Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés, gyűrű, szokás! Tudom hogy már sok ilyen kérdés van, de minden hol különböző válaszokat látok!?
1. Eljegyzéskor, a lánynak melyik kezére kell húzni a gyűrűt, és melyik ujjára?
2. Eljegyzéskor a férfi is "kap" gyűrűt, ha igen akk milyet, és melyik kézre, melyik ujjra?
3. A férfinak, és a nőnek az esküvőn melyik kézre, melyik ujjra kerül, melyik gyűrű?
4. Mennyi gyűrűt fog hordani az esküvő után a nő és a férfi?
Láttam már olyat hogy a nőnek egy ujjon két gyűrű volt.
5. Mi az hogy "kísérőgyűrű", "pecsétgyűrű"...?
1. bal, gyűrűsujj
2. nem szokás itt mivel a férfi jegyzi el a nőt. ha kap akkor ugyan úgy balkéz gyűrűs ujj.
3. ugyanaz a kéz, eljegyzési gyűrű helyére
4. amennyit csak akarnak
5. kísérőgyűrű az "esküvői jeggyűrűhöz jár" általában kő van benne. pecsétgyűrű az a bazi nagy gyűrű amivel ha fejbe vágnak, a gyűrű mintázata napokig látszik a fejeden. ha nem vagy cigány vajda, ne foglalkozz vele
Első jól összefoglalta.
Én annyit javítanék, hogy az esküvőn a jeggyűrű (karika) a Jobb kéz gyűrűsujjára kerül.
Egyébként vannak akik a karikagyűrűvel kérik meg a lányt. A kísérőgyűrű az a köves gyűrű amivel ma sokan szokták megkérni a barátnőjüket.
Illetve vannak akik tartanak "hivatalos" eljegyzést, ott egymás bal kezére húzzák a karikagyűrűt, ami esküvőn átkerül jobbra. Ez sem kötelező, sokan veszik meg a jeggyűrűt csak az esküvő előtt.
Itt is különböző válaszokat fogsz látni, mert ahogy ház, annyi szokás. Én pl. teljesen máshogy fogom, mint az első:
1. bal gyűrűsujj
2.Igen, mert a karikagyűrűt "párban" adják és ugyanúgy bal kéz gyűrűs ujjra.
3. Ugyanaz a karikagyűrű kerül át jobb kéz gyűrűsujjra.
4. Igazából amennyit akar. De eljegyzési gyűrűt egyet.
5. A kísérőgyűrű egy köves gyűrű, ami a nő kap eljegyzéskor. A pecsétgyűrű meg egy nagyobb gyűrű, amit ugyanilyen célból régen a férfi kapott eljegyzésre ajándékba.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom továbbra is!
Én valahogy így tervezem:
A Lány kap eljegyzéskor(amikor kettesben vagyunk) egy 'köveset', és én pedig egy platina/ezüst/fehérarany karikát.(mind a kettőnk a jobb kéz gyűrűs ujjara huzza(én így akarom))
Amikor a szüleitől kérem meg a kezét akkor pedig kap egy (?kísérőt?) egy karikát kövekkel, én pedig egy 'pecsét gyűrűt'!(én a jobb kéz mutató ujjamra húzom, Ő pdig a jobb kéz gyurus ujjra a másik mellé vagy Ő is a mutató ujjára, ahogy neki kényelmes)
Az esküvőn pedig mind a kettőnk ugyan olyan arany karikát "kap" csak az Övé a két szélén vagy a közepén körbe lesz kövekkel!
A kísérőgyűrű maga a köves gyűrű.
Szülők előtt a karikát szokás felhúzni mindkettőtöknek mert a kölcsönös gesztus fejezi ki hogy viszonzott szándékról van szó. Előttük felhúzni egy darab köves gyűrűt a másik mellé... szóval maga a szülők előtti eljegyzés! ezzel elveszti az eredeti értelmét.
És igen, a többszínű fémek egy gyűrűn belül még lehetnek szépek, egymás mellett viszont egy picit ízléstelen.
És értem én hogy a ti eljegyzésetek és olyan legyen amilyet szeretnétek De nem véletlenül húzzák lánykéréskor a Bal kézre a gyűrűt. Arról nem is beszélve hogy a barátnőd meg lehet hogy még egy xedik verziót ismer rá.
Valahogy próbálj finoman érdeklődni. Hidd el egy elrontott apróság is tud keserű szájízt vinni az egyébként boldog pillanatba.
Ja és 1 pecsétgyűrűt nem hordunk mutatóujjon, borzalmasan ízléstelen.
És 2 a gyűrűs ujj azért az hogy a Fontos gyűrűket azon hord.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!