Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed arról, ha egy férfinak az a feltétele a házassághoz, hogy először a nő is végezzen az iskolában és kezdjen el dolgozni?
Szerintetek elfogadható az, ha egy férfi ilyen feltételhez köti még az eljegyzést is? Hogy a nő előbb fejezze be szépen az egyetemi tanulmányait és találjon valami munkát, ő meg majd utána megkéri a kezét? Ez normális hozzáállás?
A férfi már 3 éve lediplomázott és azóta dolgozik. Azt mondja, addig nem kéri meg a nőt, amíg ő is be nem fejezi az egyetemet és nem kezd el dolgozni, mert a férfi szerint ez hozzá tartozik egy felnőtt párkapcsolathoz és így lenne a normális, ugyanis házasodni is felnőtt párkapcsolatokban szoktak.
Szóval nektek mi a véleményetek erről?
Igaza van, vagy ezzel csak időt akar nyerni?
Nem olvastam végig a válaszokat, ha már írták, akkor bocsi. Szóval: igen, szerintem teljes mértékben elfogadható, jogos feltétele a házasságnak, hogy két felnőtt ember házasodjon össze, ne pedig egy felnőtt férfi és egy tanuló gyereklány, akinek kb. gőze sincs még a való életről... én is eszméletlenül érett felnőtt nőnek képzeltem magam huszonpár éves egyetemistaként, de így utólag azt kell mondjam, közöm nem volt a felnőtt léthez... x)
28/N
Lehet meló mellett is tanulni. Ha a srácot zavarná, hogy a házimunkáért cserébe eltartja a párját, már az elején közölte volna, különben jó nagy hülye, hogy évekre vállal valamit, amire nincs szükség. Milyen kapcsolat az, ahol nem mondja el, ha valami zavarja? Ja, pont olyan, amiben feltételhez van kötve a házasság.
Amúgy a csaj az eljegyzési gyűrűbe nehogy adjon már. A karikagyűrű más, de az eljegyzési gyűrű 20ezer forintját azért kispórolhatja egyedül a felnőtt dolgozó diplomás férfi.
Persze, ha akarja. Ha nem teszi, nyilván nem akarja.
Amúgy, ha államin van a csaj, és ketten élnek egy fizetésből, kb 30-35ezer forintnyi támogatást kellene kapnia legalább. Az átlaga után, a szoctámot is igényelheti, és a bursa ösztöndíjat is.
Kivéve persze, ha sikeres a pasi és bőven van mit a tejbe aprítania.
"Igaza van, vagy ezzel csak időt akar nyerni?"
Szerintem a második.
Persze el lehet várni, hogy életed párja ne legyen ingyenélő, de nem hinném, hogy a hölgyikét kirakják az egyetemről, vagy nem adnak neki munkát, ha megváltozik a családi állapota. Erős a gyanúm, hogy akkor sem fogja megkérni a pasi, ha már teljesítette a küldetést.
Ez szerintem csak időhúzás, főleg akkor, ha a lány maga is akar diplomázni, munkát vállalni, szóval nem kell alapból erre motiválni.
Feltételeket azoknak kell adni, akik maguktól nem akarnak jó irányba változni, akiket ezzel motiválni lehet.
Pl. hozzádmegyek, de előbb szokj le a cigiről, hagyd abba a kocsmázást stb. Ilyesmi lehet jogos. De ha valaki egyetemre jár, maga is diplomát, munkát szeretne, azt nem kell csuklóztatni szerintem. Egy házasságban is pontosan ugyanolyan jól meg tudja ezeket valósítani.
Szóval nézetem szerint: álkifogás, időhúzás.
Mennyi idős a lány? És a fiú?
Mi(akik szerint időhúzás) magunkból indulunk ki, én is gyereket nevelek és tanulok 25 évesen, korábban suli mellett dolgoztam.
El tudom képzelni, hogy a lány a nagy egyetemi bulizós korszakában van, ha csak most lett 21 éves. Akkor a srácnak inkább a korával lehet gondja, és az élettapasztalatával, csak ezt nem meri mondani. Dolgozott már valaha akármit a lány? Bizonyította már, hogy megél a jég hátán is?
Ilyesmi is lehet a háttérben, de akkor ez rosszabb kapcsolat, mintha simán feltételhez kötné a házasságot. Mert akkor nem csak felszínes, hanem nem bízik a partnerében.
34 - es, a jó édes anyukád kedves, az a sötét. Nem mindegy, hogy:
1: Fejezd be a sulit és kezdj el dolgozni előbb, mert a segítséged nélkül nem megy / nem akarom. Egyébként elhatároztam.
2: Diplomázz le és akkor majd nagy kegyesen ELGONDOLKODOM az eljegyzésen.
De ugye ezt sokan nem látják át...
33 - as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!