Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit jelent (ene) /jelentett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent (ene) /jelentett számodra az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Mostanában sok kérdést olvasok olyan témában, hogy eljegyzés, mikor a legalkalmasabb, mikor illik stb? Úgy gondolom az ember elég érett kell legyen egy párkapcsolathoz, érzelmileg főleg, hogy erről dönthessen. Sokan azt mondják "nem kötelez semmire", valóban nem törvény szerint, de én úgy érzem számomra az maga a házasság iránt való elkötelezettségem, amit nem nagyon szeretnék már visszavonni. Továbbá egy embernek szeretnék életem során Igen-t mondani, nem pedig 2-3-4 jelentkezőnek, akiknek felével már felbontottam. Persze nem azt mondom, hogy nem esik meg az eljegyzés felbontása (nem is akarok elkiabálni semmit), azokról beszélek, akik "jó bulinak" látják 1-2 évig és aztán nem számít ha vége van. Ezeken az eseteken mindig megdöbbenek. Egyik közeli családtagom is azért jegyezte el a "párját" mert ha nem a párja nem költözött volna hozza...ez azért elég vicces...és még el is mondják...

Számomra az eljegyzésnek értéke van kimondhatatlanul nagy értéke...miért nem érzik ezt sokan? Minél drágább gyűrű, felhajtás...stb...Ti hogy vagytok ezzel? Ismertek "extrém" eseteket?

2010. ápr. 22. 10:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Az eljegyzés valamikor a végleges elkötelezettséget, a házasságra való boldog várakozás időszakát jelentette és nemcsak a pár, hanem a rokonok és smerősök is komolyan vették. Általában az eljegyzés nem adott okot az összeköltözésre.

Ma már más a helyzet /sajnos/. Semmire nem kötelezez sok esetben, a fiatalok egy része sem veszi komolyan. Ott tartunk, hogy az összeköltözést szinte komolyabban veszik, mint egy hivatalos eljegyzést.

2010. ápr. 22. 10:57
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem - 100.000 forintot.
2010. ápr. 22. 10:58
 3/18 anonim ***** válasza:
Nekem az eljegyzés (és a házasság is) egy nagyon szép dolog, ajándék amit ha adnak boldogan elfogadok, de amúgy nem tartom létfontosságúnak az életemben. Szerintem semmi nem változik tőle, én mindig komoly kapcsolatokat kerestem, annál komolyan nem lehet a házasság sem nálam. És nagyon durvának tartom az olyanokat hogy "ha nem vesz el x éven belül akkor elhagyom" és a többi nő meg helyesel neki mert ilyen határozottnak kell lenni a férfiakkal és hogy mit akarunk az életben. :O
2010. ápr. 22. 11:00
 4/18 anonim ***** válasza:
Engem is eljegyeztek,fiatal vagyok,de érettnek érzem magam arra hogy kijelentsem hogy el tudom képzelni vele az életemet.Mellesleg ez alkalmazkodás kérdés,ha megadsz mindent neki,mindent megtudok beszélni,van közös téma,közös program és este nem melóztok mind 2en 8-9 óráig akkor szerintem azt a partnert akit megneveztél úgy h eltudnád a jövőt képzelni vele és ilyen kis szempontokat szem elött tartassz akkor nagy baj nem lehet a kapcsolatban.Eljegyzeni egymást pedig nem hónapok után kell hanem 1-2-3 év után,amikor már tisztában avgyok vele passzoltok-e egymáshoz vagy nem.A kis hülyékről akik meg "divatból"csináljál,csak mert olyan jó dicsedekni vele,azokról most nem érdemes beszélni mivel rámenne az egész nap.Az eljegyzés számomra egy döntés,amely azt fejezi ki h van egy ember aki velem jövőt építeni akar és komolyak a szándékai.Ha én is így gondolom,na akkor megyek bele az eljegyésbe.Szó van mostanába arról is h nem illik évekig jegyben járni.Szerintem ez nem így van.Ha nincs rá pénz?Lehetőség?Akkor mi van?Nem is jegyezzenek el mert nem vezet oltár elé 1 éven belül?Nálam ez nem így van.
2010. ápr. 22. 11:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A gyűrűről csak annyit h az eleve nagy baj van ott ahol ez számít.Nálunk személy szerint csak rajtam van egyelőre gyűrű,egy 12.000Ft-os aranygyűrű amibe van 3 fehér kő.A karikára majd nagyobb összeget szánunk de arra sem 100.000ezreket.
2010. ápr. 22. 11:07
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy látom, ahogy Te, kedves kérdező. Számomra is ezt jelenti az eljegyzés. És szerintem is kiábrándító, ha valaki sportot űz belőle, akár "kérőszám" szerint, akár anyagilag. Nem az számít, hogy mekkora a kő a gyűrűben. Az elkötelezettség a lényeg. Hogy tudassuk a világgal, hogy egymáséi vagyunk, megtaláltuk azt, akivel le akarjuk élni az életünket.
2010. ápr. 22. 11:18
 7/18 anonim ***** válasza:
Így van! az eljegyzés egy nagyon szép gesztus, hogy két ember együtt szeretne maradni. De már néha leesek a székről, mikor ilyeneket olvasok, hogy "de titokban kérjen meg, mert az az igazi"(mármint hogy szaladgáljon a fiú ékszerboltokba, hogy a megfelelő méretű meg talán a lánynak is tetsző gyűrű legyen) és köves meg ilyenolyan gyűrű. Aki itt tart, éretlen az eljegyzésre. Ezüst gyűrűvel kérte meg a párom a kezem, együtt választottuk ki. Semmi kivetnivaló nincs ebben. Persze a legcélszerűbb, hogyha már eleve karikagyűrűt választanak, ez lesz ugyanis az esküvői is. Aki felelősséggel hordja, és tudja hogy ez nem elkötelezettség , hanem ígéret- és azt komolyan is veszi, annál azt tudom mondani: valóban érett rá. (és ez lehet 18 évesen meg 35 évesen is)
2010. ápr. 22. 11:21
 8/18 anonim ***** válasza:
64%

Úgy ábrázolod a világot, mintha az csak fekete-fehér lenne, és csak két típusú nő lenne: a mesebeli hercegnő, aki véresen komolyan gondolja, és egész életében erre készült, vagy a szemét anyagias ribanc, aki csak a gyűrűre meg a szexre hajt.

Ha tudnád, a kettő közt a szürkének mennyi árnyalata van, nem kérdeznél ilyen butaságokat.

Neked van egy értékrended, azt gondolod, ez a helyes, és aki nem így gondolkodik, azt lenézed.

Számomra mit jelent az eljegyzés? Megbélyegzés, börtönbe zárás, lassú halál. Ennek ellenére teljes tiszta szívemből tudok örülni a barátnőmnek, aki szeptemberben fog esküdni. Nem nézem le, amiért máshogy gondolkodik. Örülök annak, hogy boldog.

22/L

2010. ápr. 22. 11:26
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem akartam férjhez menni. A párom, aki a legjobb barátom volt, az életem értelme, a harmadik randin kérte meg a kezem. nem volt gyűrű, nem volt felhajtás, de olyan pillanat volt, hogy elmondani képtelenség lenne:) Nem szeretjük a felhajtást, csak szülők és tanúk lesznek, ez kettőnkről szól.
2010. ápr. 22. 11:28
 10/18 anonim ***** válasza:
75%

Én is hasonlóképp gondolom, mint te, Kérdező. Az eljegyzés egy döntés, ami jó esetben egy életre szóló szövetséget előz meg. Persze nem azt mondom, h ha kell, vagy a helyzet megkívánja, ne bontsd fel, mert épp ezért nem házasság. Az eljegyzés felbontható. Akár van eljegyzési vacsora, akár nincs. De ezzel nem amellett foglaltam állást, h szabadon mindenki jegyezze el a párját pár hónap után, és uzsgyi, mert azért ezt jól meg kell fontolni.

Épp ezért én is úgy vagyok vele, h másfél éve vagyunk együtt a párommal, de még nincs szó ilyesmiről. Egyszerűen még nem érezzük, h itt lenne az ideje. Van még időnk, amúgyis egy jó házassághoz ismerned kell a másikat. Az ismerés pedig nem 1-2 év. Legalábbis mi így gondoljuk.

Szóval én nem vagyok az a fajta lány, aki kétségbe esik, h már 20 éves elmúlt, van egy tartós kapcsolata 2 éve, és még mindig nem jegyezte el a párja, és emiatt még kérdést is ír ki.

Ha eljön az ideje, akkor meg fog történni, és akkor igent is fogok mondani. :)

24/L

2010. ápr. 22. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!