Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti kb. mennyi idő után keztetek gondolkodni az lánykérésen?
Hát, reálisan még nem igazán gondolkodtam rajta soha. Nekem ehhez az kéne, hogy legalább 3 éve együtt legyünk, ebből 1-2 évet egy háztartásban.
25/n
Mi több mint egy éve vagyunk együtt, és úgymond gondolkodni már gondolkodtam rajta, meg néha a párommal is beszélünk róla. Annyi biztos, hogy lesz házasság, de szimplán a jogi hercehurcák elkerülése végett.
Én még egyetemista vagyok, emellett dolgozom, a párom már rég dolgozik, egy külső ok miatt még nem tudunk összeköltözni, és legalább egy év együttélés nélkül nem akar egyikünk sem házasodni, annak semmi értelme.
De őszintén megmondom, nem is vágyom a klasszikus leánykérésre, inkább azt szeretném, hogy együtt döntsük el, hogy akkor most házasodunk. Két tanúval, semmi több. Sem lagzi, sem ünneplő, lehetőleg hétköznap, hogy pénzbe se kerüljön, csak legyünk túl rajta.
De ha lehetséges lenne az ilyesmi, akkor egy léghajón házasodnánk :D. Hajlandó is lennék fizetni mindenki útját. Azt élvezném.
Na, de szerintem erről már csak azért is érdemes az elején gondolkodni, beszélni, hogy nehogy úgy járjon az ember, mint itt egy-két kérdező, akinek nagy vágya az esküvő, de a párja meg házasságellenes. Minél hamarabb kiderül, hogy nagyon nem egyezik két fél elképzelése, annál kevésbé fáj, ha ez szakításhoz vezet.
Csak olyannal jövök össze, akivel el tudom képzelni "majd egyszer".
A mostani kapcsolatomban már 3-4 hónap után előjött a téma - bár évek óta ismerjük egymást, beszéltünk róla, hogy ha végzek az egyetemmel, akkor összeköltözünk (ez még 2 év), és utána 1-2 évvel lehetne eljegyzés.
Én úgy vagyok vele, hogy ül a vállamon a kisördög meg az angyalka. :)
Néhány hónap után fogalmazódott meg bennem, hogy minden nehézség ellenére is el tudom vele képzelni hosszú távon a dolgot. Most kicsit több mint másfél éve vagyunk együtt, és időnként teljesen "bekattanok" téged idézve :), hogy én bizony már nagyon vágyom a dologra, és hát ideje is lenne, nem 30 évesen akarok majd férjhez menni meg gyereket... :) És igazából el tudnám képzelni, mert vagyunk elég régóta együtt ahhoz, hogy reális legyen a dolog.
Másrészről viszont ezekről párom nem tud. Mármint persze, beszéltünk már róla (ő mondjuk pont olyan, hogy tökre nem érdekli a papír :D), de reálisan végiggondolva tök tisztában vagyok vele, hogy még nem tartunk ott, hogy aktuális legyen. Télen tervezzük az összeköltözést, a lakás már megvan, csak felújításra vár, egyelőre fontosabb szempont, hogy hogyan fogunk megélni, mint hogy legyek már hivatalosan is a párja. :) Szóval ezzel nyugtatom a "kisördögöt" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!