Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lányok, ti kb. mennyi idő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, ti kb. mennyi idő után keztetek gondolkodni az lánykérésen?

Figyelt kérdés
Mennyi idő együttlét után kezdetetek úgy "reálisan" gondolkodni ezen, nem csak úgy, hogy hát majd egyszer jó lenne? Egyáltalán szoktatok gondolkodni rajta (ez főleg azoknak szól, akik nem olyan régen vannak együtt, h annyira evidens legyen)? Én az utóbbi időben néha-néha "elábrándozom" ezen és ahogy itt olvasom a kérdéseket, nem nehéz a ló másik oldalára átesni, és nem szeretnék ebbe valahogy "belekattanni"...:D szóval csak érdekel, h más hogy van ezzel :)
2016. szept. 5. 20:06
1 2
 1/15 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Járásunk 5. évében jött föl a téma, külső kényszer hatására (mert mindenki azt kérdezte mikor szeretnénk egybe kelni), és akkor átrágtuk, hogy ez nekünk nem opció. Előtte egyetemisták voltunk, így nem volt aktuális a téma.
2016. szept. 5. 20:10
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

Hát, reálisan még nem igazán gondolkodtam rajta soha. Nekem ehhez az kéne, hogy legalább 3 éve együtt legyünk, ebből 1-2 évet egy háztartásban.

25/n

2016. szept. 5. 20:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Amint megismertem a párom (mármint nem első találkozásra, hanem amikor tényleg ismertem már), rájöttem, hogy egy ilyen ember felesége szeretnék lenni. Bennem megváltozott minden, egyszerre jóval álmodozóbb lettem, és nagyon nagy hülyeségeket kezdtem gondolni (pl. hogy néhány hónap után már igazán megkérhetné a kezem o_O). Tiszta hülye voltam abban az időben. Szerencsére utána rádöbbentem, hogy mennyire eltávolodtam a realitás talajától: hogy egy "jajj de nagyon szeretném" még nem elég indok, hogy a házasságot építeni kell valamire, hogy nem szabad siettetni a dolgokat, mert a lánykérésnek/házasságnak akkor kell eljönnie, amikor a kapcsolat is készen áll rá, tehát a körülmények, és az egzisztencia is olyan, és nem amikor csak én.
2016. szept. 5. 20:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi több mint egy éve vagyunk együtt, és úgymond gondolkodni már gondolkodtam rajta, meg néha a párommal is beszélünk róla. Annyi biztos, hogy lesz házasság, de szimplán a jogi hercehurcák elkerülése végett.

Én még egyetemista vagyok, emellett dolgozom, a párom már rég dolgozik, egy külső ok miatt még nem tudunk összeköltözni, és legalább egy év együttélés nélkül nem akar egyikünk sem házasodni, annak semmi értelme.

De őszintén megmondom, nem is vágyom a klasszikus leánykérésre, inkább azt szeretném, hogy együtt döntsük el, hogy akkor most házasodunk. Két tanúval, semmi több. Sem lagzi, sem ünneplő, lehetőleg hétköznap, hogy pénzbe se kerüljön, csak legyünk túl rajta.

De ha lehetséges lenne az ilyesmi, akkor egy léghajón házasodnánk :D. Hajlandó is lennék fizetni mindenki útját. Azt élvezném.

Na, de szerintem erről már csak azért is érdemes az elején gondolkodni, beszélni, hogy nehogy úgy járjon az ember, mint itt egy-két kérdező, akinek nagy vágya az esküvő, de a párja meg házasságellenes. Minél hamarabb kiderül, hogy nagyon nem egyezik két fél elképzelése, annál kevésbé fáj, ha ez szakításhoz vezet.

2016. szept. 5. 20:33
 5/15 anonim ***** válasza:
másfél, 2 év járás után. Most 3 éve vagyunk együtt, ebből kettőt együtt éltünk.
2016. szept. 5. 21:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
6 év alatt egyszer sem beszéltünk róla, csak a szaktísunk napján. Én voltam az aki szakított... (31/N)
2016. szept. 5. 21:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Csak olyannal jövök össze, akivel el tudom képzelni "majd egyszer".

A mostani kapcsolatomban már 3-4 hónap után előjött a téma - bár évek óta ismerjük egymást, beszéltünk róla, hogy ha végzek az egyetemmel, akkor összeköltözünk (ez még 2 év), és utána 1-2 évvel lehetne eljegyzés.

2016. szept. 5. 22:29
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1 éve vagyunk együtt, a barátom egy gimnazista tini lány lelkivilágával rendelkezik ilyen téren, már fél éve rá van állva az eljegyzés-esküvő témára. Én csitítom mindig, hogy ez mennyire korai még, és még nem kell. Vele akarom leélni az életem, de nem akarok ilyen korán eljegyezve lenni. Ha meglennének a megfelelő körülmények, akkor újabb 1 év után azt mondanám azt, hogy oké. De nálunk nincsenek meg a megfelelő körülmények, én még jövőre kezdem az egyetemet, neki is ki kéne tanulnia valamit, most mindketten dolgozunk, de érettségin kívül nincs semmink, és bár külön élünk, de a szüleink is még támogatnak. Majd ha teljesen saját lábra tudunk állni, mindkettőnkenk lesz valami végzettsége, és jobban fizető munkája, akkor oké, addig nem látom értelmét ennek.
2016. szept. 6. 12:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy ül a vállamon a kisördög meg az angyalka. :)

Néhány hónap után fogalmazódott meg bennem, hogy minden nehézség ellenére is el tudom vele képzelni hosszú távon a dolgot. Most kicsit több mint másfél éve vagyunk együtt, és időnként teljesen "bekattanok" téged idézve :), hogy én bizony már nagyon vágyom a dologra, és hát ideje is lenne, nem 30 évesen akarok majd férjhez menni meg gyereket... :) És igazából el tudnám képzelni, mert vagyunk elég régóta együtt ahhoz, hogy reális legyen a dolog.

Másrészről viszont ezekről párom nem tud. Mármint persze, beszéltünk már róla (ő mondjuk pont olyan, hogy tökre nem érdekli a papír :D), de reálisan végiggondolva tök tisztában vagyok vele, hogy még nem tartunk ott, hogy aktuális legyen. Télen tervezzük az összeköltözést, a lakás már megvan, csak felújításra vár, egyelőre fontosabb szempont, hogy hogyan fogunk megélni, mint hogy legyek már hivatalosan is a párja. :) Szóval ezzel nyugtatom a "kisördögöt" :D

2016. szept. 6. 15:33
 10/15 anonim ***** válasza:
Igazából már az elejétől fogva szóban forog a dolog. Hogy mi lesz belőle, nem tudom.
2016. szept. 6. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!