Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Meddig várnátok egy eljegyzésr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig várnátok egy eljegyzésre, ha ti szeretnétek?

Figyelt kérdés
4 és fél éve vagyunk együtt, én 24 éves vagyok, ő 33. Eleinte úgy tűnt, ő is szeretné az esküvőt (inkább ki sem térek az ígérgetéseire..) de mára ott tart, hogy "20 ezerből megvan akkor talán"... Én egyáltalán nem vágyok rongyrázásra, akár a két tanúsban is benne lennék egy szolíd vacsorával utána szűk családi körben, úgyhogy nem is ez a probléma, nagyon max. 100 ezerből meglenne, amit szeretnék. Nagyon elkeserít a téma, amikor szóba kerül annyival lerendezi hogy "jaj ez neked ennyire fontos?" amikor nagyon jól tudja, hogy az. 4 éve együttélés nem elég? Végeztem a sulival, dolgozok, nem is keresünk rosszul, megtakarításunk is van, a saját örökölt lakásomban élünk, gyakorlatilag semmi akadálya nem lenne... Amikor a diplomaosztós ebéd után boncolgatták a rokonai, hogy "jaj hát az eljegyést vagy az esküvőt is megtarthattátok volna hihi" el tudtam volna sírni magam... Utoljára azt az ígéretet kaptam, hogy 5 év után (ez 2-ről indult...) No comment.
2017. aug. 8. 04:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Wooowww, ha teherbe esik, akkor el lesz vève!

☺️

Ez az! Egy újabb kegy, amit gyakorolsz felette!

2017. aug. 8. 12:11
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

A házasságnak nem látom túl sok értelmét család és gyerekek nélkül, utána már más a helyzet, mert sokkal nehezebb intézkedni, ha nem házasságba születik a gyerek.(TB, kórház,adózás és sorolhatnám.

Amíg nincs család addig mi értelme a házasságnak, azon kívül hogy van egy jó buli az életedben. A mai világban egy házastársi eskü semmit nem jelent, a válásokból csak az ügyvédek és az állam profitál, teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom.

Sokszor hallottam már azt az érvelést a páromtól, hogy ez neki egy biztonságot ad, mert elkötelezem magam felé és megkérem a kezét(igazából erre megy ki a játék, a ceremóniára, ez a külsősöknek szól) és ő ki akarja próbálni magát ebben a szerepben is.

2017. aug. 8. 12:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy le leszek pontozva, de nem értem, miért csinálják ezt a nőtársaim: összeköltöznek pár hónap után, évekig élnek együtt, majd panaszkodnak, hogy nincs eljegyzés. Szerintem, ha házasságot akarsz, akkor minimum előre szögezd le, hogy ekkor és akkor, másképp nem költözöm össze. Meg mi az, hogy 2 évet montott, és most 5? Akkor, 2 év után kellett volna rákérdezni, hogy mi van, és nem húzni még kétszer ennyi ideig. Gondolod, az ilyen ígérgetés jó jel?

Amúgy én olyan 3-4 év után érzem ideálisnak az eljegyzést, de nálam ez nem 4 év együttélés és 4 év ígérgetés...

2017. aug. 8. 17:01
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Én még mindig várok! 8 éve és 9 hónapja vagyunk együtt. 29/N és 29/F.
2017. aug. 9. 11:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

1 évet maximum. Ennyi időnek elégnek kell lennie arra, hogy eldöntse velem akar lenni vagy sem. Ennél többet én biztos nem várnék, mert minek pocsékoljam az időmet, a fiatalságomat olyanra aki nem ugyanúgy vélekedik a közös jövőt illetően, mint én? Tök felesleges. Olyan kompromisszumot meg nem fogok kötni, hogy éldegéljek vele összedobva a szennyest életünk végéig a barátnőjeként, ő meg lenne a pasim. Kizárt.

Ha ő mint a párom nem kíván házasságban élni (velem), nincs ezzel baj, nem erőszak, csak akkor nem egymást keressük és kész. Keressen olyan nőt aki ebbe beleegyezik. Soha nem hagynám senkinek, hogy ígérgessen, de ne tartsa a szavát, évekig hülyítsen és várasson a semmiért. Nekem a házasság fontos, leszarom hogy már tényleg divat az, hogy leszólják, meg hogy csak papír, stb. Nekem nem az, és kész. Aki pedig ebben nem partner, az nekem nem társ, nem illünk össze.

Persze csak elméletben írtam le a véleményem a témáról. Mi a kapcsolatunk elején (ahogy minden kapcsolatban kellene) megbeszéltük, hogy mindketten házasságban szeretnénk élni ami a jövőt illeti, fiatalon szeretnénk házasodni nem várunk 30 éves korunkig. És ha megtaláltuk azt az embert akivel le akarjuk élni az életünket akkor meglépjük. Elég hamar megkérte a kezem teljesen magától, 1,5 év kapcsolat után össze is házasodtunk. (fél év együttélés után). Nem kellett rágni a fülét, mert ő maga is ugyanúgy erre vágyott, hogy férj és feleség legyünk, hogy törvényesen is összetartozzunk. Amúgy mindketten pici esküvőt akartunk, olyan is volt. Szűk család, barátok, ebéd, torták, és ennyi volt. 95 ezer ft-ba került az egész. Semmi rongyrázás, puccparádé nem volt, mert nem a mi világunk.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy leélnéd e az életed a csajaként, vagy házastársi kapcsolatot akarsz. Ha eldöntötted, akkor pedig beszéld meg vele, hogy ez neked fontos (ha fontos).

Ha neki nem az, neked pedig igen, akkor nem vagytok egymáshoz valók, mert ha neked fontos, de lemondasz erről, egész életedben tüske lesz amiért nem vett feleségül. Ismerek ilyen nőt. Nincs találkánk amikor ne panaszkodna erre... Ha pedig ő "kényszerül" házasságba pedig nem akarta igazán, akkor úgyis válás lesz belőle.

2017. aug. 9. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Annak aki azt irta, hogy ha teherbe esik elveszed....

Ha valakik az esküvőn jelentik be hogy baba lesz, legyenek együtt akár mennyi idelye is, rögtön az a hír támad, hogy csak ezért van esküvő....

Szerintetek férfiak, ez a párotoknak milyen érzés? Ha szeretitek egymást, ne várassatok az ilyen dolgokkal, és ne játtszatok a nőkkel!!!

2017. aug. 10. 19:09
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

#10 Nemár basszus :'D "hogyha teherbe esik, akkor elveszem és pont". Én a nő helyében egy ilyen beszólás után kidobtalak volna mint macskát sz@rni és pont.

#12 Jó nagy hülyeséget mondtál. Korlátolt vagy.

"A házasságnak nem látom túl sok értelmét család és gyerekek nélkül" - tehát két ember, akik szeretik egymást, és szeretnének összeházasodni, de egyikük sem akar gyereket, annak semmi értelme? :D Mesélj még!

Megértem, hogy a kérdezőnek sz@r, hogy hitegetik és hiába vár, hiába áldozza fel a legszebb éveit. Megalázó valamilyen szinten, na de abba gondoljatok bele, hogy az mennyire lesz megalázó, ha egyszer történik valami baleset a párjával, és elhajtják a kórházból, mert nemhogy közeli hozzátartozónak, sima hozzátartozónak sem számít, ha nem házasok!

2017. aug. 26. 19:02
 18/18 anonim válasza:
Lehet tudni,mi lett a történet vége? :D
2022. máj. 25. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!