Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eljegyzés után mennyi időre házasodtatok össze?
Az gáz, hogy ez a kérdés felmerül benned. Mármint, hogy ez gáz-e, vagy pláne, hogy álca. Mit álcáznának vele?
Az eljegyzés egy szándéknyilatkozat a másik felé, hogy Te komolyan gondolod, hogy vele akarod leélni az életed, de a házasság valamilyen okból még nem elérhető, vagy korai lenne. Ennek számtalan oka lehet, akár még olyanok is amiket nem kötnek mások orrára mert nincs hozzá közük.
A kérdésre válaszolva két és fél év telt el, előbb még összeköltöztünk, gyűjtöttünk az esküvőre stb...
Ebben nincs olyan, hogy "úgy illik, hogy..." meg "úgy szokták, hogy...". Nevetséges ezen vergődni.
Jó, csak itt annyira oltják azokat, akik nem egy évre házasodtak, hogy csak na.
Nekem erről van saját véleményem, de kiíváncsi vagyok másokéra is.
#6 Kikérem magamnak ezt a stílust. Semmi rosszat nem írtam.
Rengeteg olyan pár van, ahol megvan az eljegyzés, de esküvőt amúgy nem akarnak. Több verzió van, van, ahol csak szimplán megerősítik a kapcsolatot, jajdejó; van, ahol az egyik félnek fontosabb lenne a házasság és ezt vélik félmegoldásnak; meg olyan is, hogy a srác hozza a gyűrűt, de amúgy sose akar házasságot, csak hát ennyi idő után már "illik".
Fenti példákban csak "álca" az eljegyzés, ahogy a kérdező fogalmazott, bár én nem használnám ezt a szót.
Aztán vannak olyan esetek, hogy nagyon szerelmesek, kell a lánykérés, de az esküvőre még gyűjteni kell. Van olyan eset, hogy nincsenek olyan élethelyzetben (pl. mindketten tanulnak, nem élnek még együtt, nem látják értelmét). Van olyan eset, hogy közbejön valami, haláleset, becsúszott gyerek, megszűnt munkaviszony, vagy bármi egyéb, ami miatt másra kell a pénz. Meg van olyan is, hogy vannak kitűzött álmok, luxuslagzi pl., amit nem máról holnapra lehet összehozni.
Attól, hogy neked vacak az életed, netán savanyú a szőlő, még nem jogosít fel arra, hogy ilyen hangnemben oktass ki bárkit. Ne te mondd már meg, hogy milyen véleményem legyen a világról, köszi.
Én azon az elven vagyok, hogy akkor kérjék meg a kezem, ha esküvő is követi, elfogadom, hogy nem mindenki gondolkodik így. Indoktól függ, hogy álca-e vagy sem, hogy ismét a kérdezőt idézzem.
Remélem, így már Neked is elég kielégítő a válaszom?!
"Elhiszed, hogy senkit sem érdekel, hogy szerinted ciki-e ha nem így történik?"
"Szerintetek ez gáz? Vagy álca?"
Veled ellentétben én a kérdésre válaszoltam. Cupp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!