,akkor a fene megette az egészet, vehet gyűrűt is, de esküvő nem lesz.

2018. jan. 29. 09:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy rá kellene pazarolnod még több időt az életedből. Most ha esetleg kikunyerálod a házasságot, sem biztos, hogy tartós lesz és veled akar megöregedni. Ha már szeretett volna megkérni, rég megtette volna. Fölösleges 5 évet várni erre. Nem 16 évesek vagytok. Nekem a barátom a szakítás előtt 1 hónappal is azt mondta, hogy persze, hogy elvesz majd egyszer, 6 év után. Komolytalan.
2018. jan. 29. 10:05
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

De az, ám fiatal vagy.

Bőven ráérsz, szóvl hagyd ott, hisz hiteget és keress olyasvalakit, akinek ez fontos.

Barátnőm 30 volt, én 28, mikor megkértek minket, szóval :)

2018. jan. 29. 16:21
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Fiatal vagy, ne pazarold tovább a legszebb éveidet egy ilyen emberre. Ebből már nem lesz semmi szerintem. A kapcsolatotoknak valahol elszakadt a fejlődési íve. Mehet ez még így persze további 5 évig, de ugye, nem akarod?
2018. jan. 30. 09:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
De szemétség. Azért játszik az időpontokkal, mert megteheti, úgyis elnézed neki. Meg hát ugye kérdéses, hogy találna-e még egy 10 évvel fiatalabb állandó puncit magának, aki mellett még a szabadsága is megmarad. Inkább most lépj ki ebből a kapcsolatból. Keress olyat, aki korban is jobban illik hozzád, és meg is becsül.
2018. jan. 30. 12:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek! Dettó ugyanebben vagyok èn is! Én 27 vagyok ő 31!

5 éve vagyunk együtt...együtt is élünk! Van saját ház..autó...biztos munka, és sajnos hiába várom az eljegyzést sajnos nem jött még el ez a nap! Engem is állandóan hiteget, de mostanában azt érzem hiába szeretem lassan betelik a pohár...fél év múlva 28 leszek szeretnèk eljegyzést, esküvőt, babàt de azt érzem az éveket csak elszedi tőlem...és nem haladunk előre! Valahogy anno ezt nem így terveztem!

2018. jan. 30. 12:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen szemétség, de te is rég észrevehetted volna, hogy kamuzik, átver és esze ágában sincs megházasodni. Az ilyenek igen, CSAK egy barátnőt akarnak és okkal nem mennek házasságba. Mégpedig azért nem, mert nem veled tervezi leélni az életét, csak egy állomás vagy az életében amíg nem jön más, nem a végcél. Ennyi.

Ha nem akarsz szakítani akkor annyira mégsem fontos, hogy ne valaki csaja legyél pár évig, vagy egész életedben. Leszel barátnő még x évig, aztán már a korod miatt sokkal nehezebb lesz párt találnod miután dob valaki másért, akit simán lehet, hogy elvesz 1-2 év után mert ő lesz az igazi számára, vagy lezárod ezt és keresel egy FÉRFIT, aki úgy is viselkedik, és felvállal a törvény előtt is. Neked kell dönteni, mert neki ez így kényelmes. Megkap mindent anélkül, hogy felelősséget vállalna a kapcsolatáért.

2018. jan. 31. 22:16
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kövezzetek meg, de ha 5 éven belül nem látok valaki mellett gyűrűt, akkor én onnan dobbantok, akármilyen cukimuki.

A nővérem 2 ilyen fhaszt fogott ki, az egyikkel 6, a másikkal 10 évet volt, egyik sem kérte meg a kezét, csak majdmajdmajd, aztán a végén már ott tartottak, hogy ők ebben nem biztosak. 40 évesen lett menyasszony, egy 2 éves kapcsolatban.

Az a baj, hogy sok férfi elvan a langyos vízben, miközben egyáltalán nem biztos a dologban. Pillanatnyilag jó együtt, de nem gondolja komolyan és sokszor akkor bukik ez ki, mikor az ember direkt rákérdez, hogy ja, mégsem egészen úgy gondolja ezt a közös életet, ahogy látszik, hanem sokkal lazábban.

Hiába mond bárki bármit, a házasság mégsem csak egy papír. Ha csak az lenne, nem csökkenne a házasságok száma. Erre lelkileg akkor is készen kell álni és nem az a nehéz, hogy valakire azt mondod, hogy szeretlek és elvagytok. Az a nehéz, mikor elmész a közjegyzőhöz, fél éven át az van benned, hogy összekötöd az illetővel az életed, majd kimondod a pap, a kedvesed és a násznép előtt, hogy szeretném őt és kitartok mellette jóban-rosszban. Ez a nehéz. Válóperek ide vagy oda, ez akkor is egy olyan döntés, amit nem tudnak emberek meghozni, mert befosnak. Mert más így igent mondani valakire, mint otthon ééélettársi khm "kapcsolatban" egy bor mellett elskandálni, hogy thevagyéletemértelme...

2018. febr. 1. 11:06
 20/23 anonim ***** válasza:

Tényleg úgy van, ahogy a 19. válaszoló írja. Hisz, ha nem vagy képes felelősséget vállalni a kapcsolatodért, megfogadni sem tudod nyilvánosan, hogy összekötöd valakivel az életed, akkor abban a kapcsolatban egyáltalán nem vagy biztos.

Nekem is vannak ismerőseim akik hasonlóan jártak. Az egyik 3, és 5,5 éves kapcsolatból jött ki mintkétszer házasság ígéretével, de ehhez egy centivel sem jutottak közelebb ennyi év alatt, végül mindkét pasi megcsalta és lelépett mással, akit aztán 1-2 év után elvett. A másik lány 1 pasival járt úgy, hogy azt hallgatta neki a házasság csak papír, semmit nem jelent, attól ő még szereti a lányt és vele akarja leélni az életét. 8 év után szétmentek, mert a csajnak elege lett, hogy csak egy barátnő, talált is másik srácot, most 32 évesen, 2 év után volt az eljegyzésük, jövőre házasodnak. Az ex összejött másik nővel akit 2 év után feleségül vett. Ezek szerint mégis számít az a "papír". De ismerek olyat is akinek 10 éve volt barátnője, őt és 2 gyereket hagyott hátra, hogy az új nőcit elvegye.

2018. febr. 1. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!