Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent (ene) /jelentett számodra az eljegyzés?
Mostanában sok kérdést olvasok olyan témában, hogy eljegyzés, mikor a legalkalmasabb, mikor illik stb? Úgy gondolom az ember elég érett kell legyen egy párkapcsolathoz, érzelmileg főleg, hogy erről dönthessen. Sokan azt mondják "nem kötelez semmire", valóban nem törvény szerint, de én úgy érzem számomra az maga a házasság iránt való elkötelezettségem, amit nem nagyon szeretnék már visszavonni. Továbbá egy embernek szeretnék életem során Igen-t mondani, nem pedig 2-3-4 jelentkezőnek, akiknek felével már felbontottam. Persze nem azt mondom, hogy nem esik meg az eljegyzés felbontása (nem is akarok elkiabálni semmit), azokról beszélek, akik "jó bulinak" látják 1-2 évig és aztán nem számít ha vége van. Ezeken az eseteken mindig megdöbbenek. Egyik közeli családtagom is azért jegyezte el a "párját" mert ha nem a párja nem költözött volna hozza...ez azért elég vicces...és még el is mondják...
Számomra az eljegyzésnek értéke van kimondhatatlanul nagy értéke...miért nem érzik ezt sokan? Minél drágább gyűrű, felhajtás...stb...Ti hogy vagytok ezzel? Ismertek "extrém" eseteket?
Én is egyetértek veled, számomra is az eljegyzés valami különleges és szép dolgot jelent. Én úgy gondolom, hogy igenis ez egy komoly döntés és azt jelenti/jelképezi hogy mi a közeljövőben szeretnénk összeházasodni, nem azt hogy unjuk magunkat, és kérd meg a kezem és majd lesz valami. Szóval én csak akkor mondanék igent, ha akkor már 1-2éven belül esküvő, persze pénzügyileg lehet nem mindenkinek úgy jön ki a lépés, de ezzel a 10 évig járjunk jegyben dologgal sem értek egyet.
A pénz pedig abszolút nem lényeg, én szerintem a legegyszerűbb gyűrűtől is boldog lennék.:))
11:26
Én sehogy nem ábrázoltam a világot, legfőképpen nem fehérnek vagy feketének, távol áll tőlem. Csupán arra voltam kíváncsi nektek mit jelent az eljegyzés, én nem bélyegeztem meg senkit, mindenkinek van véleménye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!